reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

to rosną ci fajne chłopaki ewka ;) mój synek też w miarę ogarnięty i dużo robi. Mam nadzieiej, że żona będzie miala z niego pożytego.
Też będe musiała kazać mu sprzątać łazienke po sobie, mysłałam, że jest za mały na to ale widzać po twoich chłopakach da radę :)
bo mam dość jeziora po kąpieli.

Ostatnia edycja:
reklama
Kołtunek jakbym słyszała siebie ;) po rannym pytaniu jaki mam plan dzis powiedziałam poleżeć raz na prawym i taz na lewym boku ;)

Jeszcze zostaje w szpitalu miałam kolejne ktg wszystko ok ale mam niskie ciśnienie i twardy brzuch mam leżeć na boku. Dzisiaj Ania leniwa jest ale to przez moje ciśnienie.

Cześć Dziewczyny.
Dzięki za podpowiedzi z obiadami. Efekt jest taki, że zjadłabym placki ziemniaczane, gołąbki i owocową też:):):)
Dziś za to na pewno zrobię mielone.

Klaudixxon wpadły mi w oko espadryle, które pokazywałaś.Chyba czas na zakupy. W sierpniu jak będziesz robić porządki to czas minie Ci szybciutko do porodu.

Lalki mam nadzieję, że z humorem już trochę lepiej i że już wszystko ok i już po cichych dniach. Co do pajaców to nic się nie martw. Są super wygodne do ubierania- szczególnie w pierwszych dniach, gdy pępuszek się goi (półśpiochy mogą uciskać w brzuszku).Już nie wspomnę o dużej zalecie- jak są całe rozpinane, to faceci bez problemu sobie poradzą z ubieraniem:)

Maggie widzę, że nie tylko ja mam uczucie, że się powoli sypię. Widzę, że tak jak ja masz 4latka w domku. powiedz jak synek reaguje na ciąże? Mój zaczyna mówić po imieniu do brzucha:)

Kikifish piękna waga Łucji. Jak masz doła to pisz- będziemy pocieszać. Ja miałam takie wahania nastroju ok 2 tygodnie temu, a teraz jak ręką odjął.

Kaha uważaj z tym sprzątaniem. Super pomysł na wypoczynek w górach. To ostatnie chwile kiedy można spokojnie sobie odpocząć

Malina powodzenia na czwartkowej wizycie.

Motylek ale super nowiny. Waga 2 kg- super. Ja czekam na określenie wagi w przyszłym tygodniu.

Anula, ale z Ciebie ranny ptaszek.
Anula i Kołtunek trzymajcie się dzielnie. Jeszcze trochę i skończy się leżenie i będziemy wszystkie biegały z wózkami.

Ja też już spakowałam torbę do szpitala. Muszę tylko dopakować kilka rzeczy- ale zrobiłam listę co mam spakowane, a czego brakuje w torbie- na wszelki wypadek, gdyby mąż musiał mnie pakować w pośpiechu.
Ananka pytałaś o szpitale w Gdańsku i tak mi się przypomniało, że dostałam listę niezbędnych rzeczy do szpitala od położnej z Klinicznej. Jak będziesz chciała to mogę Ci przesłać szczegóły. Z tego co zauważyłam szpital nie zapewnia niczego:)
I prawie zapomniałam- Milusia, Dżejka co u Was? Dawno się nie odzywałyście.

Ostatnia edycja:
Pycia17 trzymam kciuki za Was. Będzie dobrze. Myśl pozytywnie!
Ewka fajnie sobie to zorganizowalas :-) dobrze ze angazujesz chłopaków. Przy okazji mają zajęcie. Też tak chce wychowywać by obowiązki zamienić formę zabawy.
Wczoraj dostałam wisnie i z mężem robiliśmy nasze pierwsze zaprawy :-) ja jestem nowicjuszka w kuchni.
Tez cierpię na bezsennośc... i do tego nocami czuje spojenie lonowe ....ajjjj ... ale Kochane damy rade :-) jeszcze trochę.

