reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Klaudixxon no własnie co do tych ruchów ja tez tak dopiero od poltora tygodnia czuje mocniejsze, bo mala juz wieksza i pewnie ma mniej miejsca, wczoraj tez miałam ktg
Mysle ze to jest sprawa indywidualna

reklama
Maggie pewnie ze sprawa indywidualna. I kazde dziecie jest inne. Ale jak to ktoras juz ciąza, i sie pamieta co starsze dzieci wyczynialy w brzuchu to sie czeka na te podskakiwanie. Ale daj boziu zeby cora byla spokojniesza, bo jak mi sie trzecie takie nadpobudliwe trafi to serio serio.. bedzie najmlodsze. Zaszyje sie chocby sama zyłką. i dla wiekszej pewnosci dla Ł przyrodzenie na supel zawiąze.

Na wadze od ostatniej wizyty poł kilo przybylo. I to dopiero dziś. Bo wczoraj wieczorem jeszcze tego "nadmiar" nie bylo. Kawy nie wysikalam, czy jak?? No ale bardzo sie ciesze. Bo lącznie przytylam 16 kg. a przy dobrych wiatrach to ja pod koniec wrzesnia urodze.

Co do ocierania udo o udo... w poniedziałek na obronę założyłam pończochy generalnie większość czasu chodzę w spodniach itp.. a tam sukienka... obtarłam uda aż do ran;/ i teraz chodzić nie mogę..

co do puchnięcia marioli nie mam problemu z tym mam nadzieję że nie będę miała... ale po domu sobie chodzę w samych majciochach :D kto mnie widzi :D
nie udało mi się kupić żadnej sukienki wszystko na mnie małe :(

co do ruchów ręka ojcowska nie pomaga.. nie ważne czy jest 3 w nocy czy 6 rano albo 16 popołudniu :D

Hehe jak tak czytam Wasze wpisy dziewczyny to Wam serdecznie wspolczuje ja zadnych z Waszych dolegliwości nie mam nawet upaly mi tak strasznie nie doskwieraja ;) jedynie na co moge narzekac to twardnienie macicy

Kochane wu narzekacie na brak ruchów ...moje Maleństwo od 2 dni szaleje w brzuchu non topa. I dziś wybrałam się do lekarza. Miałam usg i ktg. I dostałam skierowanie do szpitala. Do jutra mam obserwować.

Na20taliii moje malenstwo codziennie szaleje dla mnie jest czyms dziwnym jak jest spokojne. Moj lekarz powiedzial ze to dobrze ze jest takie ruchliwe.

Pauluss moje Maleństwo też normalnie ruchliwe, ale od 2 dni jakby niespokojne. Cały czas w ruchu. Lekarka stwierdziła, ze dobrze ze przyszłam, bo trzeba monitorować jeśli jest za dużo bądź za mało. Po ktg stwierdziła, ze widać ze Maleństwu cos nie pasuje.... może to być nawet pogoda ....

na20talii czemu za bardzo ruchliwe?? czy jakieś skurcze się zaczeły?

kikifish świetna wiadomość :) dobrze że trzyma i niech trzyma do września:)

reklama
Do góry