reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Witam się niepodzielnie:) pogoda u nas piękna słoneczko święci:) klaudixxon gratuluję udanej wizyty:) mój maluszek ostatnio bardzo aktywny daje o sobie znać. Chyba troszkę mu nie wygodnie jak jestem w pracy bo 8 godzin za biurkiem siedzę a on puka do mnie żebym się troszkę wyprostowala i ruszyła bo mu ciasno:) trzeba powoli myśleć o L4 w piątek jak wróciłam to miałam stopy opuchnięte a w poprzedniej ciąży zero obrzekow a urodziłam na początku czerwc. Teraz 23 tydzień maj i już opuchlizna. Odnośnie wyprawki łóżeczko mamy po starszej więc zakup odpada wymyśliłam tylko sobie ostatnio ze uszyje dla maluszka pościel znalazłam fajny materiał tylko kupić i szyć powoli :) i mam jeszcze dylemat ze względu że mamy mieszkanie 3 kondygnacyjne, śpimy na 2 a całe dnie spędzamy na dole to zastanawiam się co kupić żeby mały był z nami na dole takie noworodka strach zostawić samego na górze:) miłej niedzieli my po południu po zagłosowaniu wybieramy się na lody:)

reklama
Klaudixxon- gratuluje udanej wizyty! :tak: a co do szpitala, to myślę, że nie ma żadnego idealnego, w każdym coś jest nie tak. Jedne będą zadowolone, inne wręcz przeciwnie. Obyś znalazła taki, który spełni Twoje oczekiwania ;-)

Malina- skoro na lody się wybieracie, to pewnie u Was piękna pogoda. U nas zimno i pada :no: już mam dosyć takiej pogody, szkoda psa na pole wyciągnąć,a co dopiero dzieci

My popołudniu jedziemy do teściów i brata m. Ech, na samą myśl tryskam radością....:-p

Kludixxon gratuluję wizytki:) nad jakimi szpitalami się zastanawiasz?
chyba kiedyś coś wspominałaś o binifratach?

ewka84 współczuję :*

jolka6621 nic się nie martw ja dzisiaj też jadę odwiedzić teściów:D

u nas też dzisiaj brzydko, co do wyborów - my nie idziemy. Nie będę głosować na tych pajaców. Jeden lepszy od drugiego :D
maluszek wczoraj fikał wieczorem. Mąż przyłożył głowę do brzucha żeby posłuchać "bulgot" i przy mocniejszym ruchu poczuł to na twarzy:D ale się śmialiśmy :)))
:-D

Kaha91 Myślałam najpierw o Łubinowej Mamie, i w sumie gdzieś ja z tyłu głowy mam. Jednak moja lekarka sugeruje mi szpital II stopnia ze względu na moją cukrzyce+niedoczynność. Więc Łubinowa to moja opcja awaryjna:)

Moja Lekarka poleciła mi dwa szpitale jeden na Medyków (ligota) drugi Bogucice czyli Bonifarów. Ogólnie ten na Ligocie odpada na dzień dobry nie chce tam rodzić, za dużo się nasłuchałam. A Bonifarów w sumie chciałam bo dużo gdzieś przelotnie opini dobrych słyszałam, więc jak zaczęłam czytać o Bonifarów to się okazuje, że opinie dobre mieli kilka lat temu, teraz to jest taśmociąg i dużo błędów im się zdarza i szykują się teraz na nich ze zbiorowymi pozwami rodzice. Więc zostałam bez szpitala.

Kiedyś jak kupowałam ciążowe ciuszki w sklepie Pani mi poleciła szpital w Szpital w Chorzowie Matki i Dziecka, że mają fajne nowoczesny sprzęt bo szpital odnowiony jest i że położne i lekarza są super. Poczytałam na necie i faktycznie dużo osób sobie chwali więc będę tam jechała w przyszłym tygodniu dowiedzieć się co i jak tam wygląda. Jak się zdecyduje to idę tam na szkołę, rodzenia, wybieram lekarza, opłacam położną dodatkowo i mam spokój z wyborem szpitala.:p

Jeszcze wczoraj znajoma sugerowała mi szpital w Krakowie, ale nie wiem czy aż tak chce cudować z porodem.

