reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

to rosną ci fajne chłopaki ewka ;) mój synek też w miarę ogarnięty i dużo robi. Mam nadzieiej, że żona będzie miala z niego pożytego.
Też będe musiała kazać mu sprzątać łazienke po sobie, mysłałam, że jest za mały na to ale widzać po twoich chłopakach da radę :)
bo mam dość jeziora po kąpieli.

Ostatnia edycja:
reklama
Kołtunek jakbym słyszała siebie ;) po rannym pytaniu jaki mam plan dzis powiedziałam poleżeć raz na prawym i taz na lewym boku ;)

Jeszcze zostaje w szpitalu miałam kolejne ktg wszystko ok ale mam niskie ciśnienie i twardy brzuch mam leżeć na boku. Dzisiaj Ania leniwa jest ale to przez moje ciśnienie.

Cześć Dziewczyny.
Dzięki za podpowiedzi z obiadami. Efekt jest taki, że zjadłabym placki ziemniaczane, gołąbki i owocową też:):):)
Dziś za to na pewno zrobię mielone.

Klaudixxon wpadły mi w oko espadryle, które pokazywałaś.Chyba czas na zakupy. W sierpniu jak będziesz robić porządki to czas minie Ci szybciutko do porodu.

Lalki mam nadzieję, że z humorem już trochę lepiej i że już wszystko ok i już po cichych dniach. Co do pajaców to nic się nie martw. Są super wygodne do ubierania- szczególnie w pierwszych dniach, gdy pępuszek się goi (półśpiochy mogą uciskać w brzuszku).Już nie wspomnę o dużej zalecie- jak są całe rozpinane, to faceci bez problemu sobie poradzą z ubieraniem:)

Maggie widzę, że nie tylko ja mam uczucie, że się powoli sypię. Widzę, że tak jak ja masz 4latka w domku. powiedz jak synek reaguje na ciąże? Mój zaczyna mówić po imieniu do brzucha:)

Kikifish piękna waga Łucji. Jak masz doła to pisz- będziemy pocieszać. Ja miałam takie wahania nastroju ok 2 tygodnie temu, a teraz jak ręką odjął.

Kaha uważaj z tym sprzątaniem. Super pomysł na wypoczynek w górach. To ostatnie chwile kiedy można spokojnie sobie odpocząć

Malina powodzenia na czwartkowej wizycie.

Motylek ale super nowiny. Waga 2 kg- super. Ja czekam na określenie wagi w przyszłym tygodniu.

Anula, ale z Ciebie ranny ptaszek.
Anula i Kołtunek trzymajcie się dzielnie. Jeszcze trochę i skończy się leżenie i będziemy wszystkie biegały z wózkami.

Ja też już spakowałam torbę do szpitala. Muszę tylko dopakować kilka rzeczy- ale zrobiłam listę co mam spakowane, a czego brakuje w torbie- na wszelki wypadek, gdyby mąż musiał mnie pakować w pośpiechu.
Ananka pytałaś o szpitale w Gdańsku i tak mi się przypomniało, że dostałam listę niezbędnych rzeczy do szpitala od położnej z Klinicznej. Jak będziesz chciała to mogę Ci przesłać szczegóły. Z tego co zauważyłam szpital nie zapewnia niczego:)
I prawie zapomniałam- Milusia, Dżejka co u Was? Dawno się nie odzywałyście.

Ostatnia edycja:
Pycia17 trzymam kciuki za Was. Będzie dobrze. Myśl pozytywnie!
Ewka fajnie sobie to zorganizowalas :-) dobrze ze angazujesz chłopaków. Przy okazji mają zajęcie. Też tak chce wychowywać by obowiązki zamienić formę zabawy.
Wczoraj dostałam wisnie i z mężem robiliśmy nasze pierwsze zaprawy :-) ja jestem nowicjuszka w kuchni.
Tez cierpię na bezsennośc... i do tego nocami czuje spojenie lonowe ....ajjjj ... ale Kochane damy rade :-) jeszcze trochę.