Dziś wybieram się po kartony ciuszków do kuzynki bo już czekają by mi to wydać.
W sobotę jedziemy zamówić łóżeczko i komode z przewijakiem z firmy Doktor. Oni produkują sosnowe meble.
Jeszcze musze przygotować torbę dla siebie :-)

Miłego dnia!

Ewka to mnie pocieszylas.. bo myslalam ze ja jakas wyrodna jestem, leniwa czy chora psychicznie,bo wymagam od dzieci aby mi pomagali. Teraz mi nawet lozko scielą :) do pralki tez wrzucają brudy, odkurzają, Oskar zmywa ( F twierdzi ze woda i brudne naczynia mu szkodzą na myslenie ) , czasami jesc mi zrobią ( czyt. parowke z mikrofali ) i takie tam inne, Zwierzeta karmią, drzewo przynoszą do palenia. Zyc nie umierac :)

Hej kochane,

taka pogoda, że aż się żyć chce w ciąży hehehe:D:D:D nawet wczoraj o północy kuchnię sprzątałam:) Rano dzisiaj skoczyłam do dentysty sadysty, a wieczorem ok. 20tej mam wizytę u gienka...Zobaczymy co tam powie:)

W weekend byliśmy w WIśle, troszkę się nałaziłam, a wieczorem biodra do wymiany:) ale było cudownie...oby częściej takie wycieczki....

Tren, Ewcia - ja moich też gonię, z racji, że są mali to mają raczej sprzątać buciki po sobie, układać książki i zbierać zabawki - z czym walczę jak cholera bo syfiarze z nich niemiłosierni:D

Pauluss jeżeli chodzi o samopoczucie to na pewno dużo swego robią hormony, jesteśmy bardziej wrażliwe na wszystko, mnie się z kolei wydaje, że mój M na olbrzymim lajciku podchodzi do 3 ciąży:) teraz jest to dla niego wszystko normalne, a jeszcze kiedyś było nie do ogarnięcia.....Generalnie mój się o mnie bardzo troszczy, ale są takie chwile, że i jemu zapomni się, że to już 8 my miesiąc i troszkę mi ciężej:D To, że Twój facet nie chce uprawiać seksu to nie ma co się dziwić, nie każdego kręci widok brzuszka...Ja bardziej szanuję takich facetów, którzy oprócz samego seksu, widzą w akcie zbliżenia coś więcej, a nie samą penetrację.....On potrzebuje CIebie jako kobiety, teraz widzi w Tobie matkę i jeszcze dziecko, nie dziw mu się...Po porodzie wszystko wróci do normy, seksi koszulka, jakieś olejki i będzie jak dawniej:)

Klaudixxon wystarczy, że mój M raz by powiedział, ze ja chciałam dziecko i zmieniłabym zamki w drzwiach.....Skoro we dwójkę jesteście cholerykami to warto czasem, aby jedno z Was ustąpiło, jakaś dłuższa rozmowa....świece wieczorem, jakieś lekkie ustęstwo chociaż:D:D:D Kochana ja mam na odwrót w styczniu mi czas śmigał,a teraz każdy dzień się troszkę dłuży...

Wiola84 bo z bezsennością jest tak, że jak wiesz, że masz jakąś alternatywę (np. tabletki) to nie stresujesz się tak bardzo i zasypiasz łatwiej....

Tulka to hormony, teraz wszystko nas irytuje.....

Ananka Twój M chce żebyś mu oczy zakraplała? No chyba żartujesz? nieźle bym go ustawiła:D:D:D:D powiedz mu, że nie jest dzieckiem, wystarczy głowę przechylić do tyłu i wpuścić kroplę:D:D:D

Motylek mój M też z takich, co wszystko zrobi przy dzieciach, wiele razy sam zostawał na kilka dni gdy ja jechałam na szkolenia, on uwielbia dzieci...Gratuluję wizytki, Hania już duża babeczka....

