reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Kaha Lady Agnes dobrze podpowiada, poszukaj w zwykłych sukienkach, większość się na brzuchu dość rozciąga, a za niewielką kasę mozesz kupić w pierwszym lepszym markecie/ na ciuchach, ostatecznie to ma posłużyć 2-3 miesiące max, a póżniej jeszcze chwilkę po domu i tyle... co do masażu tu jak sobie tam lekko rozciągniesz i uelastycznisz to powinien poród łatwiej przebiegać, powinno się lepiej rozciągać przy przechodzeniu Jasia, logika mi podpowiada, ze coś w tym jest:-)

Milusia trzymaj się, oby się wszystko jak najszybciej uspokoiło, też myślę, ze to moze byc z nerwów, chory chłop to masakra, a chory mały chłopak to chyba jeszcze gorzej...

Mamuska miło Cię widzieć! powodzenia w walce z cukrami! teraz to nie wiem, czy jeszcze jest sens sprawdzać, jaka była glikemia w ostatnich 3 miesiącach, bo w sumie to i tak zobaczysz tylko jak to wygladało juz w ciaży, tego, co przed nie złapiesz... a jak sie ogólnie czujesz?

Lady Agnes powodzenia w dochodzeniu do ładu z dietką!

Dżejka żyjesz? jak znosisz upały?

noo zaczyna się ciepełko, ja już się w chacie zabunkrowałam, zobaczymy jak to będzie, pocieszam się, bo odpukać już lipiec, a ja jeszcze żyję, baa, całkiem nieżle funkcjonuję, wiec może jakoś ten miesiąc przetrwam, a później w sierpniu to przynajmniej noce zimne to będzie kiedy oddech złapać:-)

reklama
no właśnie tylko nic nie znalazłam na siebie w tych sklepach;/ kurde dzisiaj taki gorac.. nawet mi się do sklepu jechać nie chce..

ja to się boję jak ten Jaś przejdzie bo seksu 0 ostatnio jak próbowaliśmy to się nie dało hahaha.
chyba powinnam serio jakoś to rozciągać..

;) lady Agnes nie przejmuj sie moze insulina pomoże :) mam zastrzyki 4 x na dobę ale ładnie jem prawie wszystko (czasem nawet zaszaleje z big milkiem albo czereśniami) i w miarę jest ok. A cukry bedą coraz bardziej szalały bo w tym czasie dzidzia ostro rośnie i zwiększa sie zapotrzebowanie na jedzenie wartościowych rzeczy.

No właśnie chciałabym uniknąć tej insuliny jeśli się będzie dało ;-) ale póki co cukry tak się rozszalaly ze nie mam pojęcia co jeść, żeby było dobrze. No nic, dziś drugi dzień, może za kilka dni uda mi się wytypować winowajcow :-D

Kaha - ja ubrania na lato zamówiłam sobie na allegro. Na pewno wyjdzie ci taniej niż w sklepie. Ja za dużo nie wychodzę z domu ale na lato mam 2 sukienki i 2 spodnice i mam nadzieje, że wystarczy :)
Lady agnes - mi w pierwszej ciąży tak cukier szalał i nie było przyczyny w diecie... musiałam brać insulinę
Mamuska - poczytaj o diecie opartej na niskim indeksie glikemicznym. i uważaj na owoce
Milusia - i jak skurcze? no niestety dzieci dają w kość... mój synek stara się byc grzeczny bo tatuś go prosil że jestem w ciąży i ma być dobry dla mamy ale czasem to przechodzi sam siebie

Przyjechał kurier zamówiłam piżamy do karmienia i szlafrok do szpitala :). Wczoraj z synkiem w basenie ogrodowym leżałam. Ma taki wysoki więć tylko głowa mi wystawała było bosko :) zamierzam dziś do powtórzyć :). Trzymajcie się mamy w ten upalny dzień

