motylek1985
Fanka BB :)
heloł dzięki za wszystkie kciuki, po wizycie wszytsko ok. Hanka dobiła już do 2 kg ale najważniejsze że szyjka dalej mimo moich skurczy trzyma. Ma coś koło 4 cm i nie skraca się nawet przy dociśnięciu głowicą USG więc ginka stwierdziła że jest na prawdę super. Rozwarcia też brak. Cieszy mnie to bo fakt duuuuużo poleguję i się oszczędzam ale jestem w stanie w miarę jakoś chociaż nawet na zakupy lekkie wyjść czy obiad ugotować i pokrzątać się po domu. Jak chodzę to brzuch ciągnie do ziemi i spina się niemiłosiernie ale jak widać szyjka na razie dzielnie trzyma. Duphaston mam stopniowo zmniejszać dawkę, aż po skończonym 32 tyg odstawić całkiem, rozkurczacze - buscopan, magnez, aspargin noi dha na razie zostawiamy. Stersuję sie tym co będzie, no ale słucham się lekarza. Najgorsze jest to że wizytę mam następną za 4 tygodnie - bo ginka ma urlop i nie wiem jak wytrzymam ona się śmiała ze mnie żebym nie świrowałą bo wszystko jest ok, w zasadzie to nie będzie jej na miejscu 10 dni, ale w razie czego mam jechać do szpitala. Moje schizy są tym większe że zbliża się czas kiedy urodziłam pierwszą córkę, skurcze szaleją, ale głęboko wierzę że będzie oki.
Co do ciśnienia - moje w szczytowych momentach wychodzi ponad 100, zwykle 90/60 i tak raczej mam też poza ciążą.
Tulka - jeśli chodzi o ubranka, to u mnie najlepiej sprawdziły się przy pierwszej córce właśnie pajace. Miałam kilka półśpiochów ale wogóle ich nie używałam.
kaha - uważaj z wysiłkiem - brzuszek coraz większy, czas zacząć więcej odpoczywać.weekend w górach może podziałać relaksująco
malina, moja młoda też z tych czkawkowych, ma czkwakę kilka razy dziennieczasm to bywa aż wkurzające
kikifish trzymaj się, najgorzej jak człowiek zostaje sam ze sobą. Nie ma Cię kto odwiedzić? tak jak klaudixon pisała, psycha wraca do normy jak człowiek pogada z ludźmi, noi czas szybciej leci.
Śpijcie dobrze dziewczyny!
Co do ciśnienia - moje w szczytowych momentach wychodzi ponad 100, zwykle 90/60 i tak raczej mam też poza ciążą.
Tulka - jeśli chodzi o ubranka, to u mnie najlepiej sprawdziły się przy pierwszej córce właśnie pajace. Miałam kilka półśpiochów ale wogóle ich nie używałam.
kaha - uważaj z wysiłkiem - brzuszek coraz większy, czas zacząć więcej odpoczywać.weekend w górach może podziałać relaksująco
malina, moja młoda też z tych czkawkowych, ma czkwakę kilka razy dziennieczasm to bywa aż wkurzające
kikifish trzymaj się, najgorzej jak człowiek zostaje sam ze sobą. Nie ma Cię kto odwiedzić? tak jak klaudixon pisała, psycha wraca do normy jak człowiek pogada z ludźmi, noi czas szybciej leci.
Śpijcie dobrze dziewczyny!