reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

No to i ja napiszę, mam 22lata mój M ma 27lat, będzię to nasze pierwsze dziecko nasz kochany synuś który nam się udał za pierwszym razem :)
Mój M chciał by mieć dwójkę dzieci ja bym chciała mieć trójke :-) drugie za jakies 3-4 lata a trzecie tak po 30 :-p

No pogoda dzisiaj nie ciekawa też z M mieliśmy iść na grilla do znajomych ale nie dość że zaraz pewnie będzie padać to się z nim pokłóciłam i nigdzie nie idziemy... ooo chwila mineła i pada !!
Dzisiaj totalnie nie mam humoru przez tego mojego .... !! pewnie spędzę cały dzień w łóżku w milczeniu, jak tak dalej pójdzie to tak samo jak LadyAgnes mój syn będzie miał nerwice albo bedzie płakał całymi dniami przez to że się tak w ciązy denerwuje :crazy:

reklama
Tren mój mąż jak składał mi nocną szafeczke malutka nocną szafeczke :p brał się do tego dwa dni i myślał jak to zrobić w końcu jak się przybrał to składał parę godzin już myślałam że wyrzuci ja przez okno :p teraz juz zamowilismy droższe ale gotowe meble ;-)

U mnie dzisiaj pomidoroweczka właśnie się biorę za gotowanie i karkówka w sosie ;-) przyjeżdżają do Nas goście więc mąż kosi trawę a ja gotuje ;-)

Ja należę do starszyzny we wrześniu 36 l mój M 35 l i nasza pierwsza ciaza po 10 latach starań i totalnej rezygnacji postanowiła zamieszkać w brzuszku i byc z nami Alicja :) byle szcześliwie do końca ... Bo czesto zaczynam świrować a dzis w nocy śniło mi sie ze juz rodziłam :/

Anula ja często mam takie sny... śni nam się to, czego się boimy. Ja jeszcze nasłuchałam się ostatnio o skurczach porodowych w 24 tygodniu ciazy i teraz każde stwardnienie brzucha to dla mnie ogromny stres :-/

Dziewczyny wy tez macie taka straszna skleroze? chcialam wam poodpisywac ale za chol,,, nie umie sobie przypomniec komu co mialam napisac.no tragedia jak babcia 100 letnia.
Pisze z tel i tez ciezko mi sie wraca na wczesnijsze strony bo zanim sie zaladuja to wiecznosc
Ale ogolnie zycze wszystkim powodzenia. Udanego weekendu majowego
Ja sie delektuje ostatnimi dniami u mamy.na sama mysl z w niedziele wracam do pustego mieszkania i zegnam sie z rodzicami i siostra to juzmi sie cisna lzy do oczu a w niedziele to bedzie jedna wielka rozpacz:-(

No i dolaczam do grona ktore maja 5.05 wizyte. Ja mam u swojej gin i bede chciala zeby spr mi szyjke, ostatnio miala 3 cm.zobaczymy jak sie ma.
Ja mam straszna skleroze, chyba macica uciska mi na mózg ;-)
Do tego zauważyłam, że gorzej u mnie z koncentracja uwagi i wogole z myśleniem... w pracy muszę się pilnować, bo kiedyś rozmawiałam z 3 osobami na raz i wszystko ogarnelam, a teraz nie umiem się skupić na 1 zadaniu.

5 mają to będzie wysyp dobrych wieści po wizytach :-)

Dziewczyny ja jestem ostoja spokoju przez całą ciążę tylko raz tak mocno się pokłóciłam z mężem. On jest bardziej nerwowy niz ja ale w czasie ciąży nosi mnie na rękach ;-) i jest mi bardzo wyrozumiały. A ja niczym zupełnie niczym się nie denerwuje oprócz zdrowiem malenstwa no ale to przecież Nasz największy Skarb ;-) i tak wszystko zawierzylismy temu na górze aby zdrowie.

Ale może z tej lepszej strony tak na pocieszenie bedziemy miały takie przyjemności jak truskaweczki czereśnie sałatke fasolke botwinke młoda marcheweczke itp. Wiec troche mniej kg przybedzie a nasze dzieciaczki zasmakują witaminowych pyszności ;D

właśnie tym się pocieszam:-) i tym, że na następny sezon owocowo-warzywny nasze wrześniusie będą miały po 9 mcy i też skorzystaja

Lady Agnes powodzenia jutro!

Kikifish ja będę trzymać kciuki, jeszcze młoda jesteś, spokojnie się o braciszka/siostrzyczke wystaracie

Bo czesto zaczynam świrować a dzis w nocy śniło mi sie ze juz rodziłam :/

ja bym tego nie wiązała z tym etapem ciąży, po prostu przyjdzie nam za pare miesięcy sie z tym zmierzyć, nawet tu ostatnio pisałyśmy o porodach i lękach i stad te sny...

Dziewczyny wy tez macie taka straszna skleroze?

oj tak, ciągle zapominam, wczoraj prawie zakupy w sklepie zostawiłam, zdarza mi sie zapomnieć synowi spakować strój na wf itp strasznie mi koncentracja siadła...

Anula- ty kochana po 10 latach to pewnie schizujesz bardziej niz ja, ja mam caly czas stracha ze ten piekny czar prysnie i koniec radosci
Najgosze ze ruchow nie czuje i zas stres 5,05 czy uslysze ze dzidzia zyje.

Ja mam to samo :( łożysko na przedniej ścianie i nie czuje ruchów. Nie mam żadnych krwawien itd ale stresuje się czy wszystko ok. Szczególnie ze prowadzę dalej te swoje fitnessy i zumbe, mam nadzieję że wszystko ok :( eh.. dziś zaczyna się 21tydzień, 11.05 wizyta u gin.

Ja też się stresuje jak dłuższy czas nie czuję ruchów, ale też rozumiem, że Hania musi czasem pospać [emoji6]

atagaa witaj :)

Ja mam 26 lat, ukochany 24 i to będzie nasze pierwsze dziecko - córeczka Haniusia, a co do starania to nie planowaliśmy na szczescie, wiec nie było nerwowego czekania i sprawdzania

Hej dziewczyny :-)

Czy i my możemy dołączyć?
Mam pytanie, czy wszystkie z Was już czują ruchy maleństwa?

Sysiq zapraszamy :-)

Z tymi ruchami to jest tak ze cześć czuje, ale część nie. Ja czułam juz dawno w sumie ale nie zdawałam sobie z tego sprawy, teraz już jestem pewna.
Ja chyba Cię kojarzę ze staraczek po straconej ciąży :-)

reklama
pauluss00 weź mi trochę pomidorówki podeslij, bo całą ciążę za mną chodzi, a na dziś kapuśniak :( a sama jestem beztalenciem kulinarnym [emoji6]

minuta ciszy ja się nie mogę doczekać tych pyszności zdrowych [emoji7]

Do góry