reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
Na20taliii ja idę się zapisać na szkołę rodzenia w tym tygodniu u nas zaczyna się 5 maja - spotkania 2 razy w tygodniu przez 4 tygodnie :D
kołtunek, pauluss00 zazdroszczę Wam tych kopniaków - mój młody jest chyba trochę leniwy bo nie rusza się zbyt często :( dziś mam wizytę zobaczymy co się dzieje bo jest to aż nienormalnie jak dla mnie - ale powiem Wam że jak wczoraj wieczorem przyłożyłam latarkę do brzucha to młody się poruszył - a przynajmniej tak mi się wydaje, bo chyba już zaczynam powoli schizować :confused:

MałaMi spokojnie ;-) ja odczuwam ruchy od 18 tygodnia ale lekarz powiedział że odczuwam je tylko i wyłącznie że jestem szczupła mało przytylam a malenstwo jest już dość spore a że nie mam tkanki tłuszczowej to wypycha się z każdej strony ;-) ale naprawdę nie przejmuj się bo moja żadna z koleżanek nie odczuwala ruchów tak wcześniej większość dopiero po 21 tygodniu ciąży ;-)

Kasiaam i jak, wypuścili Cie?

Kołtunek super, ze tak szaleje! a jak się ogólnie czujesz?

Aneta
niestety nie pomogę, trzymam kciuki za znalezienie czegoś, co pomoże i dodatkowo dozwolone w ciaży!

Mała Mi dla bezpieczeństwa lepiej lekarza zapytać, ale ja też czuję jak się postaram tzn jak leżę i nic nie robię przez chwilę, jak śpię to nic nie czuję, jak chodzę też nic, czasem tylko jak siedzę i zgniatam brzuch to się buntuje maluch:-) ale tak też było w poprzednich ciążach...

no krew mnie zalała, pojechałam do lekarza zaszczepić młodego, wysiedziałam się ponad godzinę w poczekalni, bo jakże by inaczej i dowiedziałam się że szczepionek nie ma bo jakieś wielkie problemy są z zaopatrzeniem, mam sobie za miesiac dzwonić i pytać czy już sa... a mówiłam jak się rejestrowałam ze na szczepienie to nie mogła mi babka powiedzieć, ze nie ma po co iść...

Dzejka mi tez moje małe piersi urosły... z miseczki 75a juz mam 80c... a już ten rozmiar maly... piersi i sutki mnie od początku ciąży bolą. Z kolejnych dolegliwości to zgaga... co doradzacie na zgage?
mi migdały nic nie pomagały, za to zimne mleko lub reenie owocowe jak najbardziej ;-)

Witajcie kobietki :) jestem tutaj całkiem nowa. Mam nadzieję, że mogę się przyłączyć. Mam termin na 23 września. W sobotę dowiedzieliśmy się, że ma być córeczka :-D
Gratuluję córy i witam wśród nas! :-)

Bóle się będą zaczynać coraz większe :-( Mnie nadal boli kręgosłup- znaczy mam ucisk w jednym miejscu, który promieniuje i nie mogę stawać na jedną nogę- tą z której strony akurat mnie boli :-( Chyba to właśnie ta rwa kulszowa :-( Biorę osteogenon- niby miały być mniejsze bóle ale jakoś tego nie czuję :-( No i ból się nasila jak dłużej pochodzę i coś porobię :-(
Kuzynka też brała osteogenon, jak zaczął się bół rozchodzenia spojenia łonowego. Na ból nic nie dawał, ale ponoć kości wzmacnia, więc nie zaszkodzi ;-)

Mi w pierwszej ciąży z 80B zrobiło się na koniec 90E, po karmieniu zostało 85C, Teraz już 90D i chyba dopiero rosną, bo twardnieją czasami, jakby już mleko do nich napływało.

MałaMi- spokojnie, na poczucie ruchów masz jeszcze 3 tygodnie ;-) kiedy się poczuje, to zależy od wielu czynników. Widocznie Twój dzidziuś ma jeszcze czas ;-)

Viola1988 rany mam dokładnie tak samo :( myślałam, że na rwę kulszową chorują dziadki a nie młode mamy, a tu proszę :(

Ewka84 też ostatnio mam tak, że budzę się w nocy i czuję się mega wyspana i z chęcią już bym nie zasypiała, ale zmuszam się bo jednak jakoś później w dzień trzeba funkcjonować

kołtunek dzięki! kurczę czekam właśnie na wizytę u nerologa, on pewnie dalej mnie pokieruję oby przeszło :(

Jolka6621 matko, ale mnie nastraszyłaś z tym rozmiarem biustu :) u mnie w pierwszej ciąży z 75B przeszło na 75C i po karmieniu wróciło do 75/80B, ale teraz jakoś szybciej im idzie i już jest C! a to dopiero połowa ciąży co będzie jak się mały urodzi... Aż strach pomyśleć :szok:

Ja już od 17 tygodnia czuję ruchy małego, ale to pewnie dlatego, że to druga ciąża. Z dnia na dzień coraz bardziej.
Macie jeszcze mdłości/wymioty? Ja codziennie męczę się do obiadu :( po obiedzie już mi przechodzi, ale tak to do obiadu snuję się i ciężko mi coś zrobić bo ciągle te mdłości :no:

ja już na szczęście o wszelkich mdłościach zapomniałam zupełnie

klaudixxon gratuluję udanej wizytki no i córci!

ależ dziś pięknie i ciepło! chłopaki cały dzień na polu, tylko im żarełko donoszę, w domu cisza, spokój, wszystko ogarnięte, nareszcie wiosna w pełni:-)

Matosia ja nie miałam żadnych mdłości przez całą ciążę chociaż teraz wszystko nadrabia organizm i boli mnie okropnie brzuch i kręgosłup wiec coś za coś ;-) ale słyszałam że można mieć mdłości nawet do szóstego miesiąca.

lalki witaj:)

viola1988 dużo zdrówka dla Ciebie :)

na20talii ja się wybieram na szkołe rodzenia ale jeszcze nie zdecydowałam do którego szpitala ;/

ewka84 odmalować ściany i nie wiem jak z sufitami ;) i wiadomo wymyć kuchnię, łazienkę i okna! jestem tak tym podniecona wszystkim że tylko myślę o tym jakie meble, gdzie i jaki kolor do pokoju maluszka... :):) teraz tam jest fiolet i albo krem albo bardzo jasny zółty teraz nie pamiętam.. i myślimy z moim Michałem czy fiolet i krem zostawić czy przemalować fiolet na niebieski :D

kołtunek a jak zdrowie?

matosia współczuję mdłości. mnie męczą ale tylko wtedy gdy się nie wyśpię i rano szybko się zbieram na uczelnie :) ale to już bardzo rzadko się zdarza:))

najbardziej dokucza mi to że szybko się męczę... po prostu wieczorem jestem padnięta a nie mogę usnąć :(

reklama
Do góry