reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

jeżeli jest od początku taka i się nie skraca to jest ok. Gorzej gdyby np. miała 4 cm a na kolejnej wizycie 2,5 to wtedy wiadomo szew albo krążek. Jeżeli masz ciągle 2,5 cm i szyjka się nie skraca, jest zamknięta i twarda to możesz spokojnie spać. Podobno im krótsza tym krótszy poród :-). Gdyby coś było nie tak ginekolog by ci na pewno powiedział. Widocznie taka twoja uroda :)

reklama
kołtunek dzięki bardzo za info bo tak właśnie Wasze posty i zaczęłam się zastanawiać czy może ze mną coś jest nie tak. Moja gin nic nie mówi, sprawdza nic się nie skraca więc na razie odpukać;)

A ja byłam dzisiaj na wizycie u nowej pani dr. Zdecydowałam, że jednak zmienię lekarza i udało mi się dzięki koleżance dostać na NFZ do Pani dr, do której chciałam się bardzo dostać odkąd się dowiedziałam o ciąży ale Pani ma tyle pacjentek, że nie dopisują nowych ale ufff udało się :) Zmiana o 180 stopni na lepsze. Nie musiałam sama o wszytsko pytać bo wiele pani dr mówiła mi sama od siebie. Tak jak podejrzewałam mam anemię więc dostałam jakieś leki no i oczywiście grzybek więc i leczenie dowcipne. Pani miła doktor powiedziała pomimo nie najlepszego sprzętu przychodniowego, że na jej oko to zmajstrowaliśmy sobie dziewczynę (jupiiiiiii !!!), ale jeszcze powinnam zgłosić się do szpitala na USG bo tam lepsze, lepiej widać i w ogóle. Mała ułożona nóżkami w dół i od razu wiadomo czemu sikam kilkanaście razy dziennie + ok 4 w nocy :crazy:

Ale się cieszę :)

otoKika trzymam kciuki za egzamin:)

marzenaw13 super że z dzidzią wszystko ok:)

Aali_ super że zmieniłaś jednak lekarza, sama się nad tym zastanawiam.. gratuluję kobietki:):)

a mi lekarz nic na temat szyjki nie mówił, powiedział że jest ok ale nie powiedział ile ma...

Aali_ a musisz coś mieć od poprzedniego lekarza jeśli przechodzisz do innego? ksero karty tej co on sobie tam wpisuje czy wystarczy karta ciąży i wszystkie wyniki?

Kaha - ja ja w pierwszej ciąży zmieniałam dr to wystarczyła tylko karta ciąży
Aali - super, że z maluchem ok i jesteś zadowolona :)
Kaha - mało mówny ten twój doktor ;) moja mi mówi zawsze wszystko nawet te złe rzeczy i za to jestem jej wdzięczna, że nie owija w bawełne tylko prosto z mostu.

Moja szyjka ma prawie 6 cm :-D ale cieszę się, że przy tych skurczach mam taką długą. Nawet dr mówiłą, że takie długie to rzadko się spotyka

kołtunek powiem Ci szczerze, że jemu chodzi tylko o kase chyba bo wizyta strasznie rutynowo wygląda;/ wkurza mnie to.
Teraz tylko nie wiem czy w poniedziałek jeszcze iść do niego czy odrazu do innego

ja bym poszła do innego raczej.... ciąża to tak ważny moment w naszym życiu... i trzeba mieć dr, któremu ufamy i który się troszczy o ciążę.
Moja dr przezywa bardzo moją ciążę i jestem jej za to wdzięczna. O której bym nie zadzwoniła to zawsze odbierze, porozmawia, odpisuje na sms-y nawet późnym wieczorem. Wszystko mi tłumaczy czuje się bezpieczenie przy niej.

kołtunek ale masz długą tą szyjkę!! no i jeszcze przy skurczach! Jak mi odpuściły skurcze to sie lekko wydłużyła,a myślałam ze to niemożliwe, jednak dr powiedział że jak ją skurczcze tak nie męczą i lezałam to moze sie troszkę wydłużyć i nie rozwierać dalej. Od 2 dni dziecko tak kopie po pęcherzu i szyjce że się obawiam że dziecko mam za nisko.

reklama
Do góry