reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Witam się niepodzielnie:) pogoda u nas piękna słoneczko święci:) klaudixxon gratuluję udanej wizyty:) mój maluszek ostatnio bardzo aktywny daje o sobie znać. Chyba troszkę mu nie wygodnie jak jestem w pracy bo 8 godzin za biurkiem siedzę a on puka do mnie żebym się troszkę wyprostowala i ruszyła bo mu ciasno:) trzeba powoli myśleć o L4 w piątek jak wróciłam to miałam stopy opuchnięte a w poprzedniej ciąży zero obrzekow a urodziłam na początku czerwc. Teraz 23 tydzień maj i już opuchlizna. Odnośnie wyprawki łóżeczko mamy po starszej więc zakup odpada wymyśliłam tylko sobie ostatnio ze uszyje dla maluszka pościel znalazłam fajny materiał tylko kupić i szyć powoli :) i mam jeszcze dylemat ze względu że mamy mieszkanie 3 kondygnacyjne, śpimy na 2 a całe dnie spędzamy na dole to zastanawiam się co kupić żeby mały był z nami na dole takie noworodka strach zostawić samego na górze:) miłej niedzieli my po południu po zagłosowaniu wybieramy się na lody:)

reklama
Klaudixxon- gratuluje udanej wizyty! :tak: a co do szpitala, to myślę, że nie ma żadnego idealnego, w każdym coś jest nie tak. Jedne będą zadowolone, inne wręcz przeciwnie. Obyś znalazła taki, który spełni Twoje oczekiwania ;-)

Malina- skoro na lody się wybieracie, to pewnie u Was piękna pogoda. U nas zimno i pada :no: już mam dosyć takiej pogody, szkoda psa na pole wyciągnąć,a co dopiero dzieci

My popołudniu jedziemy do teściów i brata m. Ech, na samą myśl tryskam radością....:-p

Kludixxon gratuluję wizytki:) nad jakimi szpitalami się zastanawiasz?
chyba kiedyś coś wspominałaś o binifratach?

ewka84 współczuję :*

jolka6621 nic się nie martw ja dzisiaj też jadę odwiedzić teściów:D

u nas też dzisiaj brzydko, co do wyborów - my nie idziemy. Nie będę głosować na tych pajaców. Jeden lepszy od drugiego :D
maluszek wczoraj fikał wieczorem. Mąż przyłożył głowę do brzucha żeby posłuchać "bulgot" i przy mocniejszym ruchu poczuł to na twarzy:D ale się śmialiśmy :)))
:-D

Kaha91 Myślałam najpierw o Łubinowej Mamie, i w sumie gdzieś ja z tyłu głowy mam. Jednak moja lekarka sugeruje mi szpital II stopnia ze względu na moją cukrzyce+niedoczynność. Więc Łubinowa to moja opcja awaryjna:)

Moja Lekarka poleciła mi dwa szpitale jeden na Medyków (ligota) drugi Bogucice czyli Bonifarów. Ogólnie ten na Ligocie odpada na dzień dobry nie chce tam rodzić, za dużo się nasłuchałam. A Bonifarów w sumie chciałam bo dużo gdzieś przelotnie opini dobrych słyszałam, więc jak zaczęłam czytać o Bonifarów to się okazuje, że opinie dobre mieli kilka lat temu, teraz to jest taśmociąg i dużo błędów im się zdarza i szykują się teraz na nich ze zbiorowymi pozwami rodzice. Więc zostałam bez szpitala.

Kiedyś jak kupowałam ciążowe ciuszki w sklepie Pani mi poleciła szpital w Szpital w Chorzowie Matki i Dziecka, że mają fajne nowoczesny sprzęt bo szpital odnowiony jest i że położne i lekarza są super. Poczytałam na necie i faktycznie dużo osób sobie chwali więc będę tam jechała w przyszłym tygodniu dowiedzieć się co i jak tam wygląda. Jak się zdecyduje to idę tam na szkołę, rodzenia, wybieram lekarza, opłacam położną dodatkowo i mam spokój z wyborem szpitala.:p

Jeszcze wczoraj znajoma sugerowała mi szpital w Krakowie, ale nie wiem czy aż tak chce cudować z porodem.

