reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

U nas mega slonko, 21 stopni az zyc sie chce. Rano na szybkiego zupe kalafiorowa z koperkiem, posprzatalam i teraz wolny czas na slonku. Nic tylko korzystac poki w kosc upaly nie daja :D

reklama
Dziewczyny, macie jakieś skuteczne domowe metody na kaszel? Mnie wczoraj totalnie rozłożyło, kaszlę cały czas, aż się martwię o małego. Lekarza mam dopiero na poniedziałek, do tego czasu wypluję płuca :(

dzięki dziewczyny za rady! :)

olasec ale duży ten twój MALUSZEK! :))

engacka surop z cebuli i domowe sposoby jedynie, albo *spam* dla kobiet w ciąży

No właśnie już drugą porcję syropu z cebuli zrobiam, mleko z czosnkiem i cytryną, herbatę z imbiru też robię. Znacie coś jeszcze? :)
Jestem w uk więc dostępu do polskich leków nie mam, dostałam jakis syrop w aptece, ale wolę domowe sposoby póki co :)

Engacka wiem że to okropnie ale prawdziwie skuteczne mleko ze smalcem i miodem. Więcej smalcu niż miodu. Jest duzo skuteczniejsze jak mleko z maslem. W uk kupisz smalec.

Mój T. Jak nigdy zrobił dziś obiad. Zapiekanka z ziemniakami boczkiem i cebulą i do tego maślanka. Dawno nie było takiego obiadu. Muszę to pochwalić.

Olasec widze, ze Twoj maluszek taki juz duzy jak moj:) Slicznie rosnie:)

Milusia a Twoj synek w chwili porodu duzy byl? Troche sie martwie, zeby nie byl bardzo duzy do porodu, gdyby mial wage pinad norme, to troche przystopuje z witaminkami;)

Ja ostatnio naogladalam sie porodow na yt i zaczelam sie z lekka obawiac. A moj narzeczony stwierdzil, ze koniecznie sie musze wystarac o cesarke:).

A ja madra dopiero dzis sie nauczylam odpisywac na posty w telefonie :p

hej.,

U nas dziś wietrznie. ledwie pokosilam czesc podworka bo miejscami trawa do kolana.
do tego kicham non stop. juz mi boli cala geba. a najgorzej jest jak ktoś dzwoni.

Engacka niby polecają na przeziebienie syrop z buraków. ale jak sie go robi i czy serio serio skuteczny to ci nie porecze.. bo nie pilam.

Moj maz tez kiedys pil mleko ze smalcem i na drugi dzien jak nowonarodzony byl, ale rzeczywiscie ja tez bym sie tego nie tknela, fuu... A mam tez pytanie. Macie juz moze jakies rozstepy na brzuszkach, piersiach lub gdziekolwiek? Ja mam co prrawda kilka z poprzedniej ciazy, ktore wyszly pod sam koniec i tak sie modle zeby tym razem mnie to ominelo:)

reklama
Do góry