reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Hej dziewczyny
Właśnie przyszły mi koszule do karmienia, jedna rzecz mniej na liście...
Klaudixxon, z tym oczekiwaniem na lekarza to naprawdę przesada. Też bym nie czekała tyle godzin, w poczekalniach tak duszno i to jeszcze prywatnie, trzeba czekać na tego lekarza?
A czemu zrezygnowałaś ze szpitala SIMIN w Chorzowie?
Dziś mam mierzenie po południu glukozy, zobaczymy jak mi wyjdzie. Słodkie mamy, mam pytanie do Was, jak mierzycie na zmianę w jednym dniu rano a w drugim po południu? Jutro mam dietyka.
Tren dałaś mi pomysł na dzień taty ;-) dla mojego meża. Mąż mi kupił kwiaty na dzień taty, bo nie może patrzeć jak nikne w oczach na tej diecie. Wolałabym ciasto...Jadę na tym makaronie razowym od 3 dni, jutro może w końcu kasza.
Co do stanika to mam jeden H&M taki szary karmik, nie karmiłam, więc nie wiem jak mi się sprawdzi...
Idę robić koktajl z truskawek na potem...

reklama
klaudixxon też słyszałam o bilewiczu:) w twoim przypadku lekarz będzie Ci robił cesarkę :) więc ważne żeby był ten co Cię prowadzi:))

ivon17 ja dostałam staniki od znajomej bo karmila tylko tydzień a rozmiar mi pasuje:) zwykłe są to na pewno nie jakieś firmówki:) to takie zwykłe bawełniane :D
a ogólnie się po stanik wybiorę do sklepu takiego firmowego gdzie są trochę usztywniane ale to po wypłacie :)

Ale mam spanie :D dzisiaj do 9.30 :D fakt że chodzę spać kolo północy.. ale spać bym mogła nawet do 12 :D

engacka co u Ciebie?
Anula09 jak postęp w pokoiku dla Alicji?
kołtunek, dżejka jak się czujecie?

Ostatnia edycja:
hej.

ja dziś tradycyjnie przed 6 wstalam. Na chwile do biedronki pojechalam, bo sie O napalił na dyskopilke. Kolega tory wczoraj u nas byl zostawił no i on tez chce. I jek.. kiedy pojade, bo to w biedronce, czy moge teraz, albo jutro.. i prosze prosze prosze. N i pojechalam bo by spokoju mi nie dał do wtorku ( we wtorek jade z nim na kontrol nogi wiec zapewne po drodze biedronke sie zaliczy ). I byla jedn. Jak dziś kuzynka mi drugiej nie kupi to juz slyze jak sie kluca o tą pilke. Dla zasady. Sam sie moze nie bawic ale dla brata tez nie da.No chyba ze zanim ją im dam to ochrzan dostaną. tak profilaktycznie.
wczoraj zjadlam troche ziemniaków. I cukier po godzinie 124. czyli tragedii niema. wiec dziś mlode kupilam. chociaz jednym se podniebienbie popieszcze., Zeb calego garnka nie zjesc... najpierw chlopców nakarmie. jak mi zostaną resztki to nie bedzie co potem dojadac. to jest plan.

I natej slodkiej diecie schudlam 1 kg. Lekarka byla strasznie zniesmaczona tym.. no ja rozumiem jakbym schudla 10 kg.. ale 1 kg?? gdzie ja przybralam 15 juz?? tylko ze ona sama na 2 stolkach musiala siedziec, ok 130 kg na wadze...

Gosiamat cukier mierze 4x dziennie na czczo i po każdym głównym posiłku. Generalnie biore juz masę insuliny 30 min przed śniadaniem, obiadem i kolacja bo przestałam trawić glukozę :/ i wyniki np po poł kostce twarogu chudego był 180. Uda juz mam całe w siniakach ale trudno czego sie nie robi dla tego maluszka. Na diecie tyje średnio 2kg na miesiąc i od czasu insuliny jakoś bardzo rygorystycznie do tego nie podchodzę - tzn nadal zero słodkiego, tłustego i jedzenie co 2,5h ale np makaron juz normalny a z ziemniaków zjadłam 3 młode i cukier ok ;)

Kaha w pokoju Alicji impas. Mezus uparł sie na malowanie mebli co okazało sie niewypałem ;) stracił 3 dni kupił mega droga farbę i wszystko odpadło. Ostatecznie stare meble poszły jako regały do piwnicy i garażu a nas czeka wyprawa do ikei ;) Wczoraj szyliśmy za to zasłony i firanki i teraz M pojechał do leroy po różowe wstążki żeby dopełnić dzieło ;)

Dzis o o 18.30 wizyta - chodzę prywatnie sle u mojego poślizg najwyżej 15 min. Z góry planuje 1 pacjentkę na 30 minut wiec luksus ale kolejki do niego wielkie a jeśli mi cos nagle wyskoczy to zawsze na dyżurze w szpitalu przyjmuje za free byłam juz z takimi sytuacjami 4 razy plus założenie pessara. Złoty człowiek, odpisuje na maile, oddzwania i stwarza poczucie ze bardzo mu zależy na tej ciazy ;) mam nadzieje ze bedzie ze mną przy porodzie.