klaudixon- jak tam odbyła sie wizyta??, ja szłam jako pierwsza i dr sie spozniła o dobre 40 min i potem na naszej wizycie tak sie spieszyła ze same badanie trwało 6 minut. bo mam nagrana płytke za ktora sobie skasowali 50 zł. i sama dr narzekałą ze ma az 3 osoby zapisane na 8:30. ale trudno juz najwazniejsze ze mała jest zdrowa a teraz niech rosnie i siedzi w brzuszku zeby za szybko nie wyszła.
ogolnie moja mała jest zdrowa, ma długie nózki i wage 556 g co mnie bardzo zdziwilo bo tydzien wczesniej miała 400g:szok:

za tydzien mam wizyte u swojej dr i zas zmierzy mi szyjke.mam nadzieje ze trzyma...

ale u mnie daremna pogoda...nic tylko spaccc

kaludixxon no ja się na bonifratów zdecydowałam:) koleżanka jedna rodziła miesiąc temu, druga dwa i sobie bardzo chwaliła;) żadnej położnej nie wykupiła i nawet tam lekarza swojego nie miała :) myślę że tak jak Jolka napisała wszystko zalezy na jaką opieke i zmianę trafimy no i też jak będzie nasz poród przebiegał to chyba trochę zalezy od naszego organizmu:)

łubinowa też super tylko minusem to że nie mają żadnego oddziału dla noworodków w razie gdy się coś z dzidzią złego dzieje zabierają na ligotę...a czasami każda minuta ważna dla takiego maleństwa więc od razu odrzuciłam ten szpital:)

Musisz sama wybrać żeby Tobie pasowało:))

kikifish87 gratuluję wizytki!:)

kikifish87 ja byłam na 11;20 zapisana i przyszłam punktualnie, ale jeszcze kartoteka mi zakładali bo wcześniej byłam prywatnie teraz z kasy chorych. I w sumie 2 minutki posiedziałam i mnie poproszono na badanie, całe badanie jakieś 15 minut zajęło, coś tam porozmawiałam sobie z Panią Razmus ( o ile nazwiska nie przekręcam) bardzo fajna babka. Nie nagrywałam płytki i w sumie dobrze bo moja mała spała, zasłaniała się rączkami także to nie był jej dzień:)

kaha91 no ja tez myślałam o bonifarów, mam w zapasie jeszcze Szpital Leszczyńskiego na Raciborskiej w Kato dwie koleżanki mi polecają. Także teraz jade do Chorzowa potem tam i poczytam o lekarzach prowadzących i tyle i trzeba coś wybrać nie ma się co cackać bo czas już goni. Kończę etap czytania i zaczynam etap sprawdzania osobiście:) I też uważam, że dużo kobiet które urodziły dziecko skupione są na dziecku a nie na opisywaniu porodu jeżeli był on okey. Natomiast osoby, które mają złe doświadczenia częściej udzielają się i piszą co ich boli. No mam nadzieję, że dobrze trafię;)

klaudixxon no dokładnie tak jak napisałaś. Co człowiek to opinia bo widzisz ja o Raciborskiej znałam dobre opinie a teraz często słyszę złe zdania... więc wydaję mi się że to zależy jak człowiek trafi.:))

Jeszcze wczoraj znajoma sugerowała mi szpital w Krakowie, ale nie wiem czy aż tak chce cudować z porodem.

hehe, ja kombinowałam przy pierwszym porodzie w drugą stronę tzn wtedy jeszcze była izba porodowa w lędzinach, nawet byłam tam wstepnie umówiona z położną tylko wyszedł mi gbs musiałam zostać w szpitalu, zeby mi antybola podali...

Kiki gratuluję udanej wizytki, ładnie maleńka wyrosła przez tydzień!

Jolka cierpliwosci do teściów zyczę;-)

Kaha no to się ładnie panu Tacie oberwało, hehe

Malina ja tam na początku pewnie będę małego w wózku trzymać, bo łatwo go bedzie za sobą ciagać po chacie i na polu bez budzenia, przekładania itp a póżniej jakiś bujak na zmianę z chustą

ja jutro smigam na wizytkę, ciekawe co tam w brzuchu słychać:-)

reklama
Dziewczyny, ale jestem wściekła!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Siedziałam 2 godziny i robiłam od nowa tabelę do naszej listy, bo widzę, że nie jest zaktualizowana i już zostało mi tylko zapisać, a tu komunikat, że word przestał działać i cały plik trafiło!!!!!!AAAAAAAAAAA!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry