reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

witam sie porannie.Cala obolala, jakby mnie ktos skopał. i Tam mnie piecze. Mam wrazenie ze spucham Tam niemilosiernie, jak chodze piecze, jak sikam, piecze, jak sie podcieram to juz wyje do ksiezyca.Dobrze ze dziś gin.. to jej pokaze .........jak nie zapomne :D

co do torby, u mnie nadal nie spakowana. Musze sieza to zabrac. Ale najpierw niech Ł u O w pokoju antresole zrobi, i wtedy juz ja bede miala chwile spokoju. tzn tak jakby.. bo kuchnia wola o dokonczenie.

niewiem czy powinnam sie niepokoic, ale me dziecie jakies leniwe jest. Nie kopie jak bracia.Chlopcy to od 6 m-ca tak mnie tlukli ze brzuch skakał.A teraz?kilka ruchów na wieczor, w ciągu dnia tez niewiele, czasami wcale. Ze nadrobi jak sie urodzi????

i mam dziwne schizy.. ze jednak bedzie chlopak. Serio. Tak naprawde wszystkio mi jedno czy bedzie Blanka czy Nikodem, ale ubraka.. juz zaopatruje sie w sukieneczki. i co ja potem Nikodemowi powiem??? ze lekarka mnei w bląd wpowadzila>??

chlopa mego siostra jeszcze nie urodzila ( termin na tydzien temu miala ). Boziu!! jak u mnie tak sie przeciągnie to ja serio pobije kogos.

reklama
Tren, moj Jasiu tez jakis spokojny. Ledwie co czuje ze wgl w brzuchu siedzi. Wczesniej wiercil sie strasznie, a teraz odkad sie posladkowo ulozyl to zapominam o jego istnieniu. Do czasu az mi w szyjke nie przypierdzieli. Wtedy to sie az prostuje....

Pierwsza noc na nowym mieszkaniu. Pokoj Jasia zawalony kartonami, pies wariuje z nadmiaru przestrzeni, laka za oknem a ja mam takiego lenia ze nawet mi sie palcem nie chce ruszyc :/ a rozpakowac sie trzeba, zwlaszcza ze na weekend jade do rodzicow bo juz dobre dwa miesiace mnie nie widzieli.

Kaha, gratulacje!

A moja Alicja z kolei ma jakis nadmiar energii... Wypycha nogi, kręci sie aż brzuch cały faluje.

Zaczęły sie upały :) pojawia mi sie jakies odparzenie miedzy udami :/ jakaś drobna czerwona wysypka tak do połowy ud symetrycznie po obu stronach, troszkę swędzi. Wietrze to i woda przemywam. Nie mam pojęcia co to za diabelstwo :/

kaha- ale ci zazdroszcze wyjazduuuu. az mi łezka zakreciła bo do mojej mamy mam jakies 300 km i to wiekszosci jedzie sie autostrada wiec w 3 godz byłabym u niej i 2 tyg mielismy byc. ale mam zakaz :-(

tren, ananka- moja Łucja tez leniwie podchodzi do ruszania sie w brzuchu, tren nie strasz ze nadrobi to po urodzeniu ;-)
tren a nie wiem czy ty nie masz czasem stanu zapalnego skoro to tak szczypie i boli.

paulus- pewnie ze pamietamy, nie martw sie ja tez bardzo mało pisze... ale na szczescie dziewczyny o nas pamietaja:-D

ja mam dzis wizyte, az jestem ciekawa jak tam moja szyjka:eek:

tren a będziesz miala dzisiaj usg ? może Ci powiedzą kto na pewno u Ciebie mieszka :)

ananka coś wiem o kartonach w pokoju dziecka :D ale u nas postęp przeniosłam je do salonu hahahahah! :D

u mnie Jasio bardzo buszuje..nie ważne od godziny wierci się i kopie..dzisiaj idę sobie zrobił paznokcie u dłoni :))) zrobiłam sobie u stópek hybrydowe i mi się spodobało:D

Czesc dziewczyny; ) moj synus kopie jak szalony ;) a mnie czasami boli i wtedy maz prosi go aby poszedl spokojnie spac hehe ;p slucha sie jego ;)

Hej dziewczyny :) mój Igorek też daje mamusi popalić dzisiaj mnie o 5 obudził kopniakami :-D rozpycha się strasznie cały brzuch mi faluje i skacze :-)

Anula09- może octeniseptem sobie przemywaj :) ja się wietrze tam ile mogę, strasznie mnie to drażni jak udo o udo ociera i jeszcze w te upały to mało to komfortowe :wściekła/y:

TRen dla mnie najgorsze są noce, jak chce się przekrecić z boku na bok albo wstać do łazienki to tak mnie boli całe krocze że masakra :( budze wtedy m i proszę żeby mi jakoś pomógł....a jak już wstanę to idę jak połamana do tej łazienki i wszystko boli .... jakie to nie sprawiedliwe że to wszystko my musimy przeżywać a nie oni :-p
Torby też nie mam jeszcze spakowanej, ha a nawet nie mam torby więc chyba muszę jakąś zakupić, ostatnio sobie kupiłam dwie koszule do szpitala i szlafrok a tak to nic więcej nie mam jeszcze;-)

Bylam u gina. Piecze mnie bo opuchnieta a opuchnieta bo goraco i parzy sie. Przepisala clotrimazol. Usg za 3 tyg.narzekalam ze Blanka spokojna i na wizycie nie xala sobie tetna zbadac. Na poczatku myslalam ze zawalu dostane bo cisza i cisza.no ale w koncu sie udalo.

Tren może córcia ma taki charakter i będzie spokojniesza od chłopców, ja też mam wrażenie że moja sie dużo mniej rusza od synka. Ale jakoś sie przekręciła o 180 stopni

reklama
Moja tez bardzo długo była spokojna a od kilku dni szał ciał! U nawet lekarz mi powiedział, że ta moja to tam szaleje normalnie.
Wczoraj w nocy tak szalała bo późno poszłam spać, że zasnąć nie mogłam, w końcu mój rękę na brzuchu położył i spokój więc i ja zasnęłam. Mała cholera nam się szykuje nie ma co.

Wcześniej pytałam lekarza odnośnie ruchów bo bardzo długo ich nie czułam, a jak czułam to normalnie bardzo lekkie. Okazuje się, że to zależy od tego ile dzidzia ma miejsca ( ile mamy płynów owodniowych tak się to chyba zwie) jak duża jest i jaką ma aktywność bo ponoć nie każde dziecko szaleje. Więc nie ma się co martwić bo sama się też zamartwiałam u mnie jeszcze łożysko z przodu które też tłumiło ruchy długo.

Do góry