reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Kaha Lady Agnes dobrze podpowiada, poszukaj w zwykłych sukienkach, większość się na brzuchu dość rozciąga, a za niewielką kasę mozesz kupić w pierwszym lepszym markecie/ na ciuchach, ostatecznie to ma posłużyć 2-3 miesiące max, a póżniej jeszcze chwilkę po domu i tyle... co do masażu tu jak sobie tam lekko rozciągniesz i uelastycznisz to powinien poród łatwiej przebiegać, powinno się lepiej rozciągać przy przechodzeniu Jasia, logika mi podpowiada, ze coś w tym jest:-)

Milusia trzymaj się, oby się wszystko jak najszybciej uspokoiło, też myślę, ze to moze byc z nerwów, chory chłop to masakra, a chory mały chłopak to chyba jeszcze gorzej...

Mamuska miło Cię widzieć! powodzenia w walce z cukrami! teraz to nie wiem, czy jeszcze jest sens sprawdzać, jaka była glikemia w ostatnich 3 miesiącach, bo w sumie to i tak zobaczysz tylko jak to wygladało juz w ciaży, tego, co przed nie złapiesz... a jak sie ogólnie czujesz?

Lady Agnes powodzenia w dochodzeniu do ładu z dietką!

Dżejka żyjesz? jak znosisz upały?

noo zaczyna się ciepełko, ja już się w chacie zabunkrowałam, zobaczymy jak to będzie, pocieszam się, bo odpukać już lipiec, a ja jeszcze żyję, baa, całkiem nieżle funkcjonuję, wiec może jakoś ten miesiąc przetrwam, a później w sierpniu to przynajmniej noce zimne to będzie kiedy oddech złapać:-)

reklama
no właśnie tylko nic nie znalazłam na siebie w tych sklepach;/ kurde dzisiaj taki gorac.. nawet mi się do sklepu jechać nie chce..

ja to się boję jak ten Jaś przejdzie bo seksu 0 ostatnio jak próbowaliśmy to się nie dało hahaha.
chyba powinnam serio jakoś to rozciągać..

;) lady Agnes nie przejmuj sie moze insulina pomoże :) mam zastrzyki 4 x na dobę ale ładnie jem prawie wszystko (czasem nawet zaszaleje z big milkiem albo czereśniami) i w miarę jest ok. A cukry bedą coraz bardziej szalały bo w tym czasie dzidzia ostro rośnie i zwiększa sie zapotrzebowanie na jedzenie wartościowych rzeczy.

No właśnie chciałabym uniknąć tej insuliny jeśli się będzie dało ;-) ale póki co cukry tak się rozszalaly ze nie mam pojęcia co jeść, żeby było dobrze. No nic, dziś drugi dzień, może za kilka dni uda mi się wytypować winowajcow :-D

Kaha - ja ubrania na lato zamówiłam sobie na allegro. Na pewno wyjdzie ci taniej niż w sklepie. Ja za dużo nie wychodzę z domu ale na lato mam 2 sukienki i 2 spodnice i mam nadzieje, że wystarczy :)
Lady agnes - mi w pierwszej ciąży tak cukier szalał i nie było przyczyny w diecie... musiałam brać insulinę
Mamuska - poczytaj o diecie opartej na niskim indeksie glikemicznym. i uważaj na owoce
Milusia - i jak skurcze? no niestety dzieci dają w kość... mój synek stara się byc grzeczny bo tatuś go prosil że jestem w ciąży i ma być dobry dla mamy ale czasem to przechodzi sam siebie

Przyjechał kurier zamówiłam piżamy do karmienia i szlafrok do szpitala :). Wczoraj z synkiem w basenie ogrodowym leżałam. Ma taki wysoki więć tylko głowa mi wystawała było bosko :) zamierzam dziś do powtórzyć :). Trzymajcie się mamy w ten upalny dzień

