reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Kikifish jaka słonica! Kobieta w ciąży. Fajnie że mama przyjechała do Ciebie, towarzystwo i pomoc w takim czasie są niezbędne. Zobaczysz wszystko będzie dobrze, już tyle dałaś radę, dasz jeszcze trochę. A co do rodzenia, to w Twoim przypadku ja bym jednak zdecydowała się na ceserkę. Nie rodziłam jeszcze, ale w Twoim przypadku bym chyba tak zrobiła. A co mówi lekarz?
Kaha jak poszło ? Pani mgr przed nazwiskiem ;-)
Milusia jak tak Cię podziwiam za tą aktywność, chciałam kupić pokrzywę, ale aptekarz nie chiał mi sprzedać, bo nie wolno podobno kobietom w ciąży pić pokrzywy....
Do szpitala mam już prawie wszysko, w przyszłym tygodniu pakuje torbę. W ten weekend jedziemy ostatni raz przed porodem do moich rodziców, więc torba jeszcze potrzebna. Z mebelków jestem zadowolona, stoją sobie już (były złożone, bo z wystawy ze skepu) dziś je powycierałam i poukładałam rzeczy do środka. Mieszkanie mamy mega przepakowane, kilka stylów naraz w tych dwóch pokojach, ale jeszcze pół roku powynajmujemy i potem na swoje.
Idę na rok jak Wy macierzyńskiego i podobnie 80%. Musiałam przeciąć obrączkę u jubilera, szkoda mi było strasznie, tak już puchnę...
Jak słodkie mamy Wasz cukier? Mi wizyta u dietetyka bardzo pomogła. Tylko czasu nie mam, żeby czytać książki, które mi dała.

reklama
dziękuję Wam wszystkim za kciuki! jesteście kochane! ja już jestem po :) obroniona na 4.5 :)
weszłam pierwsza i ogólnie traktowali mnie dużo luźniej niż kolegów:) nawet recenzent kazał usiąść i podsunął krzesło :D miło mi się zrobiło:)
cieszę się że mam to za sobą teraz muszę zająć się przygotowaniami dla Jasia. Wyprałam dwie pierwsze partie.. jutro kupujem szafę :) złożymy i powoli zabieram się za prasowanie.. i pakowanie torby do szpitala:) dużo rzeczy kupiłam z doz.pl któe poleciła Milusia :)
w niedziele wyjeżdzamy na tydzień na wioskę, z teściami ale odkąd mieszkamy dalej zrobili się kochani :D

Ivon najlepszego dla synka!

jolka może się wybierz do lekarza:) rozumiem sprawę wydatków.. mnie strasznie zjadła obrona... no ale już po

anula09 a jak sie czujesz? tak jak dziewczyny pisza gadaniem ludzi się nie ma co przejmować:)

pycia17 dokładnie cię rozumiem ale powiem ci szczerze że nie ma się co stresować :)

kołtunek to świetne wieści!! wygodnie na pupie mu wygodnie ale ogólnie to wierciuch z niego i szuka pozycji:) super że już taki duży:) czyli to już 32 tydzień świetnie!!!!

olasec dziękuje za gratulacje :) też szczerze czasami jestem nie do życia wszystko boli. najgorzej z uśnięciem..

kikifisf mocne kciuki żeby córcia jak najdłużej siedziała w brzuszku zobaczysz że wszystko będzie dobrze:)
na allegro koszul poszukaj:)

Olasec powodzenia u gina, choć obawiam się, ze takie bóle to już norma niestety... byle do września!

Kikifish my tu jestesmy, zeby się wyzalić, a nie tylko słodzić, także nawet jak masz gorszy nastrój to pisz, może jak się wygadasz to się poprawi! ja jestem za porodem siłami natury, na cc sie chyba nie zdecyduje (co innego jak wyjdzie taka konieczność w trakcie, to wiadomo, ze nie ma dyskusji, bo najważniejsze, zeby poród był bezpieczny, tak dla dzidziula jak i dla mamy), choć zaczynam się trochę obawiać, że dzieć będzie za wielki... jakbym się choć trochę postarała, to nikt by mi nie kazał rodzić sn, ale właśnie sie boję w jakim stanie będę po cc, a poza tym przejście przez całe drogi rodne świetnie dzidziusia masuje, i on i matka dostają odpowiednie hormonki i co tam jeszcze, czego przy cc brakuje... ogólnie to taka sytuacja, ze na co się zdecydujemy to dostaniemy jest dobijająca:-) prościej byłoby jakby nie było wyboru:-)

Kaha ogromniaste gratulacje pani mgr!