klaudixon- jak tam odbyła sie wizyta??, ja szłam jako pierwsza i dr sie spozniła o dobre 40 min i potem na naszej wizycie tak sie spieszyła ze same badanie trwało 6 minut. bo mam nagrana płytke za ktora sobie skasowali 50 zł. i sama dr narzekałą ze ma az 3 osoby zapisane na 8:30. ale trudno juz najwazniejsze ze mała jest zdrowa a teraz niech rosnie i siedzi w brzuszku zeby za szybko nie wyszła.
ogolnie moja mała jest zdrowa, ma długie nózki i wage 556 g co mnie bardzo zdziwilo bo tydzien wczesniej miała 400g:szok:

za tydzien mam wizyte u swojej dr i zas zmierzy mi szyjke.mam nadzieje ze trzyma...

ale u mnie daremna pogoda...nic tylko spaccc

kaludixxon no ja się na bonifratów zdecydowałam:) koleżanka jedna rodziła miesiąc temu, druga dwa i sobie bardzo chwaliła;) żadnej położnej nie wykupiła i nawet tam lekarza swojego nie miała :) myślę że tak jak Jolka napisała wszystko zalezy na jaką opieke i zmianę trafimy no i też jak będzie nasz poród przebiegał to chyba trochę zalezy od naszego organizmu:)

łubinowa też super tylko minusem to że nie mają żadnego oddziału dla noworodków w razie gdy się coś z dzidzią złego dzieje zabierają na ligotę...a czasami każda minuta ważna dla takiego maleństwa więc od razu odrzuciłam ten szpital:)

Musisz sama wybrać żeby Tobie pasowało:))

kikifish87 gratuluję wizytki!:)

kikifish87 ja byłam na 11;20 zapisana i przyszłam punktualnie, ale jeszcze kartoteka mi zakładali bo wcześniej byłam prywatnie teraz z kasy chorych. I w sumie 2 minutki posiedziałam i mnie poproszono na badanie, całe badanie jakieś 15 minut zajęło, coś tam porozmawiałam sobie z Panią Razmus ( o ile nazwiska nie przekręcam) bardzo fajna babka. Nie nagrywałam płytki i w sumie dobrze bo moja mała spała, zasłaniała się rączkami także to nie był jej dzień:)

kaha91 no ja tez myślałam o bonifarów, mam w zapasie jeszcze Szpital Leszczyńskiego na Raciborskiej w Kato dwie koleżanki mi polecają. Także teraz jade do Chorzowa potem tam i poczytam o lekarzach prowadzących i tyle i trzeba coś wybrać nie ma się co cackać bo czas już goni. Kończę etap czytania i zaczynam etap sprawdzania osobiście:) I też uważam, że dużo kobiet które urodziły dziecko skupione są na dziecku a nie na opisywaniu porodu jeżeli był on okey. Natomiast osoby, które mają złe doświadczenia częściej udzielają się i piszą co ich boli. No mam nadzieję, że dobrze trafię;)

klaudixxon no dokładnie tak jak napisałaś. Co człowiek to opinia bo widzisz ja o Raciborskiej znałam dobre opinie a teraz często słyszę złe zdania... więc wydaję mi się że to zależy jak człowiek trafi.:))

Jeszcze wczoraj znajoma sugerowała mi szpital w Krakowie, ale nie wiem czy aż tak chce cudować z porodem.

hehe, ja kombinowałam przy pierwszym porodzie w drugą stronę tzn wtedy jeszcze była izba porodowa w lędzinach, nawet byłam tam wstepnie umówiona z położną tylko wyszedł mi gbs musiałam zostać w szpitalu, zeby mi antybola podali...

Kiki gratuluję udanej wizytki, ładnie maleńka wyrosła przez tydzień!

Jolka cierpliwosci do teściów zyczę;-)

Kaha no to się ładnie panu Tacie oberwało, hehe

Malina ja tam na początku pewnie będę małego w wózku trzymać, bo łatwo go bedzie za sobą ciagać po chacie i na polu bez budzenia, przekładania itp a póżniej jakiś bujak na zmianę z chustą

ja jutro smigam na wizytkę, ciekawe co tam w brzuchu słychać:-)

reklama
Dziewczyny, ale jestem wściekła!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Siedziałam 2 godziny i robiłam od nowa tabelę do naszej listy, bo widzę, że nie jest zaktualizowana i już zostało mi tylko zapisać, a tu komunikat, że word przestał działać i cały plik trafiło!!!!!!AAAAAAAAAAA!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry