reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

JaKlaudixon u nas podobnie z lekarzami. wczoraj diabetolog chciala mnie przepisac na dzien dla ciezanych . mowie jej ze w zadnym wypadku, po po 1. to sroda po poludniu.. a popoludniu ja nie moge bo autobusu do domu nie mam, no i mam dwoje dzieci w domu.. Ł do pracy na 15. co ja z nimi zrobie?_ cala rodziną mamy jezdzic__ a potem 3 km zapierniczac z przystanku do domu?? no to zostalo ze ja przychodzi bede w poniedzialki. a dla mnie raj. same starsze babcie.. i ja pierwsza w kolejce. Bo ciezarna :D I o to mi chodzilo.

wstalam o 4 ;/ bo zasnelam o 22.jak zasypiam po polnocy to wstaje ok 6. no starzeje sie..

a dziś chyba do O przyjezdza z nim kolega z klasy.Wiec bede miala dwoch takich szogonów pod opieką. dobrze ze podworko z dala od ludzi..

reklama
też myślę, ze położna ważniejsza, zwłaszcza jak się opłaca to dobrze kojarzy, bo tych pacjentek ma pare w miesiacu, mnie do 1 porodu przyjmował lekarz, który cała moją ciaze prowadził, oczywiście prywatnie wiec sporo kasy u niego zostawiłam, miał wypisane jak byk w karcie ciąży własną ręką, ze mam paciorkowca, sam mi powtarzał, ze mam jakiś antybiotyk dostać przed porodem, ja oczywiście byłam strasznie przejęta cała sytuacją, nie przypomniałam mu, a on czytajac własne papiery tez nie dopilnował i dopiero po jakims czasie jak sama się upomniałam to dostałam...

co do kolejek to ja chodzę do poradni przyszpitalnej, na nfz, zazwyczaj jest obsuwa, ale do godzinki, choć czasem zdarza się i 2, ale chyba dłuzej jak 2 nie czekałam, też biorę sobie ksiażkę, wodę, cos do przegryzienia i siedzę, ostatecznie za te minimum 200 zł co dałabym za wizytę i badania za jednym zamachem to mogę 2 godz posiedzieć;-) zwłaszcza, ze jestem z dr bardzo zadowolona, bo jest super dokładna, przejmuje się, kieruje na wszystko, co potrzeba, tak, ze póki co dopłaciłam do ciaży 7,6 zł za badanie, bo mi sie nie chciało na 2 koniec miasta jechać do laboratorium...

Hej dziewczyny, ale miałam nocke młody wymiotował pół nocy, chyba dopadł go jakis wirus tak się zastanawiam jeżeli się zarażę to chyba nie jest to groźne

klaudixxon cesarka ok tylko że na łubinowej to chyba głównie naturalne porody przyjmują chociaż mogę się mylić, czemu w ogóle chcesz cesarkę? nie boisz się?

tren dobrze to wykombinowałaś :) jak twój cukier?

ewka84 lekarze to mają tyle pacjentek że ciężko im spamiętać wszystkie problemy... przecież nie tylko przyjmują prywatnie tylko też często właśnie przy szpitalu w poradni jeszcze... a położna wypyta o wszystko, zapozna się itp. Ja ze swoją się umówiłam na początek sierpnia i odrazu ona pokaże mi szpital:)

maggie2205 ode mnie sporo znajomych jelitówkę ma, może to i twojego małęgo dopadło..
lepiej żeby cię nie złapało ale w razie czego dużo pij:)

nie wyspałam się;/ do 2 nie mogłam usnąć.
o 4 się obudziłam.
pogoda do kitu.. nie żebym wolała upał ale 14 stopni deszcz, zimno też mnie nie powala... nawet się do sklepu nie chce iść.. w ogóle to co to za lato.. ile tego ciepła było.. chciałam zacząć prać ubranka dla maluszka, pluszaki itp ale przy takiej pogodzie nawet nic nie schnie jak trzeba;/ muszę czekać.