Dziś wybieram się po kartony ciuszków do kuzynki bo już czekają by mi to wydać.
W sobotę jedziemy zamówić łóżeczko i komode z przewijakiem z firmy Doktor. Oni produkują sosnowe meble.
Jeszcze musze przygotować torbę dla siebie :-)

Miłego dnia!

Ewka to mnie pocieszylas.. bo myslalam ze ja jakas wyrodna jestem, leniwa czy chora psychicznie,bo wymagam od dzieci aby mi pomagali. Teraz mi nawet lozko scielą :) do pralki tez wrzucają brudy, odkurzają, Oskar zmywa ( F twierdzi ze woda i brudne naczynia mu szkodzą na myslenie ) , czasami jesc mi zrobią ( czyt. parowke z mikrofali ) i takie tam inne, Zwierzeta karmią, drzewo przynoszą do palenia. Zyc nie umierac :)

Hej kochane,

taka pogoda, że aż się żyć chce w ciąży hehehe:D:D:D nawet wczoraj o północy kuchnię sprzątałam:) Rano dzisiaj skoczyłam do dentysty sadysty, a wieczorem ok. 20tej mam wizytę u gienka...Zobaczymy co tam powie:)

W weekend byliśmy w WIśle, troszkę się nałaziłam, a wieczorem biodra do wymiany:) ale było cudownie...oby częściej takie wycieczki....

Tren, Ewcia - ja moich też gonię, z racji, że są mali to mają raczej sprzątać buciki po sobie, układać książki i zbierać zabawki - z czym walczę jak cholera bo syfiarze z nich niemiłosierni:D

Pauluss jeżeli chodzi o samopoczucie to na pewno dużo swego robią hormony, jesteśmy bardziej wrażliwe na wszystko, mnie się z kolei wydaje, że mój M na olbrzymim lajciku podchodzi do 3 ciąży:) teraz jest to dla niego wszystko normalne, a jeszcze kiedyś było nie do ogarnięcia.....Generalnie mój się o mnie bardzo troszczy, ale są takie chwile, że i jemu zapomni się, że to już 8 my miesiąc i troszkę mi ciężej:D To, że Twój facet nie chce uprawiać seksu to nie ma co się dziwić, nie każdego kręci widok brzuszka...Ja bardziej szanuję takich facetów, którzy oprócz samego seksu, widzą w akcie zbliżenia coś więcej, a nie samą penetrację.....On potrzebuje CIebie jako kobiety, teraz widzi w Tobie matkę i jeszcze dziecko, nie dziw mu się...Po porodzie wszystko wróci do normy, seksi koszulka, jakieś olejki i będzie jak dawniej:)

Klaudixxon wystarczy, że mój M raz by powiedział, ze ja chciałam dziecko i zmieniłabym zamki w drzwiach.....Skoro we dwójkę jesteście cholerykami to warto czasem, aby jedno z Was ustąpiło, jakaś dłuższa rozmowa....świece wieczorem, jakieś lekkie ustęstwo chociaż:D:D:D Kochana ja mam na odwrót w styczniu mi czas śmigał,a teraz każdy dzień się troszkę dłuży...

Wiola84 bo z bezsennością jest tak, że jak wiesz, że masz jakąś alternatywę (np. tabletki) to nie stresujesz się tak bardzo i zasypiasz łatwiej....

Tulka to hormony, teraz wszystko nas irytuje.....

Ananka Twój M chce żebyś mu oczy zakraplała? No chyba żartujesz? nieźle bym go ustawiła:D:D:D:D powiedz mu, że nie jest dzieckiem, wystarczy głowę przechylić do tyłu i wpuścić kroplę:D:D:D

Motylek mój M też z takich, co wszystko zrobi przy dzieciach, wiele razy sam zostawał na kilka dni gdy ja jechałam na szkolenia, on uwielbia dzieci...Gratuluję wizytki, Hania już duża babeczka....

