reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
Pycia gratuluję:):):)
Też czytałam o tym znieczuleniu, ale nie chce mi się wierzyć że szybko to zostanie zastosowane w praktyce. Ja rodziłam bez znieczulenia i za drugim razem też tak samo.Mam nadzieję, że natura zrobi swoje.
Mloda i piekna mam nadzieję, że synek już lepiej się czuje.
Tren widzę, że przewidziałaś każdą możliwą opcję porodu. Ja mam 2 czarne scenariusze: pierwszy, że zacznę rodzić na urlopie, a drugi, że będzie mocno po terminie.
Ale miałam dzisiaj lenia- nic a nic mi się nie chciało. Może to przez tą pogodę. Mam nadzieję, że jutro wezmę się w garść i dokończę pakowanie torby do szpitala. Taka ciężka do tego się czuję. A jak u was z wagą? Ja na razie mam 9,5 na plusie.

Dziewczyny ja też się obawiam że póki co to będzie tylko teoria, bo w większości szpitali po prostu jest niedobór anestezjologów i w tym problem

Dziewczyny poprzednia noc to byla masakra- duchota taka ze zdjelam koszulke i spalam w samych gaciach pod frotka. Nic to zbytnio nie dalo do 3 nie moglam zasnac- bylam calutenka mokra - pot sie lal ze mnie ciurkiem myslalam calkiem serio ze nie wytrzymam. Maluch tez niespokojny wiercil sie i krecil. Oby dzis bylo lepiej. Ja prztylam 6 kg jak waze sie rano a 8 jak wieczorem- u mnie roznica 2 kg w ciagu dnia.

jJa jak rodzilam 10 i 6 lat temu to przy kazdym porodzie pytali mnie czy chce znieczulenie. nie zdazylo sie tak zeby anestezjolog nie dojechał, czy z jakiegos innego powodu nie dano mi znieczulenia.

bry porannie. noc chlodna. w koncu. nawet troche zmarzlam. Myslalam ze mnie to tego lata nie spotka a tu [prosze jaka mila niespodzianka :)

Natalii w każdym szpitalu jest anestozjolog. Bo do porodu przez CC musi być anestozjolog, wiec ktoś Cię źle poinformował. Może się zdarzyć, że akurat jest na sali operacyjnej i niestety nie może podać znieczulenia, ale to już inna bajka.

Ja dziś tez miałam ciężką noc. Budziłam się non stop :-(

reklama
Hej, hej :)
Ale, te kilka dni dało nam się we znaki... Masakra, ja nienawidzę upałów, a w tym stanie, to są po prostu zabójcze. Siedzę w domu, nigdzie nie wychodzę, nogi trzymam w zimnej wodzie i umieram z gorąca. Mieszkam na ostatnim piętrze w bloku i w tę kulminacyjną noc miałam w sypialni 32 stopnie :)
Znów mnie długo nie było, ale ja podobnie do Milusi non stop w ruchu, od rana do nocy. Ale od teraz biorę na wstrzymanie. Będę dużo odpoczywać, przestaję pracować, zabieram się za przygotowywanie wszystkiego na przywitanie maluszka. Zabrałam się już powoli za pranie i prasowanie ubranek, w przyszłym tygodniu składamy lóżeczko. Chciałabym na jakieś 3 tyg. przed porodem mieć już prawie wszystko przygotowane i spokojnie czekać na rozpoczęcie akcji:)
Też zaczęły mi się już skurcze przepowiadające. Najgorsze jest to, że organizm strajkuje i najgorzej czuję się podczas spacerów i kiedy jestem w ruchu, a tak bardzo chciałam zachować aktywność do końca ciąży. Niestety brzuch twardnieje i na maksa się stawia. Dziś mam wizytę u gin, więc zapytam, czy mogę spacerować, czy lepiej nie ignorowac sygnałów ciała.
Kaha i Pycia graty ogromne za obronę i tytuły:)
Pozdrawiam dziewczyny i ściskam, oby te upały się już skończyły, to będzie oki:D

Do góry