Kaha cukier w miare ok. na czczo mam ok 95... mam owoce jesc najpozniej do 18.. i wczoraj tylko jablko ok 14 zjadlam.. no i cukier na czczo 97 ;/ no ale wazne ze nie wyzej niz 100 ;)
za to po dzisiejszm sniadaniu 158. no ale nie moglam sie opanowac. jak dorwalam sie do soku multiwitaminy to byslalam ze z butelką polkne.

U nas pogoda tez nie za fajna. ale jede dzien chlodu sie przyda. No i jak popada to mi warzywko lepiej bedzie roslo.

Dziewczyny moje drogie, które studiują i mają obronę w w wakacje? co chcecie kupić na obronę???? Kupiłam czarną sukienkę ciążową a koleżanka że mogłam kolorową sukienkę kupić, trochę dziwne, żeby wystroić się kolorowo na obronę.

Pycia bdb iim skromniej tym lepiej. Z perspektywy komisji- Lepiej nie kolorowo - no chyba ze jakis artystyczny kierunek.

Hej ciężarnym :)

TRen jak tam ta woja noga? ciesz się, że facet mówi komplementy :D dobrze się ustawiłaś u tego lekarza :D

MałaMi1984 śliczny brzunio! i kawał synka masz już pod serduszkiem :)

Anula09
mówisz marzysz o torcie? ! Ja wczoraj wziełam gryza ciasta od mojego chłopa! Ale jak ugryzłam to bym zaraz wpieprzyła całe :D dobrze że chłop wrzasnął i się opanowałam :p

na20taliii dziękuję :) podziwiam Cię, że potrafisz tak wytrzymać nie wiedząc kto u Ciebie mieszka :D

maggie2205 dziękuję :) przynajmniej troszkę kasy Ci zostanie jak nie musisz za dużo kupować :) zawsze jakiś plus. kochaniutkie to Twoje dziecko :) weź sobie coś w razie co żeby się nie zarazić :( może jakieś wapno, witaminę C

Lady Agnes dziękuję :)

Ivon17 dziękuję :)

Jolka6621 jak zdrówko? i jak to swędzenie?

Klaudixxon mam identyczny wózek! z tym że srebrny :) naprawdę mi się On podoba i jest wygodny... szybko się składa i jest w miarę lekki :)

20150618_144936.jpg

20150427_140038.jpg

On ma skrętną oś :) Mi się podoba bo jest na dużych kołach , pompowanych a mimo to te koła skręcają :D
A powiedz kupujecie nowy czy używany w końcu? Ja kupiłam nowy, powystawowy!
Z tym lekarzem to masakra... Ja byłam na prenatalnym u takiego co tez tak przez telefon rzucał godzinami i do 23 się czekało :/

kaha91 dziękuję :) to masz juz teraz ostatnią obronę? też uwielbiam ruchy małej w brzucholcu :) później będzie nam tego chyba delikatnie brakować... jaki ładny pokoik :) żyrandol widzę ciekawy :D

milusia83 chyba masz coś racji w tym, że wiję gniazdko mój chłop :) na prwdę nie muszę go do niczego zmuszać! A jaka radość mu się na pysku maluje jak widzi efekty :) Jeżeli chodzi o sam początek to mała bedzie z nami spała ale baldachim obrócę i nie bedzie przeszkadzał :)

aneta1991 jeszcze całkowicie pokoiku nie mam gotowego, jeszcze szafę musimy skręcić, firanki powiesić, takie drobiazgi :) jak tylko będę miała gotowy to wstawię fotki :)

ananka ja szarość ostatnio łączyłam z pomarańczem :) fakt faktem w kuchni ale naprawdę ładnie to wyglądało :) jeżeli chodzi o pokój małej to mam żółty kolor i planuję szare dodatki... więc zółty i pomarańcz :) może dziś sobie chłop przypomni o rocznicy? (tak w ogóle wszystkiego naj :) )

atagaa jeżeli chodzi o zgagę to mam syrop GAVISCON o smaku mięty... Jest okropny w smaku do tego stopnia że jak wezmę łyżeczkę tego syropu to muszę popić parę łyków wody ale naprawdę przynosi ulgę bardzo szybko. On kosztuje chyba z 12 zł w aptece.

Aali_ ale narobiłaś ochoty na tą pizze... :/

malina2312 cieszę się że już w domku jesteś :*

ewka84 najważniejsze to być zadowolony, z lekarza! ja jeżdżę prywatnie i płacę 150 zł. Ale jest recepcjonistka i wszystko jest na godzine. Czasami się zdarza że jest obsuwa ale to do godziny jak wpadnie jakaś już ledwo stojąca na nogach. Poza tym nikt z ulicy nie wchodzi w kolejke. Chcesz to się umów. Ja mam o tyle dobrze, że zawsze przed wyjazdem dzwonię jak tam wygląda sytuacja i czy mam przyjeżdzać na umówioną godzinę czy troszkę później. I recepcjonistka mi mowi jak jest opóźnienie że mam się nie spieszyć tylko przyjechać za godzine czy pół to od razu wejdę :)

Ja dzis na czczo cukier 85 :) jak narazie najniższy zw wszystkich które robiłam na czczo :D a wczoraj wieczorem około 22 pół kawałka skubańca wpierdzieliłam ale też wypiłam chyba z 2 litry wody. Podobno woda wypłukuje cukier więc tzreba pić pić pić i jeszcze raz pić :) ale chociaż gębę sobie słodkim trochę popieściłam :D
Teraz mam 100 po śniadaniu... uff...

Wczoraj byłam na spotkaniu babskim z rodziny :) mama, babcia, ja, 4 moje kuzynki, jakaś ciotka i jeszcze nie wiadomo kto :D no i tyle żarcia (SŁODKIEGO!!!! ) że normalnie jak bym na ten stół wskoczyła to bym niedługo się tarzała jak świnia w tych pączkach, sernikach, oponkach. tortach.... wrrrr... byłam zła!!! ale co 5 minut wychodziłam z tej słodkiej izby się przewietrzyć i jakoś dałam radę się powstrzymać :) Później zjadłam z nimi obiad - ja oczywiście swoje danie miałam, babcia mi specjalnie ugotowała mięso :D haha i zjadłam 2 pyruszki, kawałek gotowanego mięsa i buraczki i cukier po obiedzie 128 :/ masakra... Ale wieczorem po kolacji już miałam 95 więc nie tak strasznie :D

Załączniki

• 20150618_144936.jpg
    20150618_144936.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 52
  • 20150427_140038.jpg
    20150427_140038.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
reklama
Kaha - chce cesarkę bo mam cukrzycę, niedoczynność i astmę taki zestaw.
Do tego za dużo się nasłuchałam, że dziecko schodząc do kanału rodnego oplątuje się pępowiną i rodzi się sine. Bo gdzie do znajomych nie idę to się okazuje, że u nich tak się stało, że mała była sina, że ją reanimowali. Także nie nie boję się jestem zdecydowana na 100%.

Lalki - kupuję wózek używany cały komplet wózek gondola, spacerówka, siedzonko, spiworek, pokrowiec , torebka i jakieś tam dodatki dziewczyny sprzedają na necie za 1000-1400 zł. Jak czytałam to każdą cześć z osobna jakbym miała kupić to dużo by to bardzo wyszło. No chyba, że w przyszłym miesiącu jak będę zamawiać nie będzie mojego koloru to będę myśleć nad innymi opcjami ale raczej wybór duży jest na rynku wtórnym:) Zawsze mogę kupić samą gondolę i dokupić siedzonko i potem dopiero spacerówkę także opcje sa.

Do góry