Miłego dnia.

Witam Was kochane,

dzisiaj środa, mam zamiar pójść na basen, chociaż ostatnio nic mi się nie chce, dokucza mi bardzo powiększona prawa pachwina, to nie wiem co się będzie działo jak faktycznie będzie gorąco. Pod lewym kolanem (jak mierzyłam sukieneczkę) zobaczyłam w lustrze sklepu sieć naczyń krwionośnych:D Wygląda to koszmarnie, no, ale po ciąży je usunę mam nadzieję.......

Wczoraj moi synkowie dopadli się do kartonów, które są dla mnie i dzidzi:D matko ile było radości i oglądania, to pieluszki, to na kupki woreczki:D takie bzdety a dzieci ucieszone:)

Wy też tak macie, że jak chodzicie to macie wrażenie, jakbyście nóg nie czuły:D ja mam wrażenie, że je ciągnę za sobą, a nie chodzę:D

Lady Agnes ja w ruchu, ale już momentami czuję, że mi ciężko:D:D:D

Maggie ja właśńie na taki katar letni to biorę sobie wapienko z kwercetyną i znacznie mi pomaga. Fajnie, że z mężem szalejecie, moje libido to dno do potęgi...A Twój synuś faktycznie słodziak:)

Kołtunek jeżeli masz libido w porządku i nie ma p.wskazań to jak najbardziej szalej ile wlezie:):)

Tren mnie się nie zdarza wstać o 4:D:D:D dla mnie to środek nocy, no, ale ja zazwyczaj po 2 się kładę...

Gosiamat, u mnie obrączki na szczęście wręcz się zsuwają, gorzej będzie w upały. Spróbuj pić pokrzywę, niesamowicie pomaga...ogólnie im więcej pijesz wody tym mniej puchniesz...

Ewcia no mnie głównie chodzi o takie nasze samotne podróże gdzieś w górach......zawsze stres będzie, a pszczół się bardzo boję u dzieci....pomyślę co z tym fantem zrobić....

Atagaa ja wieczorami mam dokładnie to samo, mała mnie tak kopie, że ból niemiłosierny, po prostu kopniaki w nerki są okropne....

Kaha teraz to łóżeczko będzie cieszyło Wasz wzrok, na tle takiej ściany białe mebelki będą wyglądały fantastycznie:)

Tren hehehe, no to niezłe pomysły mam mężol:D ale jak dałaś radę to super:):):) Nie wiedziałam nawet, że kasza obniża cukier:) powiem CI, że dużo plusów z takiej obserwacji cukru. PRzynajmniej wiesz, co podnosi,a co obniża - tak z własnego doświadczenia.....

Anula09 już niedługo kochana, to już prawie finish, spokojnie dasz radę:):):) Powodzenia kochana na wizycie:):)

Aali my z mężem żremy pizzę po nocach, mój mężol robi jedną z najlepszych na świecie, na górę mnóstwo rukoli, szynka parmeńska, mniam......

Ananka uuuuu, to chłopa trzeba przytemperować, bo później będzie dziecko i też Ci tak będzie dzwonił:)? Musisz wymyśleć jakąś karę:D

Malina u nas też tylko dostawka do łóżeczka:) a pokoik będzie jak już zmienimy mieszkanie na coś większego (w planach jest bliźniak)

Klaudixxon ja u swojego gienka nierzadko godzinkę czekam, ale zazwyczaj dzwonią do mnie i mówią, że jest obsuwa, więc tak naprawdę zawsze na bieżąco jestem informowana. Dla mnie taki stan rzeczy jest nie do zaakceptowania, masakra tyle siedzieć....Moje koleżanki też rodziły na łubinowej i sobie bardzo chwalą, więc może właśnie tam....Ja mam dość tych szpitali....Moje dzieciaczki rodziły się z pępowinką i miały sine buźki, w trakcie porodu monitoruje się serce dziecka, jeżeli spada ilość tlenu serducho przyspiesza, a potem spada....a jak już wylezie główka to w sekundkę się ją odwiązuje.....Ale to wiadomo Twoja decyzja:) Pamiętaj, że poród naturalny jest dobry dla ukł. oddechowego i krwionośnego dziecka. Wyrzut adrenaliny ułatwia dziecku adaptację serduszkową, a zaciskanie w kanale rodnym oczyszcza płuca dziecka. Po cesarce często jakaś infekcja ukł. oddechowego się przyplątuje, ale to też nie zawsze, trzeba dobrze oczyścić drzewo oskrzelowe z płynów.

