reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Dziewczyny to i ja napisze. Chyba najstarsza z Was jestem. W maju skończę 37 lat. To w sumie moja trzecia ciąża. Mam synusia pięć lat skończy we wrześniu. Potem w 2012 poronilam. Teraz w końcu upragniona i mam nadzieję że Ze szczęśliwym finałem ciąża

reklama
też uwielbiam sezon warzywno-owocowy. pycha. :)

teraz będziemy na większym mieszkaniu spadnie na mnie obowiązek gotowania :D będę Was pytała pewnie o pomysł na ciekawy i smaczny obiad jak mi się wena skończy ;)

dziewczyny co z myciem okien w ciąży? myjecie? wolno nie wolno?

teoretycznie się nie powinno bo można spaść z krzesła czy na co tam trzeba wyleżć zeby dostać do góry, poza tym długie trzymanie rąk w górze nie jest wskazane, bo może coś naciągnac w brzuchu no i krążenie zaburza...ja tam myję, bo mnie brudne strasznie irytują, tyle, ze ja mam dość nisko i nie muszę na żaden stołek itp wychodzić

dziewczyny co z myciem okien w ciąży? myjecie? wolno nie wolno?

Ja myje. Brudne mnie do szalu doprowadzają, a ze mieszkam w miejscu gdzie wkolo pola, las i piaszczysta droga, to okna są brudne czesto. Wysoko nie mam, a nawet jakby to tez bym myla.

Ja ruchów az tak bardzo nie czuje.3-4 razy bobas mnie tak porzadnie kopnął.. chyba jakis taki leniwy.. nie podobne to to do braci.Ale u mnie pare cm tluszczu na brzuchu wiec zanim ja poczuje..

OtoKilka zapraszam na pomidorówke bez żadnych konserwatow same naturalne warzywa ;-)

Poklocilismy się z tesciami i kazali się Nam wyprowadzić. Wyobrazacie sobie że tak się zdenerwowałam że stanęłam na środku pokoju powiedziałam że mam dość i się rozplakalam. A o.co poszło? Teściowa chce z 8 pokoi dać Nam dwa tylko zamiast trzech a my na to nie chcemy się zgodzić. Zdenerwowałam się okropnie.

Temu ja jestem za mieszkaniem osobno. Mimo ze tesciowa to matka meza.

Skoro dom jest jej ( lub tescia ) to ma prawo robic z nim co chce i "dawac" ile pokoi chce.

Witam nowe i "stare" mamunie :)
Nie było mnie długo bo jak nie praca to urządzanie mieszkania i tak w kółko. Całą energię mi to pochłania i wieczorem padam ze zmęczenia. Wstaję jak większość z Was o 6 rano. Problemy z pamięcią, koncentracja, a nawet jazdą samochodem mam straszne.
Poza tym mam 26l, mąż 31. Pierwsza ciążą, udało się za pierwszym razem :) Rośnie nam mały Tymek. Po majówce wybieram się na usg genetyczne.

reklama
też myślę, ze z teściami na dłuższą metę nie może być dobrze... poprawnosc relacji jest wprost proporcjonalna do odległości, byleby za duża nie była, zeby się teściowej nie opłacało przyjeżdżać na parę dni;-)

Do góry