reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Kaha- ja miałam jedno i drugie, jak było zimniej to w śpiworku jeździł, a tak to pod kocykiem, bo w sumie strasznej zimy wtedy nie było. Ale teraz nie wiadomo jak będzie ;-)

reklama
Dziewczyny dostałam zwolnienie na miesiąc, choć dziwny ten ginekolog. Powiedziałam mu, że trochę się ze mnie leje i nie jestem pewna czy to wody płodowe czy może mocz. A on tak szybko zajrzał i powiedział, że grzyb. Przepisał mi antybiotyk nystatyna, któraś miała?Nie wiem, czy brać, ten lekarz był jakiś dziwny taki dziadziuś, który nie mógł sobie poradzić z ekografem. Mówił, że nic nie widzi, a poczym po 5 min, że jest serce. A mi serce na 5 min zastygło. Do tego wizyty z moim ginekologiem miałam 5 dni, więc musiałam iść do innego lekarza. Myślę, że poczekam do czwartkowej wizyty z moim ginekoogiem. Co myślicie?
Kaha91 kupiłam za 850 zł ze srebrnym stelarzem ;-), był z wystawy. Dobra cena jest też w bobo wózki na al Rozdzieńskiego w Salonie Agacie za 1150 zł albo tam gdzie kupiłam 1170 zł kosztuje normalnie. A na glukoze idę tak jak Ty w piątek na Chorzowską.
Ananka daj spokój z Twoimi teściami, to nie są ludzie. Nie chce być w ich skórze jak dostaną za swoje, wyrządzone krzywdy wracają... Powodzenia na wizycie.
Klaudixxon, nie znam tam na razie lekarza. Moja pierwsza ginekolog dr Korona tam pracowała, ale musiałam ją zmienić, bo teraz sama jest w ciąży i na razie nie pracuje. Ja jestem w grupie w szkole rodzenia na 19h00. Kto wie może sie spotkamy;-)
Dziś na wizycie zważyłam się i 5 kilo na plusie. Może stąd ten ból, nic nie przytyłam a tu nagle 5 kg.
Śpiworek kupiłam już taki fajny gruby w Pepko.
Pozdrawiam mamusie ;-)

ewka84 więc trzymam kciuk za dobre wyniki badań!:)

ah te dylematy co kupić dla tego malucha! sama nie wiem, tym bardziej że to 1 dziecko...
doczekać sie nie mogę kolejnego usg żeby go zobaczyć :D

Klaudixxon zapomniałam pytałaś o termin porodu według OM na 29 września, wedle pierwszego prenatalnego na 27 września, a ostatniego prenatalnego 24 września.

gosiamat dokładnie tak samo miałam, też sie ze mnie trochę lało takie nie wiadomo co, za duzo, zeby tego nie zauważyć, ale za mało,żeby panikować, na fotelu ginka stwierdziła, ze mam infekcję, dostałam nystatynę, po tej kuracji jakieś globulki z kwasem mlekowym i hialuronowym, do tego jeszcze jakies cudo na bakterie w moczu, po takiej kuracji wszystko wróciło do normy, tylko do tych globulek to porządne wkładki trzeba bo bardzo brudzą

Kaha ja miałam i to i to jak zimniej to śpiworek fajnie spełniał rolę. Potem ten śpiworek wykorzystywałam do sanek, synka też mam z września

Jak tam wieczorową porą:)?

Ja zamiasKt basenu wybrałam szybki chód, mój M biegał i mijał mnie co chwilę w parku, ja sobie szybciutko szłam i co jakiś czas przy ławce jakieś ćwiczenia - tak się dotleniłam, że aż mi się nos zatkał i w uszach dzwoniło hhehe

Ewcia gratuluję wizytki, mówisz obrzęki? Kurarcze to wcześnie jak na obrzęki.....tym bardziej, że nie jest gorąco.....a miałaś białko w moczu? Musisz się mocno kontrolować bo własnie im więcej ciąż tym latwiej o zatrucie.....u mnie morfologia poleciała w dół, ale chela fer wpierdzielałam to miałam hg 11,4, przy pierwszym synku się tak zaniedbałam, że miałam 10 i przyjmowałam w tyłek żelazo...

Ktoś pytał o śpiworek, kochane myślę, że albo misiak i śpiworek, albo kombinezonik plus kocyk, no chyba, że będzie -20 to można połączyć dwie opcje:D

Kaha w Sosnowcu przy ul. kościelnej jest rewelacyjne maleńkie laboratorium, babeczki mega miłe, są trzy krzesełka na zapleczu dla ciężarnych, wspaniale pobierają krew, kochane babeczki.....polecam Ci bardzo.....Gran Med

Klaudixxon współczuję bardzo, ale ja jak tylko czuję, że czymś się strrułam biorę podwójną dawkę probiotyku - multilac, po godzinie, dwóch wszytko mija.....no chyba, że jakieś mega dziadostwo to trzyma ok doby...

Gosiamat no to najadłaś się strachu, współczuję bardzo.....

Olasec zawsze miałam kokos grykę i naprawdę super, nie miałam lateksowego, ale sama śpię na lateksie tym odgniatanym punktowo, żeby się cały materac nie trzepał jak mąż się kręci:D

Kochane miałam odpisywać dalej, ale mąż mnie wyrzuca....wybaczcie,,,,ściskam

Olasec ja pierworodnej kupowałam łóżeczko w ikei to od razu wzięłam materac, sprawdził się bardzo dobrze :) teraz też kupię, o ile się zdecyduję na normalne łóżeczko , a nie dostawkę tak jak mam w planach.

reklama
Dziewczyny mi się gdzieś obilo o uszy ze spiworek to tak od 2-3miesiaca a wczesniej rożek, czy otulacz żeby dzidzia była ładnie opatulona jak w brzuszku :) co myslicie?

Do góry