reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Lalki to się faktycznie stresów najadłaś, dobrze, ze nie miały się do czego przyczepić:-) przynajmniej teraz już masz spokój:-)

Kasiaam odpoczywaj, w końcu Ty i dzidziulek jesteście teraz najważniejsi!

ależ chłopaki dzis dają w kość, jakaś masakra, starszego roznosi, a młodszy ma dzień smerfa marudy i co chwilę ryk... ehhh dobrze, ze coraz mniej jest takich dni, bo jeszcze rok temu zupełnie ich nie ogarniałam...

reklama
W moim przypadku zęby strasznie mi się psują w ciąży tak jak kiedyś raz do roku chodziłam na kontrolę i było ok tak od stycznia 4 zęby mam do leczenia dodatkowo dopadła mnie nadwrażliwość i zapalenie dziąseł.

szczerze dziewczyny to ja mam taka traume zwiazana z dentystą. ja do teraz nie bylam u dentyski mimo ze kazala mi isc do konsultacji stomatologicznej do karty ciazy.
jak narazie nie bola mnie zęby wiec modle sie ze jest wszystko ok.

klaudixon szkoła rodzenia w chorzowie. całkowicie darmowa. :) jednocześnie sobie wybierasz położną środowiskową która przychodzi potem do domu są dwie babeczki. :) mi koleżanka poleciła Mariolę Pietruchę :)
wczoraj były 3 zajęcia, możesz się zapisać ;) też będą o tym co zabrać do szpitala i jak zapiać dobrze malucha w foteliku. ok 32 tyg zaczynają się cwićzenia ruchowe ;) zajęcia są w środy o 18 :) Ta szkoła rodzenia nazywa się BABI-MED. :)
ja na szpital zdecydowałam się na bonifratrów i wykupię sobie prywatną położną właśnie p. Mariolę ;)

współczuję problemów z zębami.. ja wszystko wyleczyłam i mam zamiar iśc dopiero jak urodzę :)

padanięta jestem.. idę spać. dobranoc:) odezwę się w weeekend bo jutro już nie będe miała internetu a od soboty jesteśmy na nowym mieszkaniu:)
dużo uśmiechu wrześnióweczki:)

Milusia ja tez kupiłam sobie ze dwa razy piwo bezalkoholowe i raz podpiwek chyba. Mam strasznie ciągotki do alkoholu w tej ciąży jak również i do słodkiego
Ewka mój też ma jakiś głupi okres, strasznie się łobuzowaty zrobił, bluzkę mi pociął a dziadkowi kwiatki a słuchać nie słucha wcale, też mam nadzieję że to minie

Co do literek to fajne są i jedne i drugie... Ja chyba sue pokuszę i spróbuję sama je uszyć....jak już się przeprowadzimy i znajdę czas żeby odkurzyć maszynę do szycia ...nie mam za bardzo umiejętności manualnych ale spróbuję:)
Co do zębów to moje tez sie przesuwają a dziąsła krwawią podczas nitkowania ale ja nam aparat na zębach więc to też robi swoje. Mam jednak nadzieję ze może dzięki ciąży szybciej będę mogła go ściągnąć :) zobaczymy...
A tak poza tym to cieszę się że już piątek...byle tylko do 15 i weekend...jupi....dzisiaj po pracy planuję dowieźć auto na przegląd, wyprowadzic psiorka...dzisiaj tyljo 4km w planie:) a potem ide z drugą ciężarówką na drinka bezalkoholowego;) mniam....

kasiaam na zwolnieniu jestem od połowy stycznia... mam umowę o pracę - nie mam własnej działalności. Nikt się wcześniej nie zapowiadał. :confused2: a jak z Twoimi bólami brzucha? mnie cały czas męczą :-( też boje się żeby mi się szyjka nie skracała...

milusia83 o 8 rano domofon... ja jeszcze spałam ale sobie myślę że wstane no bo kto tak wcześnie od rana do mnie przychodzi. No a tam jakaś babka się pyta czy mieszka tutaj Pani M? Ja mówię że przy domofonie a one że one do mnie. Jakoś miałam mega wielkie przeczucie że to z ZUSu. A się nie przedstawiły przez domofon że są z ZUS. A że mieszkam na samej górze w bloku to się szybko ubrałam i ubrałam najbardziej obcisłą bluzkę jaką miałam żeby było widać że jestem w ciąży. No i jak otwarłam to pokazały legitymacje że kontrola i takie tam. I się pytają jak się czuję, a ja że muszę leżeć, że niezbyt dobrze, że pogoda wpływa strasznie i jeszcze naściemniałam że schylać się nie mogę i w ogóle. A one nawet miłę były... No i ta jedna dała mi karteczke do podpisania, że zastały mnie w domu i że nie stwierdza się wyłudzeń zwolnień chorobowych :biggrin2: życzyły dużo zdrowia i poszły ;-) ale co stresu mi narobiły to narobiły.
Później rozmawiałam z moim A że pewnie przyszły tak z rana sprawdzić czy gdzieś nie dorabiam i czy jestem w domu...

ewka84 No może już teraz do końca ciąży mnie nie będą sprawdzać...

maggie2205 a co bedziesz miała? bo ja też miałam straszne ciągoty do alkoholu i słodkiego haha no i dziewczynka mi w brzuchu rośnie :-D

kaha91 super że już na nowym :biggrin2: super te literki tylko do czego je przywiążesz?
gosiunia1993 też rewelacyjne... Teraz jest tyle tych literek do wyboru, że aż trudno się zdecydować :tak:

Gabrielke życzę powodzenia w szyciu ;-) ja to kompletnie dwie lewe ręce do szycia... haha.. I smacznego drinkowania :-)

A ja moje drogie wybrałam cały komplet dla mojej księżniczki pościeli z firankami itd. http://juramba.pl/nasza-oferta,pokaz,204,mis-z-kokarda-paseczki-rozowe.html Pokój mamy pomalowany na żółty więc mam nadzieję, że to bedzie fajnie współgrać :happy: Chciałabym kupić jeszcze pościel w zebre czarno białą ale nigdzie nie mogę znależć :crazy: tak żeby mieć na przebranie w razie co :)

Miłego dnia kochaniutkie !!! :laugh2:

reklama
Lalki a na zwolnieniu od lekarza masz inf ze leżące czy możesz chodzić ? Ja mam ze moge chodzić w jakiejś rubryczce jest nr 2, no i czesto gdzieś jeżdzę bo cieżko samej w domu usiedzieć... A teraz sie zestresowałam :/

Do góry