Gosiunia ja też tak wielokrotnie miałam i w sumie mam, że głęboki wdech jest wskazany:):)

Lalki gratuluję zakupu wózeczka....widać, że taki solidny....Ja kupiłam jak widziałaś powystawowy....Współczuję takiego łakociowego kuszenia:D ale dałaś radę i to najważniejsze:):)

Otokika na pewno efekt będzie fantastyczny:)

Jolka kontroluj to swędzenie bo to niezbyt dobry objaw, tylko kwestia czy swędzi CIę bardziej w dzień czy w nocy...

Ivon łóżeczko rozłóż troszkę wcześniej, niech nasiąknie zapachami, otoczeniem domu, niech odparują zapachy farb i produkcji:) Nie może być sterylnie:) U mnie łóżeczko z pościelą stało miesiąc, było gotowe na wszystko, ale i tak jak przyszliśmy z dzieciaczkiem to maluch spał w bujaczku, w rożku i łóżeczko było używane dopiero po jakimś miesiącu od powrotu ze szpitala:)

Olasec stanik do karmienia: na noc bawełniany, miękki bez fiszbin, na dzień normalny, podtrzymujący z fiszbinami, żeby zachować ładny kształ t biustu....

Hej dziewczyny, u mnie już lepiej mały bez wymiotów na szczęście
Powiedzcie mi jakie jest Wasze zdanie w kwestii wyboru szpitala do porodu, czy ma znaczenie w którym szpitalu jest lekarz prowadzący, bo ja się własnie waham. Mam lekarza prowadzącego w szpitalu który nie do konca mi odpowiada, tzn mam stamtąd przykre wspomnienia, ten drugi szpital bardziej mi pasuje jest większy, ma lepszy oddział neonatologiczny i więcej sal porodowych. I tak się własnie zastanawiam jezeli wezme polożna z drugiego szpitala to chyba to ma największe znaczenie.

Dzięki Dziewczyny za rady.I macie rację, łóżeczko za pierwszym razem też szybko było rozłożone. Teraz mam po moim pierwszym dziecku, więc nie boję się zapachu nowości. I myślę, że w sierpniu się za to zabiorę.
Anula nie ma tego złego... Alicja będzie miała ładne nowe mebelki. Tylko mąż niepotrzebnie się nadenerwował.
Tren z tego co czytałam to na początku diety cukrzycowej to całkiem normalne, że można zgubić 1 czy 2 kg.
Kaha zazdroszczę tego spania. Ja dzisiaj pół nocy się kręciłam- tak mi było niewygodnie, że masakra. I pobudka tak jak to standardowo od 4 lat- między 5 a 6.
Milusia dasz radę na basenie. Ja dziś już zaliczyłam zestaw ćwiczeń, a jutro ćwiczenia ze szkołą rodzenia. Dziś miałam takiego lenia, że myślałam że z kanapy nie zejdę. Ale po ćwiczeniach mam więcej energii i nawet obiad już przygotowałam:)
Co do staników to widzę, że mamy podobnie. Też mam ze 2 bawełniane. Do tego kupiłam h&m taki bardziej sztywny. Ale po porodzie chyba skuszę się na usztywniany firmy alles.
Jolka6621 jak samopoczucie? Mam nadzieję, że z tą cholestazą to jednak się nie rozwinie. Będziesz robiła próby wątrobowe?
Ananka jak tam mąż? Przypomniał sobie o rocznicy?
Klaudixxon powodzenia z nowym lekarzem.

Anula09 to trafiłaś na świetnego lekarza:)
aaa to powodzenia w ikei:D też meble kupujemy w ikei :D

milusia83 a pewnie jesteś zorientowana w sosnowcu jest gdzieś sklep z takimi stanikami dla matek karmiącacych z fiszbinami? i żeby majątku na to nie wydać :D bo ja mam swój sklep ale w tychach:D nie wiem czy zdołam tam dojechać :D

maggie ja mam lekarza ze szpitala w ktorym rodzić nie będę. Wybrałam inny szpital w którym wykupię położną :) w końcu ona się nami zajmuje i pomaga dzieci przyjść na świat:)

reklama
Kaha z tym lekarzem to tak, ze zmieniałam w trakcie ciazy. Trafiłam na niego jak leżałam w szpitalu w. 1 trymestrze z mega krwawieniem i myślałam ze to koniec a on mnie pocieszał i jakoś fajnie zajął, zrobił badania , dopasował leki. Moze mojemu dr sie chce jeszcze bo bardzo mlody i sie widać pasjonuje swoją praca.

Mój poprzedni dr twierdził ze krwawienia sa normalne w pierwszych tygodniach :/

Do góry