reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Hej kochane,

już niedługo godzina zero wybije, już za miesiąc część z nas pewnie będzie odczuwać zwiastuny porodu. Pewnie znajdzie się taka, która urodzi w 37 tc:) Ja już niebawem zacznę ćwiczyć z epi-no. Polecam Wam bardzo gorąco. Na początku nie mogłam w ogóle włożyć tego balonika, a później rewelacja, nie wiem jak przebiegał by poród bez tego:) Rozciągnęłam krocze do 9 cm:)

Dzisiaj pół nocy nie spałam bo mój młodszy synek dostał gorączki 39, a starszak cierpiał na ból ucha, jeden dzień w domu, herbatki, syropki i tp. i przeszło.....a mnie się brzuch spina strasznie dzisiaj....biodra do wymiany....

Magiie ja do biustu stosuję naprzemiennie: olej macadamia, baby dream, i raz na ruski rok serum do biustu pharmaceris mama(bo dostałam na szkoleniu:D) Pod biustem rozstępy mi się troszkę powiększyły, miałam jeszcze po pierwszych ciążach, ale brzuszek na razie idealnie gładki....Krocze mam zamiar masować od 34 tygodnia, wcześniej nie ma sensu, będe stosować specjalną mieszaninę do masowania krocza Weleda...Gratuluję wizytki....

Olasec super, że wszystko ładnie trzyma:)

Matosia bardzo fajna lista wyprawki jest na sierpniówkach, jedna dziewczyna wrzuciła, może skopiuję i wrzucę....

Klaudixxon no to nareszcie trafiłaś na tego jedynego, a chłopem się nie martw, ja też co jakiś czas oczyszczam sytuację:)

Otokika lepiej wcześniej być gotową niż później się stresować, ja na razie wszystko mam w szufladzie,, ale gotowe do szpitala..

Ivon ja w pierwszej ciąży non stop infekcja w pęcherzu, po prostu bakterie w moczu, musisz bardzo dużo pić, żeby je wypłukiwać i do tego żurawinka, zadbaj tez o dobrą florę jelit, żeby bakterie nie przełaziły z jelit do cewki....

Ewcia84 no ja teraz z moimi łobuziakami siedzę bo są chorzy:D i naprawdę są momenty, w których ma ochotę się uciec z domui:D:D:D:D

Tren no to dobrze, że tak szybko Cię przenieśli:):):) Moja mała wcześniej była mniej ruchliwa, a teraz to tak kopie, że masakra...może to kwestia tygodnia....

Ananka tak jak Ty masz to ja miałam z moim pierwszym synkiem, wszystko na kartonach, 3 tygodnie przed porodem w mega upały szykowałam pokoik dla synka:D:D:d masakra to była.....

Anula 09 ja to z kolei mam obrzęk pachwin, i niestety dziś zauważylam żylaki sromu, dramat...

Gosiunia spokojnie jeszcze troszkę czasu:) zdążysz na pewno....

Na20talii moja czasem też ma takie niespokojne dni...trzepie się, kręci....

Pauluss spoko spoko, u nas jak dobrze pójdzie to odbieramy bliźniaka w stanie surowym we wrześniu, to będzie jazda bez trzymanki....

Pyciaa 17 moim zdaniem 100 na trzecie urodzinki to spokojnie wystarcza na prezent....Współczuję pieszej wędrówki

Kaha91 u nas też poszło już z 5 tys. na wyprawkę dla młodej, a jeszcze kilka rzeczy brakuje, najbardziej nas pochłonął wózek i fotelik, a reszta to tak się uzbierała....

Lady Agnes pewnie mniej cukru na dobre Ci wyjdzie:) powodzenia z glukometrem....

reklama
witam panie:-)

Kikifish super wiesci!

Klaudixxon dobrze, ze tym razem się udało z lekarzem!

Pycia też myślę, ze 100 na 3 urodzinki wystarczy, gratuluję wizytki!

Tren no piękne z tym terminem wizyty:-) najważniejsze, ze wszystko dobrze! a co do ruchliwości to z całego serca życzę, zeby Blania była przeciwieństwem braci:-)

Milusia zdrówka dla chłopców!

Jakoś tak weny mi ostatnio brakuje, więc tylko miłego wieczoru życzę i uciekam:-)

Witam,
Dołączam do mam cukrzyków. OGTT 78/183/164. Niestety wizytę u diabetologia i ewentualnie glukometr dostanę dopiero 20 lipca. Wcześniej mam po prostu pilnować diety. Zastanawiam się czy nie kupić sobie glukometru prywatnie, i nie zbadać z ciekawości hemoglobiny glikowanej, żeby ocenić glikemie z ostatnich 2-3 miesięcy. W poprzedniej ciąży OGTT było ok.

milusia wszystko ok już z chłopcami?
patrzyłam na to epino ale droga sprawa :D

a kobieki masaż krocza i biustu to coś serio pomaga? Bo tak ogólnie to nigdy wcześniej nie słyszałam o tym..

dzisiaj straszny upał.. spać nie mogłam.. mam szkołe rodzenia na 17.. nie wiem czy tam pojadę z ten skwar.. autobusy bez klimy.. nikt miejsca nie zwolni.. jak by nie było to 7 miesiąc..
i tak jak Wam pisałam w sobotę jedziemy na wieś.. zapowiadają upały a ja żadnej sukienki, żadnych krótkich gaci.. jak byłam w h&m na początku czerwca były gatki z pasem na brzuch za 70 czy 80zł.. mogłam sobie kupić ale stwierdziłam że to duzo a teraz myślę czy po nie nie jechać bo w czym ja będę chodziła :( ja myślicie? doradźcie coś BŁAGAM!

hej.
ja tradycyjnie sie nie wyspalam.
Wczoraj narzekalam ze Blanka taka malo aktywna i jak wieczorem zaczela szalec to myslalam ze wyjme ją ze srodka i karze sie uspokoic.. bo zasnąc nie moglam. I siedzi tyleczkiem w dole i na moim pecherzu skoki cwiczy.

Kaha ja bym pojechala zebym nie miala w czym chodzić. A niedlugo jak mi sie jeszcze doopa rozrosnie to serio nie bede miala.wczoraj odlozylam do sprzedania lniane ciązowe. Bo za ciasne ;/

Hej kochane,

ja wczoraj skurcz za skurczem, spinanie brzucha, myślałam, że się wykończę, zeżarłam mnóstwo asparginu, chela fer, nospy i w nocy nadal trzymało, co oznacza, że w ogóle się nie wyspałam, rano mnie przeczyściło, brzuch znowu twardy, kurcze strepsiora mam niezłego.....pewnie to przez to, że z chłopcami człowiek się trochę udenerwuje bo marudni są strasznie.

Kaha ja kupiłam używany i wygotowałam i wydezynfekowałam, dużo tego jest, do środka dołączone są również chucsteczki z izopropanolem do dezynfekcji, nowego nie kupowałam bo za zdrogi....Biegnij do ciuchpeksu, albo jakiegoś sklepu bo się ugotujesz

Tren ja też niewyspana, łączę się w bólu.....

Ewciu dzięki, już chyba ozdrowieli.....

Mamuśka 41 spokojnie, będziesz trzymała dietkę to będzie dobrze:)

Ściskam

milusia obeszłam nasze sosnowieckie ciuchy i powiem Ci dupa;/ żadnej sukienki żadnych gaci :(
pogadam dzisiaj z małżem i może wieczorem sobie pojadę kupić
lepiej się czujesz dzisiaj?

Witajcie wrzesniowki :-)

Kaha a może jakieś zwykle spodenki, tylko na gumce? Ja kupiłam sobie takie nie ciążowe w reserved i bardzo sobie chwale. Kupilam tez zwykla nie ciazowa sukienke i tez jet ok, nawet ladnie podkresla brzuszek. No i dużo tańsze...

Milusia współczuję tego spinania i skurczy. U mnie na szczęście się uspokoiło ostatnio, ale wiem co to za stres...

Mamuśka41 ciesz się, że musisz czekać na diabetologa... ominie cie 3 tygodnie klucia palca ;-)
Ja od wczoraj mierze te cukry i serio nic z nich nie rozumiem... Trzymam się diety ale i tak mam przekroczone. Najlepsze jest to ze śniadanie zjadłam takie samo jak kolacje i po śniadaniu było 108 a po kolacji 140!!! Idzie się wykończyć.
Dziś po jajecznicy na śniadanie 124. Kurde wychodzi na to, że będę jeść tylko sałatę i pić wodę... ;-(

Kaha91 ja też dziś zaczynam szkołę rodzenia o 17.30:-)
Po zwiększonym duphastonie i magnezie spinanie brzucha tak jakby mniejsze. Tylko to krocze boli.

Moi teście mają w tym roku 35 rocznicę ślubu i na współkę z męża siostrą kupiliśmy im na prezent wycieczkę do Chin i dziś pojechali, ale im zazdroszczę bo my w tym roku ze względu na moje złe samopoczucie nigdzie nie jedziemy:-(
Ale za rok gdzieś z nynusiem już pojedziemy :-)

reklama
;) lady Agnes nie przejmuj sie moze insulina pomoże :) mam zastrzyki 4 x na dobę ale ładnie jem prawie wszystko (czasem nawet zaszaleje z big milkiem albo czereśniami) i w miarę jest ok. A cukry bedą coraz bardziej szalały bo w tym czasie dzidzia ostro rośnie i zwiększa sie zapotrzebowanie na jedzenie wartościowych rzeczy.

Do góry