Lady Agnes, a może idź do dietetyka wcześniej? Poproś ginekologa lub interniste o skierowanie do dietetyka. Mnie taka wizyta pomogła bardziej niż u diabetyka. U mnie winowajcą był chleb, zamiast 3 kromek na śniadanie czy 2 na kolacje to mam jedną. Swoją drogą w końcu znalazłam chleb dla diabetyków nawet w piekarni niedaleko domu.
Co do wysypki między nogami to mi pomaga oliwka, lepiej sie goi. Wyskakuje mi jak nie chodzę w legginsach, nawet do sukienki. Moje dwie nogi balerony pocieraja się o siebie przy chodzeniu i stąd ta wysypka.
Wczoraj przyszedł mi laktator, podgrzewacz, wanienka, mata edukacyjna, rożek usztywniany i parę inych drobiazgów, wszystko prawie z canpola. Jestem zadowolona, teraz muszę przystopować z wydatkami do następnego miesiąca. Zbieram rachunki do jednej koperty, aż boję się podsumować.
Macie już datę 3 prenatalnego? Idziemy 18 lipca, nie mogę się doczekać. Dziś wyjazd na wieś do rodziców, wracamy w niedzielę.
Pozdrawiam

No właśnie chciałabym uniknąć tej insuliny jeśli się będzie dało ;-) ale póki co cukry tak się rozszalaly ze nie mam pojęcia co jeść, żeby było dobrze. No nic, dziś drugi dzień, może za kilka dni uda mi się wytypować winowajcow :-D

Na początku tez panikowałam przed insu ale od czasu jak ja biore jestem mniej sfrustrowana jedzeniem, mierzeniem cukru i nie funduje maleństwu takich skoków i stresu. Tak jak radzą lepiej idź wcześniej do diabetologa bo jak moja pani dr mówi na tym etapie juz lepiej nie bedzie. A jak bedziesz sie głodzić to pojawia sie ketony ktore tez nie sa dobre dla Maluchów.

Ostatnia edycja:
Oj dziewczyny wspolczuje Wam z calego serca ja glukoze mialiam 74/110/97 wiec bardzo sie ciesze bo lubie slodycze i owoce i nie wiem czy potrafilabym z nich zrezygnować. Ale czego niw robi sie dla dziecka ;) dziewczyny a jak u Was morfologia? Ja mam znowu niską hemoglobine 33,4

Gosiamat, Anula, może macie racje... dam sobie tydzień czasu na znalezienie winowajcy cukrów jak się nie uda to lecę po skierowanie ;) akurat w przyszły czw będę u gin to omowie z nią ten problem. Bo u mnie dodatkowo pojawia się jeszcze jeden - bardzo mało przytylam, niecałe 5 kg od początku ciąży :-( wiec tym bardziej nie mogę się glodzic...

Cześć dziewczyny! Dawno mnie tutaj nie było, co jakiś czas Was podczytuję, ale nie miałam sił pisać. A teraz nawet nie pamiętam większości żeby się odnieść.
O kaha91 - gratuluję obrony! :)

Współczuję wam tej cukrzycy :( objawiało się Wam to jakoś wcześniej? Ja chyba swoją położną przycisnę o te badanie, bo ostatnio mam jakieś złe przeczucia. Od kilku dni w Anglii mamy tropiki, powyżej 30 stopni (a w połączeniu z klimatem naprawdę daje w kość). Dwa dni temu z córką wylądowaliśmy na pogotowiu z objawami udaru słonecznego, tak się namartwiłam i nastresowałam, ale okazało się że to infekcja moczu. I już jest wszystko ok. Upały dalej trzymają więc bunkrujemy się w domu, bo na zewnątrz nie da się żyć.
Nawet mały chyba ma dosyć, bo mało aktywny jest :(( a ja zdycham na bóle kości łonowej i krzyżowej, chodzić nie mogę i skurcze coraz częściej mnie łapią. Robi się coraz ciężej, a w połączeniu z tutejszą opieką nad ciężarną to tylko zostaje się stresować albo płacić po kilkaset funtòw za prywatne badania :/

Ostatnia edycja:
reklama
Kaha co do sukienek czy tuniczek to zerknij w c&a tam kiedys byly takie tuniki tylko to kupowałam pięc lat temu ale moze trzeba by bylo popatrzec na tuniki dluzsze odcinane pod biustem, ja tez z tęzszych a cos znalazlam dla siebie

u nas tez goraco az sie z domu wychodzic nie chce

Natalii powodzenia w szpitalu

Do góry