HEj kochane,

w sb byłam na weselichu:) było ekstra, wypiłam 7 drinków mojito, oczywiście bez alkoholu, ale miny ludzi otaczających były niesamowite, zostałam podejrzana o patologię, która pije w ciąży:D:D:D:D

Kaha91 gratuluję wizytki, duży chłopczyk:) Gratuluję obrony:) no proszę:) teraz już na lajciku pakuj się po mału do szpitala:)

Jolka spacer w taką przyjemną pogodę jest jak najbardziej przyjemny:):) Kochana jelitówki to 90% wirusy, a nifuroksazyd jest na zakażenia bakteryjne.

Aneto Ciebie ciężko dobudzić, a ja ostatnio w nocy spać nie mogę:D:D:D

Pycia17 wszystko wyjdzie w praktyce, oni faktycznie z tą piersią chcą uświadomić ludzi o tym jak ważne jest mleko mamy:) Ja karmiłam jednego pół roku, drugiego 4 miesiące....i jestem zadowolona. Każdy robi to, co uważa. Są matki, które karmią nawet do 3 roku, nie chcę ich negować, to ich sprawa....

Ananka bardzo ładne literki, tylko czy praktyczne, troszkę się przykurzą:):), a jak dzieciaczek będzie siadał to już widzę, co się z nimi dzieje:D:D:D:D z tymi wstążeczkami zwłaszcza.....

Wiola ja zasypiam nie wiem kiedy, ale mam milion pobudek, a to siku, a to ból bioder, a to coś tam....

Maggie ja wszystkie leki maluchom podaję strzykawką 10 ml....

TRen nifuroksazyd jest na bakteryjną biegunę:D:D:D

Kołtunek gratuluję udanej wizytki:) ale maluszek jest duży:):) Dobrze, że szyjka trzyma:)

Ivon wszystkiego naj dla synka:)

Ewcia ja też jestem za tym, że każda kobieta ma prawo wyboru, wiadomo, że cyc najlepszy, ale jak mój mąż raz podał małemu butlę z MM to już z cyca były nici, a mnie było smutno.....

Olasec ja czasem mam takie bóle krocza, że to jest dramat:):):)

KIkfish musisz być dobrej myśli, już dalej jak bliżej, dzieciaczek z każdym tygodniem coraz większy i coraz silniejszy:):):) Myślę, że cc to najbardziej bezpieczna opcja dla CIebie i dzidzi, poród siłami natury różnie się układa....W waszym przypadku nie może być żadnego zaskoczenia, albo przypadku....Tak generalnie poród naturalny jest lepszy dla dziecka i matki, ale nie zawsze bardziej bezpieczny....Dlatego lekarz pewnie zadecyduje o CC.

Gosiamat kurcze to dziwne, że ta pokrzywa została Ci odradzona, ja piję pokrzywę, a kupuję ją jako zwykłą herbatkę:) oczywiście jeżeli masz niskie ciśnienie to nie można wypijać zbyt dużo, ale ogólnie jest boska:) Ja też chcę spakować pomalutku torbę, żeby później się nie denerwować....Wiadomo, że rzeczy typu kosmetyki zostaną spakowane jeżeli chwycą mnie skurcze:)

Resztę bardzo mocno ściskam:)

kaha - no to pięknie pani magister :D gratulacje :p jeden stresik za Tobą :D

ja też musze wkońcu torbę zacząć szykować do szpitala ... bo to zaraz już lipiec :p
a ja jak miałam zapał do prania, prasowania, układania ciuszków tak teraz sen bierze górę i moim ulubionym miejscem stało się łóżko ;)) a kupka ciuszków czeka i czeka na prasowanie ... a ile ciuszków jeszcze czeka na wypranie .... help :p

Kaha gratulacje Pani Magister :-)

Kołtunek
kawał chłopa już z synusia

Dziewczyny mam pytanie ujędrniacie czymś biust i czy masujecie czymś krocze, pytania z serii dziwnych ;-)

reklama
maggie - ja smaruje krem na rozstępy piersi i tyle z mojego ujędrniania czy coś :)
Milusia - ja się ludziom nie dziwie, też był była zdziwiona widząć kobietę w ciąży z drinkiem
Kaha - ogromne gratulacje!! ja w pierwszej ciąży broniłam się z synkiem w brzuszku :) też mi dali krzesełko
ewka - blizna jak widać trzyma i niech tak zostanie ;) jestem dobrej myśli, że będzie dobrze.
Olasec - czekamy na wieści z wizyty. Mnie od wczoraj boli krocze ehh
Anula - ja urodziłam się też 2 miesiące przed terminem :)
Kiki - moja dr uważa, że po In vitro lepsze będzie CC żeby nie ryzkować ale mówi, że jeżeli mam ochotę na SN nie ma problemu (choć nie wiem jak teraz przy bliźnie będzie to wyglądało) ale wcześniej mówiła, że to mój wybór ale ona jest za CC. A masz jeszcze mrozaki?? bo ja mam jeszcze zamrożone zarodki

Do góry