reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

evelinkua witaj, poszalałaś z 3 na raz;-) mnie się tak marzyło za pierwszym razem, od razu byłoby z głowy:-)

tren to sie nabiegałaś, ale skąd ja to znam, pół biedy jak jesteśmy na etapie ubierania butów przed wyjściem i nagle sie okazuje, ze pani kazała cos przynieść albo zrobić, ale nieraz się zdarza, ze jak wejdziemy do szkoły to synusiowi się przypomina, ze coś miał przynieść, albo ze jakąś kasę trzeba a ja na luuzie i bez portfela...

reklama
jolka to aktywnie u Ciebie;)

aneta jak Emil? zdrowy? rośnie?

ivon17 trzymam kciuki za naukę starszaka w swoim pokoju!:)

pycia17 u mnie nie ma porównywania bo ciężarnych nie ma:D znaczy jest w rodznie od kuzyna dziewczyna w ciąży ma termin na 4 paździrnika ale żadnego porównywania nie ma :)

atagaa ale odliczenie prowadzisz :)

lalki tempo fakt teraz jest straszne;/ niestety od przeprowadzki ciągle w ruchu ale co poradzić.. byle do lipca na prawdę... chciałabym na spoojnie wyprawkę dla malucha skończyć.. ja dzisiaj kupiłam tą belnende dla kobiet w ciąży na nogi polecam Ci:)

nie dam rady doczytać do końca musze biec na busa bo szkoła rodzenia dzisiaj.. opisze Wam później co się u mnie dzieje..

Cześć dziewczyny...

Jestem w 24 tygodnu więc czasem czytam wasze forum...
Wiem już teraz że maluchy (3) urodzą sie sporo wcześniej - najpóżniej w 36 tygodnu więc jednak zostanę pewnie sierpniową mamusią (mam nadzieje że nie lipcową)

pozdrawiam

Oz cie w morde... 3 na raz??? to ze chlop dał z siebie wiecej niz czlowiek by sie spodziewał :) Gratulacje :)

Ewka mnie do szalu doprowadza Filipa skleroza. Kilka razy olalam sprawe, zeby poczuł na wlasnym tylku ze on ma pamietac, nie ja. Ale malo to daje bo on ma olewcze podejscie. Niema to niema, czegos nie wziął.. trudno. Jedynke dostał?? a co to bylo jedna jedynka???

zdycham.. mam dosc tych upałów,! ja chce zeby byla juz jesien.

Evelinkua gratuluję trójeczki, ale będziesz mieć wesoło
A ja mam dzisiaj dołek jak stąd do morza, wykrzyczałam męzowi ze mam to gdzies ze wiecznie jestem sama z dzieckiem i czuje sie jak samotna matka i dom to nie hotel

Ja dziś byłam na wizycie u lekarza. Od soboty boli mnie krocze jakby kość łonowa ale na szczęście szyjka długa i super trzyma, spojenie też ok. Ból krocza jest tylko przy chodzeniu i wszystko przygotowuje się do porodu i boli. Jakby się pogorszył to kazał dzwonić do niego. Miałam mega stresa, że może szyjka się skraca albo spojenie rozchodzi ale jest ok :-) Evelinka 3 na raz to hardcore :-) ale fajnie. Znasz płeć maluszków?

Dodatkowo byłam dziś z rodzicami w castoramie i znowu zasłabłam. Przykucnełam przy kasie bo już nie kontaktował a kasjerka totalna znieczulica i nic nie zareagowała tylko mówiła żebym pin wpisała jak już tak było mi słabo, zże nie byłam w stanie nic powiedziec, dopiero moja mama podbiegła do mnie. Bardzo się wystraszyłam.

Dziewczyny ale dziś poszalałam! Rano umówiłam się koleżanką w parku, doszła do nas ciężaróweczka sierpniowa do kompletu - słonko ładnie mnie złapało poklachałam z nimi równo:)
Potem z bratem byłam znowu w parku na spacerze dłuższym i na końcu wylądowałam w galerii handolwej gdzie z 2h poszalałam. Miałam kupić syrop wyszłam z 2 sukienkami i bluzką:p Jakaś super wyprzedaż jest w sklepach CARRY i kupiłam sobie dwie mega lekkie, zwiewne sukienki (luźne na brzuszku) do tego mga luzną tunikę. Wszystko w promocji po 49/59/19 zł zadowolona wróciłam do domu bo naprawdę dziś ciepło było a mam jedne krótkie spodenki w resztę się nie mieszczę i jedną sukienkę. Także teraz mam w czym latać. Jak możecie to polecam odwiedzić ten sklep teraz fajne ceny i promocję i dużo luźnych rzeczy mają.

Dzięki dziewczyny, ja jak będę kończyć szkole to wejde w 34 tydzień wiec mysle ze będzie oki :) chociaż u mnie w szkole wszyscy kończą w 38-41 tygodniu :) ale widzę ze u Was tez różnie wiec super :)

Dzisiaj mieliśmy wizytę, Jasiu tak się zasłaniał raczkami ze az PAN doctor się śmiał, ze garde trzyma :) dostalismy płytkę z nagrania 3d i widać jak mały się przeciąga itd, paluszki widać, super widok :)
A właśnie nie wiem czy taki całkiem mały ten mój Jaś, wazy podobno 890g a to 25 tydzień. To chyba raczej więcej niż mniej, nie? ;)

Maz na szczęście powoli kończy walkę z jelitowka wiec może i mnie ominie. :) pięknego długiego weekendu dziewczyny!

A właśnie jeszcze jedno pytanko. Lekarz kazał juz liczyć ruchy i nie wiem czy dobrze zapamietalam.. Rano i wieczorem 5ruchow ale nie wiem czy na godzinę czy na pol godziny ;) jak to u Was jest? Myślę ze na pol godziny ale z tego wszystkiego ani ja ani maz nie zapamietalismy :)

reklama
jakoś przeżyłam wizytę u dentysty, 3 ząbki wyleczone jeszcze zostały 3 i spokój. kupiłam dzisiaj na wyprzedaży w h&m dresik dla Ani za dychę za te pieniądze to aż żal nie kupić a w dodatku piękny :)

Do góry