Kaha to teraz wypoczywaj od wsi:D:D:D

Pycia mam nadzieję, że wszystko w porządku....

Kołtunek mam nadzieję, ze wytrzymasz jeszcze troszkę w dwupaku:)

Kaha91 zaradna z CIebie kobietka....ogólnie ja też nie chcę nikogo w szpitalu, a z dzieciaczkiem tak właśńie jest, że jak noworodek to wszyscy chcą zobaczyć i ponosić na rączkach, a jak faktycznie dziecko zaczyna się ogarniać i wymaga naszej opieki to zero reakcji i pomocy i u mnie pewnie będzie ciężko....Ten film to "Położne" są różne odcinki, np. https://www.youtube.com/watch?v=VKBwrWEV3EI

Anula ja też z cellulitem:D:D:D woda mi się zatrzymuje na wszystkie strony świata:)

Tren no ja też nie wyobrażam sobie nie wpisania taty:D:D:d kurde nawet o alimenty by chodziło:D:D:D

Ewcia84 uważaj ze słońcem bo w ciąży lubi zostawiać mega przebarwienia:) na kajak to ja bym się chyba nie wdrapała:D a jak bym się wdrapała to już raczej nie wylazła hihi:D::D:D Kochana ja też szykuję rano dzieci, muszę ubrać, obudzić, wyprasować (robię to na bieżąco), a męża jak nie obudzę to zaśpi:D

Ivon cenne uwagi co do mężów:) nie krytykować, a chwalić:)

Gosiamat musisz dużo pić, dodatkowo zażywaj aspargin 3 razy dziennie po min. 1 tabletce, nikt o tym nie mówi, ale niedobór wapnia też powoduje skurcze, mimo wszystko ja bym skoczyła na kontrolę czy szyjka trzyma.....

MAggie to może czas na powolne szykowanie wyprawki:) będziesz bardziej spokojna...Mnie też w nocy łydki nasuwają...

Lalki ja też z tych niskociśnieniowców:D

Jolka ja mam sposób na buty, zadzieram jedną nogę po skosie i wiążę (bo mam takie wiązane cichobiegi z lasockiego) na stojąco.....

Tulka tak jak Jolka pisze, obrzęków trzeba bardzo mocno pilnować.....ja mam z rana wrażenie opuchniętej buzi....

Kikfish no u mnie hemoglobinka już też nisko bo 10,8, nie płacz kochana, pamiętaj, że hormonki też robią swoje.....Łucja już ma piękną wagę:)

Malina super, że się dzielicie obowiązkami, u nas jest bardzo podobnie:) mój mąż to kucharz na całego, uwielbia wymyślać, bardzo często jak nie byłam w ciąży lubiliśmy zjesc coś pysznego i do tego lampka czerwonego winka, a teraz to ja mam dziwne smaki, więc jem to, na co po prostu w ogóle mam ochotę....

Na20 talii za mną ostatnio chodził kompot z wiśni i był taki kwasiur:D, że na razie na wiśnie ledwo patrzę:D:D:D podziwiam Cię za przetwory:)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny poradźcie bo zaczynam chyba schizować :D Mianowicie .. czy jest w jakikolwiek sposób możliwe że śpiąc na boku zrobię coś mojemu dziecku ? Brzuch rośnie, a z nim moje obawy :( Przez to budzę się w nocy i co chwile macam czy za bardzo brzuchol nie dotyka łóżka.
Może i głupie pytanie, ale wiem, że jak od kogoś tego nie usłyszę to nie przestane :p

Aneciu jak dziecku będzie niewygodnie to da CI znać, zacznie się rozpychać, trzepotać, ja tak czasem mam jak za bardzo na brzuch przygniotę w pozycji bocznej......

reklama
Tren, Ewka jak wy to robicie, że dzieciaczki Wam pomagają? Mój 4 latek jedynie chętny do pomagania w kuchni przy gotowaniu (czytaj robieniu bałaganu:)). Problemem jest sprzątanie zabawek.

Do góry