reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Dzejka ja mam duzy brzuch. ale w poprzednich ciązach tez mialam duzy. Taką mam urode ze chwile po zaplodnieniu widac ze w ciązy jestem.

Tez mnie pytają kiedy rodze,.. odpowiadam ze w tym roku. Lub mowie wprost ze musze miec jakąś wade.Skoro jeste łądna, fajna, inteligentna.. wogole za.ebista.. to chociaz troszke wieksza bede w rozmiarze :)

ja dziś obiad odgrzewany mam.

reklama
tren- troche mnie wystraszyłas tym ugryzieniem. mam nadzieje ze ci opuchlizna zeszła juz. i nie bedziesz przez to goraczkowac. mnie kiedys normalnie ropiało ugryzienie po meszce. uwazaj i obserwuj

dżejka- nie przejmuj sie kochana tym brzuszkiem. ja tez sie czuje czesto ociazała, i widze jak sapie po wejsciu na 3 pietro

maggie - ja tez widziałam reklame w lidlu. szwagirka doradzala mi biustonosze ze beda do karmienia, tylko nie wiem czy beda takie rozmiary. u mnie jest zawsze taki szał na te wszystkie wystawki ze zapewne jak juz wejde to bedzie wszystko wykupione.

ewka- fajnie ze masz mały brzuszek, ja mimo ze przytyłam +4 kg to wygladam na duuuzo bardziej zaawansowana ciaze

kołtunek- nie przejmuj sie głupimi komentarzami, ja niespełna 2 tyg temu usłyszałam od jednej ciotki czy na pewno nie jestem w ciazy blizniaczej. a druga ciotka myslala ze jestem o conajmniej 10 tyg ciazy dalej. myslaly ze termin porodu mam na lipiec.

viola- zycze powodzenia podczas testu. a próbujesz dodac do glukozy sok z cytryny?? podobno pomaga w wypiciu tego ochydstwa. ja juz dostałam od połoznej wytyczne , i ide na test za 4 tyg.

dziewczyny powiem wam ze przeraziła mnie moja szwagierka. 1,5 miesiaca temu urodziła i jak dla mnie ona ma depresje poporodowa, powtarzam to szwagrowi od 3 tyg to wczesniej sie wypierali ze nie ma zadnego problemu. wczoraj szwagierka obchodzila urodziny. i wkoncu przyznala sie do problemu. praktycznie małą sie zajmowałam ja i wysłuchiwałam jej płaczku , tłumaczyłam . w poniedziałek szwagier ma dzwonic o prywatna wizyte. mam nadzieje ze jej pomoga. szkoda tylko ze mnie wczesniej nie słuchali ze jest problem...

ewka ja powiedziałam że chyba urządzę sobie pokój w spiżarni w piwnicach bo sypialnie mamy na poddaszu od południowo-zachodniej strony i czesto mamy wewnatrz 30st.

To ja się pochwalę, że od czerwca/lipca będę mieć mieszkanie z klimatyzacją, także nie wychodzę z domu aż do porodu:p

Jejkus jaka u Nas dzisiaj brzydka pogoda aż nie chce się wychodzić z domu.

Na glukoze mam sposób: cytryne o wiele lepiej smakuje ta glukoze. Moja bratowa wczoraj miała cesarke powiedziała że ból jest niesamowity i nastraszyla mnie tym okropnie.

Pauls - miałam CC po niedudanej próbie SN i powiem tak nie czułam praktycznie, żadnego bólu. Po CC na drugi dzień wystarczył mi sam apap a na trzeci dzień nie brałam już nic bo ból był bardzo mały.
Kaha - czuje się różnie. raz skurcze cały dzien raz spokój. Dużo leżę i wierzę, że będzie dobrze. Leki biorę ciągle i będę brała końca.... nie wiem jak moja wątroba wytrzyma te ponad 20 tabletek dziennie ale wierzę w nią :)
Klaudixon - zazdroszczę mieszkania z klimą
Kiki - bo u nas temat depresji jest tematem tabu i każdy uważa, że tematu nie ma albo, że to wymysł leniwych ludzi itp....

Kikifish- grunt, że w końcu Cię posłuchali! Znam dziewczynę, która poszła do lekarza dopiero pół roku po porodzie, a była w fatalnym stanie, a teraz z nią wszystko ok
Co do ugryzień, to niestety w ciąży się wszystko dłużej goi. W pierwszej ciąży złapałam kleszcza i blizna po nim zeszła dopiero 4 miesiace po porodzie.A w te zacięłam się przy goleniu nóg i 3 tygodnie miałam ranę, jakby świeżą. Altacet powinien pomóc na swędzenie i opuchliznę

Jolka problem w tym ze po altacecie piecze jak diabli,bo sie drapie w tym miejscu. posmarowalam czyms po ukąszeniach.

reklama
bo u nas niestety ciagle depresja to nie dosć częsta choroba tylko fanaberia i wymysł, a leczenie/terapia u psychologa/psychiatry to największy wstyd jaki moze człowieka spotkać, już chyba lepiej być karanym za pedofilię...

Do góry