Kaha to teraz wypoczywaj od wsi:D:D:D

Pycia mam nadzieję, że wszystko w porządku....

Kołtunek mam nadzieję, ze wytrzymasz jeszcze troszkę w dwupaku:)

Kaha91 zaradna z CIebie kobietka....ogólnie ja też nie chcę nikogo w szpitalu, a z dzieciaczkiem tak właśńie jest, że jak noworodek to wszyscy chcą zobaczyć i ponosić na rączkach, a jak faktycznie dziecko zaczyna się ogarniać i wymaga naszej opieki to zero reakcji i pomocy i u mnie pewnie będzie ciężko....Ten film to "Położne" są różne odcinki, np. https://www.youtube.com/watch?v=VKBwrWEV3EI

Anula ja też z cellulitem:D:D:D woda mi się zatrzymuje na wszystkie strony świata:)

Tren no ja też nie wyobrażam sobie nie wpisania taty:D:D:d kurde nawet o alimenty by chodziło:D:D:D

Ewcia84 uważaj ze słońcem bo w ciąży lubi zostawiać mega przebarwienia:) na kajak to ja bym się chyba nie wdrapała:D a jak bym się wdrapała to już raczej nie wylazła hihi:D::D:D Kochana ja też szykuję rano dzieci, muszę ubrać, obudzić, wyprasować (robię to na bieżąco), a męża jak nie obudzę to zaśpi:D

Ivon cenne uwagi co do mężów:) nie krytykować, a chwalić:)

Gosiamat musisz dużo pić, dodatkowo zażywaj aspargin 3 razy dziennie po min. 1 tabletce, nikt o tym nie mówi, ale niedobór wapnia też powoduje skurcze, mimo wszystko ja bym skoczyła na kontrolę czy szyjka trzyma.....

MAggie to może czas na powolne szykowanie wyprawki:) będziesz bardziej spokojna...Mnie też w nocy łydki nasuwają...

Lalki ja też z tych niskociśnieniowców:D

Jolka ja mam sposób na buty, zadzieram jedną nogę po skosie i wiążę (bo mam takie wiązane cichobiegi z lasockiego) na stojąco.....

Tulka tak jak Jolka pisze, obrzęków trzeba bardzo mocno pilnować.....ja mam z rana wrażenie opuchniętej buzi....

Kikfish no u mnie hemoglobinka już też nisko bo 10,8, nie płacz kochana, pamiętaj, że hormonki też robią swoje.....Łucja już ma piękną wagę:)

Malina super, że się dzielicie obowiązkami, u nas jest bardzo podobnie:) mój mąż to kucharz na całego, uwielbia wymyślać, bardzo często jak nie byłam w ciąży lubiliśmy zjesc coś pysznego i do tego lampka czerwonego winka, a teraz to ja mam dziwne smaki, więc jem to, na co po prostu w ogóle mam ochotę....

Na20 talii za mną ostatnio chodził kompot z wiśni i był taki kwasiur:D, że na razie na wiśnie ledwo patrzę:D:D:D podziwiam Cię za przetwory:)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny poradźcie bo zaczynam chyba schizować :D Mianowicie .. czy jest w jakikolwiek sposób możliwe że śpiąc na boku zrobię coś mojemu dziecku ? Brzuch rośnie, a z nim moje obawy :( Przez to budzę się w nocy i co chwile macam czy za bardzo brzuchol nie dotyka łóżka.
Może i głupie pytanie, ale wiem, że jak od kogoś tego nie usłyszę to nie przestane :p

Aneciu jak dziecku będzie niewygodnie to da CI znać, zacznie się rozpychać, trzepotać, ja tak czasem mam jak za bardzo na brzuch przygniotę w pozycji bocznej......

reklama
Tren, Ewka jak wy to robicie, że dzieciaczki Wam pomagają? Mój 4 latek jedynie chętny do pomagania w kuchni przy gotowaniu (czytaj robieniu bałaganu:)). Problemem jest sprzątanie zabawek.

Do góry