reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Hej dziewczyny niedzielnie,
Wczoraj jednak pojechaliśmy nad tą rzekę tylko ja cały czas siedziałam kulturalnie w cieniu, powiem szczerze nad samą wodą było mi o wiele przyjemniej niż w mieszkaniu
Co do opuchlizny także zakupiłam ten krem z bielendy i powiem szczerze rewelacyjny, będę stosować myslę takze po ciąży, bo ja generalnie mam problem z żyłami
Engancka, Pycia mi się dwa razy zdarzyło w tej ciąży być miło zaskoczoną, raz pani kasjerka z biedronki poprosiła bym przeszła sobie do przodu, drugi raz młoda dziewczyna z dzieckiem przepuściła mnie w lidlu w kolejce. A tak to ciężarne są raczej niewidzialne
Muszę się także zabrać powoli za kompletowanie wyprawki
Tren ja kupiłam ten krem w rossmanie, udanej imprezy kochana !

reklama
Cześć Mamuśki!

U nas słonecznie...piękny dzień... ze znajomymi wybieramy się nad przy miejski zalew.
Co do puchniecia to nie jest u mnie tak źle...wczoraj była u mnie przyjaciółka i jak zobaczyłam jej popouchniete nogi masakra. Choć nie jest w ciąży. Mi bardziej naczynka pękają i mam genetycznie skłonności do żylaków.
Pyciu 17 mnie wczoraj też aż 2 kobiety przepuscily e kasie. Ale miałam tylko jedna rzecz ;-) co do truskawek mam tak samo.... moge jesc na okraglo .Robie je sobie z jogurtem i bananami. Mniam mniam ... i teraz tez czereśnie uwielbiam :-)

Miłego dnia !!!

Dziewczyny ale rano się wystraszyłam, wstałam jakoś zmęczona, później zrobiło mi sie słabo i duszno zmierzyłam sobie ciśnienie i miałam wyjątkowo niskie 90 na 50, bardzo się wystraszyłam, czytałam gdzieś w sieci że niskie nie jest groźne w porównaniu to nadciśnienia. Bardzo się ciesze, że dzisiaj jest chłodno pójdziemy z mężem do parku na kocyk poleżeć, wczorajszy upał nie jest dla mnie. Macie jakieś sprawdzone sposoby na odzyskanie dawnej koncentracji? starłam się uczyć i jak krew z nosa mi to idzie, myśli krążą wszędzie tylko nie przy notatkach ;/

Pycia- u mnie do słońca dzisiaj 46 st., 32 w cieniu :szok:. Co do koncentracji- w ciąży niestety chyba nie ma na nią sposobu :-D

Na20talii- też już zapodaję dzidziusiowej tak muzykę. W poprzedniej ciąży to praktykowałam i mały do dzisiaj zasypia przy niej, a jak zapomnę mu puścić, to stoi przy radiu i krzyczy "aaaa" :-D też mam takie zdjęcie z poprzedniej ciąży, jak znajdę do wrzucę, tylko brzuchol już miałam duży.

No i mnie w ciągu tygodnia wybrzuszyło :-p teraz już ewidentnie widać, żem w ciąży. Popołudniu idziemy z małym na dzień dziecka do parku, może się wyszaleje, bo koło domu, to już siły za nim biegać nie mam ;-) miłej niedzieli!

Ivon, zyje nadzieja ze przechodzi.... Pije praktycznie bez przerwy, biore furoxin i przynajmniej mnie juz nie piecze.

Przyszlam na egzamin i.... nie ma. Przelozony. Ale jestem zla. Dziewczyny wiedza ze mam lezace a zadna nie zadzwonila ze sie sytuacja zmienila. Jeszcze upal jak cholera a ja tu siedze.... le jak juz dojechalam to zostane, przynajmniej migowy powtorze bo z tego z kolei egzamin za dwa tygodnie. Trzymajcie kciuki bo dla mnie to jakas makabra jest to machamie rekoma.....

ananka faktycznie masakra, ze nikt Ci nie dał znać....

jolka łączę się w bólu ponad 30... no i podziwiam, bo ja się z domu nie ruszam, za dobrze mi tu:-)

pycia długo szukałam sposobu na koncentrację, ale nic nie wymyśliłam, przeszło w 100% w sumie dopiero z rok temu tzn 4 lata po porodzie...

tren udanego imprezowania, a ludzmi sie nie przejmuj, niech sobie gadają co chcą...

engacka i jak kino?

ja tam się nigdzie nie wybieram, przez szczelnie zamknięte okno podziwiam piękną pogodę:-) chłopaki szaleją, ale cóż, sprzątaniem będę się martwić jutro jak pójdą do szkoły i przedszkola...

