reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Witam wszystkie nowe mamuśki :) fajnie, że jest nas coraz więcej :))))
dawno mnie tu nie było i staram się nadganiać wasze posty :)
u mnie po kilku dniach przerwy znów pojawiły się plamienia = ale nie na bieliźnie - może uznać to za śmieszne ale "sprawdzam" co tam w srodku dzieje się ciekawego - ano znów śluz zabarwiony na różowo/brązowo, znów zwiększona dawka duphastonu... nie mam siły już, leżę, leki biorę i chyba nic więcej nie mogę zrobić.... pozostaje oczekiwanie...

reklama
Mi lekarz w pierwszej ciąży zalecił Femibion Natal 1, byłam z niego zadowolona i teraz też już go biorę, mimo, że za 1 trzeba zapłacić koło 30 zł

MałaMi trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Wiem jak frustrujące jest takie nic nie robienie w oczekiwaniu. Nie zazdroszczę, ale leżałabym nawet i do końca ciąży gdyby ktoś mnie zapewnił, że to sprawi, że dzidzia urodzi się cała i zdrowa:-)

Madzialena nic się nie bój! U mnie to też nie jest najlepszy czas na dzidzię... A mimo to, jestem w ciąży i jestem szcześliwa. Może potrzebujesz więcej czasu by się do tego przyzwyczaić. Mimo, wątpliwości myślę, że warto powiedzieć partnerowi i nie czekać na wyniki krwi. Małe szanse by dwa testy się pomyliły. A mimo, że tego nie chciał miał w poczęciu taki sam udział jak Ty.

Ja OM miałam 19 grudnia:-) I też mam cykle 30 dniowe, więc jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie ;-)

hej dziewczyny ale was sporo tutaj jest dawno mnie nie bylo.

Niemam dobrych wiesci odnosnie mojej sytuacji:(:-:)-:)-(
dzisiaj pierwsza wizyta u gina ciaza wyliczona na 5 tydzien i 3 dzien pecherz plodowy jest ale brak zarodka :(
dodatkowo gin stwerdzil ze pecherz jest lleko splaszczony ze nie jest typowo okragly jak to niby powinno byc:( nie powiedzial mi nic optymistycznego wyszlam ze lzami w oczach nie wiem co robic i co myslec:(
net caly przeszperany kolezanki doradzaja mi ze mam isc do innego gina bo ten ma bardzo slabe opinie i nie przyklada sie do swojej pracy.
kolejna wizyta umowiona do niego za 2 tygodnie ale chyba do niego juz sie nie wybiore...

dziewczyny pomozcie doradzcie to jakis koszmar z pierwsza ciaza wszystko ok bylo wiec czemu teraz taki wielki znak zapytania czy to za wczesnie ???

Madzialena twój facet będzie miał prawo do nazwę to paniki i strachu oraz pewnie będzie bardzo zaskoczony ale dla Ciebie to tez chyba zaskoczenie. Ale wierzę, że jak się dowie to będzie bardzo szczęśliwy.dajcie sobie czas na oswojenie z ta sytuacja. A przy okazji gratuluję :-)

Małami bądź dobrych myśli i zobaczysz, że będzie dobrze.

Maja888 jest to bardzo wczesna ciąża wiec bądź dobrej myśli i idź do innego lekarza.

A co do witamin to ja biorę femibion Natal 1 bo tak mi lekarz zalecił.

Ostatnia edycja:
MałaMi łączę się w bólu... Moje plamienie po usg nie przeszło, a za to przybrało na sile i zaczęło się robić czerwone. Byłam u lekarza na izbie przyjęć: duphaston końska dawka i zwolnienie na miesiąc. Niestety nikt nie mówił, że będzie łatwo...

Do tej pory powiedziałam tylko w pracy i mojej przyjaciółce, narzeczony też wie od początku. Dzisiaj powiedziałam mojej babci z którą mieszkamy (my na piętrze) i powiedziała, że "jakoś sobie poradzimy" jakby to była głupia wpadka. A my chcemy mieć dziecko mimo, że nie mamy ślubu. Nie miałam siły jej tłumaczyć, bo i tak nie zrozumie. Strasznie mi przykro :(

Musiałam się wygadać, przepraszam.

Maju, skonsultuj to jeszcze w przyszłym tygodniu z innym ginem. Spokojnie będzie dobrze:-) Jeśli CIę to uspokoi, w poprzedniej ciąży w 5t7d ciąży byłam u gina i nie było widac zarodka, jedynie pulsowanie pikselika i Gin określił to jako bardzo dobrze rozwiniętą ciąże. Ale równie dobrze mogło nie byc nic widac nic. Czytałam o takich sytuacjach, że zarodek był widoczny dopiero w 7 tygodniu a tak jedynie pęcherzyk. Trzymam mocno kciuki!

:-:)-( dzieki dziewczyny ale trace juz nadzieje na dodatek nie przepisal mi zadnej luteiny ani niczego na podtrzymanie tak jakby to juz i tak nie pomoze

Maja- spróbuj się umówić jak najszybciej do innego ginekologa. W takiej sytuacji warto skonsultować się z kimś innym dodatkowo.
Marta- trzymam kciuki, żeby jednak wszystko było ok!

reklama
Maja ja też zdecydowanie skorzystałabym z konsultacji u innego lekarza... To przecież jeszcze bardzo wczesna ciąża.

MałaMi i Marta trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!!! ja w pierwszej ciąży w 6tc też miałam plamienia, trafiłam do szpitala, dali mi luteinę i przeszło, a później już do końca ciąży było ok :)

Do góry