reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Hej dziewczyny, no własnie oby upały w końcu odpusciły to będzie przyjemniej ...
Co do znieczulenia to niby jest to dostępne ale jest problem ze np u nas na cały szpital przypada dwoch anestezjologów i mają w tym czasie inne zabiegi, ale co ma być to będzie to będzie.
Wczoraj wieczorem miałam tak opuchniete kostki ze masakra, macie jakieś rady na to ?

reklama
Mi od dwóch miesięcy twardnial brzuch potrafilo zdarzac sie to co pare minut. Myslalam nawet ze urodze. I wiecie co? Od dwóch tygodni bardzo duzo pije biore magnez trzy razy dziennie i nie masuje brzucha praktycznie w ogole go nie dotykam. Twardnienie macicy i opuchniecia minely.

Cześć Dziewczyny.
Tak jak Ewka pisze- dzieci same zdecydują kiedy wyjdą:) i życzę nam wszystkim, żeby był to najlepszy z możliwych momentów- mało porodów, dużo lekarzy i mało zajęte położne:)
Powiem Wam, że z każdą nocą coraz gorzej mi się śpi. Niewygodnie, gorąco i ostatecznie gdy wstaję to mam twardy brzuch.
Nie wspomnę nawet jakiego mam lenia. Ale chyba czas się zmusić do roboty i ogarnąć mieszkanie.
Maggie mi nie puchną nogi, więc nie pomogę, ale pamiętam że dziewczyny zachwalały jakiś żel- chyba z rossmanna.

Ja zamówłam z apteki właśnie kosmetyki dla malucha :)
Pycia - serdecznie gratuluje!!!! super, że już za tobą to wszystko :)
Ewka - dziękuje za pamięć, w czwartek mam wizytę :)
Anula jak się czujesz??

Widzę, że każda miała ciężką noc ostatnio.... mój synek co rano całuje brzuszek i mówi braciszkowi jak wygląda świat :) jest to takie słodkie... co rana taka dawka wzruszeń a wieczorem śpiewa mu kołysankę :)

Miłego dnia mamuśki

Jeżeli chodzi o znieczulenie to u mnie w szpotalu do naturalnego nie ma szans gdyż anestezjolog jest na CC.

Ja bez zmian leze i nie wychodzę z domu. Mąż w delegacji a ja patrzę na zegarek by jak najszybciej kolejny dzien minął ... No i kolejna schiza wydaje mi sie ze mnie swędzą dłonie :/ w pt dla spokoju chyba zrobię próby wątrobowe :/

Najważniejsze ze juz skończony 30tc kolejny cel 32tc

ja po 30 tc zrobiłam się dużo spokojeniejsza :-) nie przeraża mnie już każdy skurcz. jeszcze trochę i będziemy tulić maleństwa :)
anula a ty rodzisz SN czy CC?
kiki - podjełaś decyzję odnośnie porodu?

Dziewczyny nie wiem jak wy, ale ja już marzę żeby był koniec sierpnia .. :) Pierwsze mamusie będą się rozpakowywać, opowieści z porodówki .. te nierozpakowane będą miały tysiące pytań jak to jest i jak było, zniecierpliwienie, bo wszystkie już chciałyby tulić swoje maleństwo :). Później opowieści która jak karmi, ile dzidzia ma ząbków .. może i wybiegam w przyszłość :D hehe Jakoś mnie tak dzisiaj bierze, że chyba siądę i zacznę płakać :D ah te hormony ... :p

Anula- możesz zrobić sobie próby wątrobowe i fosfatazę alkaliczną. Nie kosztuje to dużo, a będziesz wiedziała, czy czasem ta chrzaniona cholestaza się nie zaczyna. Ja w poprzedniej ciąży byłam pewna, że grzybicę złapałam, dopiero dziewczyny z forum mi uświadomiły, że jestem w dużym błędzie.
Jejku, ale było w nocy fajnie. Tak od 2 u nas chłodno, jak jesienią, normalnie do 6 to było błogo. Teraz gorąco, ale do przeżycia. Nie ma takiej parówy, jak wczoraj. Pomoczyłam z dzieciakami chwilę nogi w basenie, a teraz w domu siedzę, pozamykana, jak się tylko da. Wieczorem wybieram się jeszcze na spacer. Byłam rano na jarmarku i w używanych kupiłam sobie krótkie spodenki hm mama, za 15 zł, a jak nowe :-p w końcu coś ciążowego mam :-D przydałaby się jeszcze jakaś sukienka, ale to muszę bez dzieciaków wyruszyc, najlepiej sama, na ciucholandy, tam pewnie bym coś wygrzebała. A no i na małego znalazłam nowiutkie spodnie jeansowe z next, dałam za nie 8 zł, bluzę polarową, taką jesienną dla mnie za 4 zł i kilka ciuszków dla maluszka, średnio po 1zł za sztukę. Jestem zadowolona :-) Czekam jeszcze na paczkę z allegro z ciuszkami, bo po małym prawie wszystko oddałam, zostały mi tylko uniwersalne bodziaki. Chłodnego popołudnia!

Kołtunek nie mam pojęcia 24.07 mam wizytę i bede o porodzie rozmawiać z ginem. Generalnie każda opcja ma swoje wady i zalety. Chciałabym dość szybko jechać do kliniki po zarodka a po cesarce troche czekać trzeba z drugiej strony mam duża wadę macicy i zależy jak Alicja sie ułoży, przy cesarce lekarz mówił ze by skorygował ta macice i większe szanse na druga ciąże bo o ta 10 lat sie staraliśmy :)

Jolka wlasnie rano sie obudziłam z tym swędzeniem/ pieczeniem dłoni uruchomiłam dr Google i sie przestraszyłam. Jak jutro bedzie to samo śmigam do laboratorium. Teraz chyba lepiej ale tez psycha mi siada i sama nie wiem co czuje :)

Ostatnia edycja:
reklama
Koltunek słodki ten Twój synek, będzie dobrym bratem, jak już tak dba o brata.
W szpitalu, gdzie chcę rodzić jest anestezjolog wyłacznie na podorówkę, a czy będę rodzić naturalnie, czy ze znieczuleniem to na pewno się okaże ''w praniu''. Choć uspokaja mnie to, że jest to znieczulenie. Jeszcze nie wiadomo, czy nie będę rodzić przez cesarkę przez tą moją cukrzycę.
Jedno przez te upały fajnie, że cukry mam niskie 83/90/102 a zjadłam dziś michałka w nagrodę i ok. A jak Wasze cukry?
Torba w koncie, nie mam sił jej pakować, tak mi dobrze z nogami w misce z wodą...

Do góry