Ivon17 no waga jest spora. Ja sama oo sobie nie widzę żebym jakoś bardzo przytyla, jedynie brzuch i cycki ;) może większość z tych 4,5kg poszło w Jasia :) ja wczoraj byłam nad morzem,było bosko.troszkę w cieniu, troszkę na sloncu, nawet się opalilam :) piekna pogoda byla. Póki co jakoś daje rade w ten upał. Miłej niedzieli :)

Ewka w kinie super! Co prawda trochę ludzi się zebrało, ale zabukowaliśmy fajne miejsca na samej górze, tak że na wprost schodów siedzieliśmy i Nadia praktycznie cały film przesiedziała sobie na schodach :D w fotelu nie chciała bo sie bała że ją przytrzasnie, haha. Wytrzymała ponad godzinę, trochę przed końcem chciała już wyjść to poszliśmy :)

Wiola ale Ci zazdroszczę tego morza! :)

Ale się dzisiaj obkupiłam w primarku, w końcu będę miała w czym wychodzić w ładna pogodę :D

Załączniki

• 1433692057961.jpg
    1433692057961.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 46
hej :)

engacka - boską masz tą córeczke :D haha :p

a my wczoraj z mężem w ten największy upał pojechaliśmy na Kaszuby nad jeziorko i dałam rade, choć nie było łatwo :p mam taką kondycje, że jezioro kilka kroków od pensjonatu a ja musiałam auto odpalać :D ciężko się chodzi a te upały tak męczą że szok ;/ w ogóle to śmieje się że mam chyba menopauze :p wiecznie mi gorąco :D a też jakoś mega cienko się ubrać jak kiedyś nie mam sumienia ... w sensie blada w porównaniu do okresu sprzed ciąży, czuje się jakoś szersza w ramionach :p nogi niby jak przed ale wszędzie widzę mój "celulit" :p ostatnio już mąż nie mówi do mnie - kotku, kochanie itd tylko "grubasku", "ciężaróweczko" - MIŁO :D
a co do przepuszczania w kolejkach to w trakcie ciąży stałam się niewidzialna :p jak tylko pojawiam się w kolejce ludzie się odwracają i mnie nie widzą :p kilka dni temu w auchanie w toalecie była kolejka a ja ostatkami sił trzymałam pęcherz ale nie ... nikt mnie nie widział, wkońcu jedna pani za mną wyraziła swoją opinie na ten temat czym mi bardzo zaimponowała ;)) jutro wybieram się komunikacją miejską do Gdańska...niby 15minut drogi ale jestem ciekawa czy nadal bedę niewidzialna dla siedzących :p

miłego wieczorku dla Was dziewczyny:)

reklama
Znalazłam :-D
Ech, ale się napociłam w tym parku, ale mały zadowolony, szybko poszedł spać, bo już od godziny śpi :-) Jak wróciłam, to się wykapałam i jak nowo narodzona! Ale znów zapowiadają u nas deszcz na najbliższe kilka dni. Co mnie martwi, bo ja mam go serio dosyć :wściekła/y: Fajnie się opaliłam, tylko nogi nadal białe jak śmietana :-p Generalnie zaliczyłam strasznego wnerwa przed wyjściem, bo się okazało, ze w ciągu 1,5 tyg. nic mi na doopę nie wejdzie, przytyłam! Normalnie nic letniego nie weszło! Poratowała mnie galowa spódnica i zwykły rozciągliwy podkoszulek. Ech, z kasą krucho, a tu zakupy trzeba zrobić :sorry:

P9123384.jpg

Załączniki

• P9123384.jpg
    P9123384.jpg
    4,9 KB · Wyświetleń: 77
Do góry