Lady Agnes, a może idź do dietetyka wcześniej? Poproś ginekologa lub interniste o skierowanie do dietetyka. Mnie taka wizyta pomogła bardziej niż u diabetyka. U mnie winowajcą był chleb, zamiast 3 kromek na śniadanie czy 2 na kolacje to mam jedną. Swoją drogą w końcu znalazłam chleb dla diabetyków nawet w piekarni niedaleko domu.
Co do wysypki między nogami to mi pomaga oliwka, lepiej sie goi. Wyskakuje mi jak nie chodzę w legginsach, nawet do sukienki. Moje dwie nogi balerony pocieraja się o siebie przy chodzeniu i stąd ta wysypka.
Wczoraj przyszedł mi laktator, podgrzewacz, wanienka, mata edukacyjna, rożek usztywniany i parę inych drobiazgów, wszystko prawie z canpola. Jestem zadowolona, teraz muszę przystopować z wydatkami do następnego miesiąca. Zbieram rachunki do jednej koperty, aż boję się podsumować.
Macie już datę 3 prenatalnego? Idziemy 18 lipca, nie mogę się doczekać. Dziś wyjazd na wieś do rodziców, wracamy w niedzielę.
Pozdrawiam

No właśnie chciałabym uniknąć tej insuliny jeśli się będzie dało ;-) ale póki co cukry tak się rozszalaly ze nie mam pojęcia co jeść, żeby było dobrze. No nic, dziś drugi dzień, może za kilka dni uda mi się wytypować winowajcow :-D

Na początku tez panikowałam przed insu ale od czasu jak ja biore jestem mniej sfrustrowana jedzeniem, mierzeniem cukru i nie funduje maleństwu takich skoków i stresu. Tak jak radzą lepiej idź wcześniej do diabetologa bo jak moja pani dr mówi na tym etapie juz lepiej nie bedzie. A jak bedziesz sie głodzić to pojawia sie ketony ktore tez nie sa dobre dla Maluchów.

Ostatnia edycja:
Oj dziewczyny wspolczuje Wam z calego serca ja glukoze mialiam 74/110/97 wiec bardzo sie ciesze bo lubie slodycze i owoce i nie wiem czy potrafilabym z nich zrezygnować. Ale czego niw robi sie dla dziecka ;) dziewczyny a jak u Was morfologia? Ja mam znowu niską hemoglobine 33,4

Gosiamat, Anula, może macie racje... dam sobie tydzień czasu na znalezienie winowajcy cukrów jak się nie uda to lecę po skierowanie ;) akurat w przyszły czw będę u gin to omowie z nią ten problem. Bo u mnie dodatkowo pojawia się jeszcze jeden - bardzo mało przytylam, niecałe 5 kg od początku ciąży :-( wiec tym bardziej nie mogę się glodzic...

Cześć dziewczyny! Dawno mnie tutaj nie było, co jakiś czas Was podczytuję, ale nie miałam sił pisać. A teraz nawet nie pamiętam większości żeby się odnieść.
O kaha91 - gratuluję obrony! :)

Współczuję wam tej cukrzycy :( objawiało się Wam to jakoś wcześniej? Ja chyba swoją położną przycisnę o te badanie, bo ostatnio mam jakieś złe przeczucia. Od kilku dni w Anglii mamy tropiki, powyżej 30 stopni (a w połączeniu z klimatem naprawdę daje w kość). Dwa dni temu z córką wylądowaliśmy na pogotowiu z objawami udaru słonecznego, tak się namartwiłam i nastresowałam, ale okazało się że to infekcja moczu. I już jest wszystko ok. Upały dalej trzymają więc bunkrujemy się w domu, bo na zewnątrz nie da się żyć.
Nawet mały chyba ma dosyć, bo mało aktywny jest :(( a ja zdycham na bóle kości łonowej i krzyżowej, chodzić nie mogę i skurcze coraz częściej mnie łapią. Robi się coraz ciężej, a w połączeniu z tutejszą opieką nad ciężarną to tylko zostaje się stresować albo płacić po kilkaset funtòw za prywatne badania :/

Ostatnia edycja:
reklama
Kaha co do sukienek czy tuniczek to zerknij w c&a tam kiedys byly takie tuniki tylko to kupowałam pięc lat temu ale moze trzeba by bylo popatrzec na tuniki dluzsze odcinane pod biustem, ja tez z tęzszych a cos znalazlam dla siebie

u nas tez goraco az sie z domu wychodzic nie chce

Natalii powodzenia w szpitalu

Do góry