reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

kaha91 to do kiedy się ze składaniem łóżeczka powstrzymasz? [emoji6]

Klaudixxon, ale szok z tym lekarzem, jak mozna tak traktować kobiety w ciazy :/ dla mnie czekanie do lekarza to masakra, tym bardziej jak to prywatnie :/ nie wyobrażam sobie czekać nawet 30 minut :/

Pycia17 jakie to ma znaczenie jaki kolor sukienki, bez przesady

Co niektóre z Was już na etapie urządzania pokoju dla maleństwa, a pokój mojej Hanusi wczoraj wyglądał tak [emoji12]

ImageUploadedByForum BabyBoom1435060123.287292.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1435060123.287292.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1435060123.287292.jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 61
reklama
Zdrowie troszkę lepiej, ale nadal mnie kaszle jak nie wiem, a do tego chłopu buzia się w nocy nie zamykała. Normalnie jakieś paskudne dziadostwo nas dopadło. Do tego po jedzeniu jest mi niedobrze i tak się zastanawiam, czy to przez antybiotyk, czy przez cholestazę, bo z małym przy niej właśnie tak było. A swędzenie niestety nie ustępuje, póki co jest bardzo delikatne. Czekam nadal i mam wielką nadzieję, że się nie rozwinie.

tren widzę że trzymanie diety idzie Ci ciężko:( bidulka z Ciebie:(

pycia17 ja mam granatową sukienkę. nie wyobrażam sobie na obronę iść w kolorowej.. nawet jeśli jestem w ciąży. to egzamin a nie plaża :D

lalki tak ostatnią :) 5lat to za dużo ;d muszę odpocząć od wszelkiej nauki :D co do żyrandola to mamy wynajmowane mieszkanko i taki już był i stwierdziliśmy że zostawiamy :D

klaudixxon jeśli tylko się zdecydowałaś to pewnie masz rację :) na łubinowej rodziła moja koleżanka i też sobie chwaliła:) najlepiej jak jest taka możliwośc jedź sobie obejrzyj ten szpital:)

otoKika piękny pokoik :D hehehe :D wyrobicie się przed rozwiązaniem? chcemy złożyć końcem lipca zobaczymy jak to wyjdzie :D

lalki, dziekuje :) nie licze na to ze sobie przypomni, zwlaszcza ze dzis tez postanowil z pracy nie wracac, pojawi sie laskawie jutro rano. Nie wiem na co on liczy ale gwarantuje ze zrobie z niego prawiczka, grrr.

Jesli chodzi o wizyty- chodze na nfz do przychodni na osiedlu i nie narzekam. U mojej gin max opoznienie to 15-20 mi,ut, czasem uda sie nawet wczesniej wejsc, wszystko zalezy od tego kto sie szybciej do poloznej zglosi i ile ciezarnych jest juz w poczekalni. Wizyty szybkie, ale konkretne, wszystko sprawdzone, zmierzone, babka malomowna, ale jak sie pyta to wyjasnia wszystko

Stwierdzilam ze skoro pakowanie i sprzatanie jest wylacznie na mojej glowieto zabralam sie za pranie tapicerek.... Wyczyscilam dwa krzesla i koniec. Brzuch twardy jak kamien i boli jak cholera. Pierwszy raz mi sie zdaza i mam nadzieje ze ostatni. Leze i od godziny nie robie nic. Znaczy licze na to ze samo sie spakuje i posprzata. Brzuch puscil po kilkunastu minutach, ale nadal boli. Jak nie przejdzie to sie jutro do lekarza przejde...

Kaha91 nie ma szans żeby zdążyć, mam nadzieje, że wyrobią się do końca września, ale zobaczymy, ogólnie to przeprowadzamy się w rodzinne strony, a w Warszawie chcemy wynajmować mieszkanie do końca października, żeby małej od razu nie męczyć podróżami, bo ja mam co tydzien zajecia na aplikacji adwokackiej :/

Ananka, No wlasnie, nie ma co się przemęczać, bo pózniej i tak trzeba swoje odleżeć :/

Ataga pytalas o sposoby na zgage.Niby mleko pomaga. ja mialam tylko w drugiej ciązy i ratowalo mnie manti.

Kasza mi obniza cukier. Dziś upieklam kurczaka i sobie ugotowalam kasze jeczmienną zamiast zimniaków. cukier 85. no bajeczny. Dobrze ze ja z tych co lubią roznego rozaju kasze, bo inaczej bym glodowala.

Dzwoniła do mnie mama i mam nowy namiar na normalnego lekarza na Raciborskiej, znajomi wczoraj jej polecili prywatny gabinet także jutro tam dzwonię. I zobaczymy, na forach poczytałam i faktycznie laski o ordynatorze piszą, że kolejki u niego to są jaja i czasami to i o 1;00 w nocy były przyjmowane.

Dziś natomiast rozmawiałam z dziewczyną co na Raciborskiej rodziła i chodziła do dr Świtały i mówiła mi że czekała zawsze po 3-4h a jak szła rodzić to lekarza nie widziała przed, ani w trakcie ani po porodzie. Więc mówi, że to zmarnowana kasa i czas i że lepiej iść do mniej znanego lekarza, który rzeczywiście będzie przy porodzie z Tobą, a i tak najważniejsza jest położna.

Także jutro podejście nr 2 :)tym razem dr Bielewicz.

Cześć Dziewczyny.
Ale u Was się dzieje, Nie nadążam z czytaniem:) Widzę, że zabieracie się porządnie za urządzanie pokoików. Powodzenia zatem. Zrobiłam wstępne porządki z ubrankami i przynajmniej wiem czego mi brakuje. Łóżeczko rozłożę jak najpóźniej, żeby się nie kurzyło.
Trzymam kciuki za cukrzycowe dziewczyny, bo to naprawdę niełatwe.
Ja dziś zaczynam 31 tydzień i chyba dociera do mnie, że to już niedługo nam zostało. Mi 70 dni (jak znam życie to z poślizgiem).
Mam do Was pytanie odnośnie staników do karmienia- gdzie kupujecie i jakiej firmy?
Przesyłam pozdrowienia do wszystkich wrześnióweczek.

reklama
Ivon17 jeśli mogę Ci doradzić to na sam koniec nir zostawiaj sobie złożenia łóżeczka, wózka itp, ponieważ nowe meble mają specyficzny zapach, który bobasowi może nie służyć.

I też przyłączam się do pytania o stanik do karmienia :-) te jakieś zwykłe bawełniane nie przemawiają do mnie. Jednak w czasie laktacji piersi są cięższe i bardziej podatne na ewentualne zwisy i uważam, że stanik powinien dobrze trzymać piersi. Na noc to go innego bo musi być wygodnie.

Do góry