reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Dziewczyny zdrówka życzę.
Alergie to i ja mam najgorzej wiosna u mnie się objawia chociaż z roku na rok jak by.powoli zanikają. Najgorzej miałam jak chodziłam do szkoły nie raz miesiąc siedziałam w domu bo katar ciurkiem leciał oczy załatwione. Ale teraz tylko katar mam.
Co do schizofrenii odnośnie ciąży to ja przechodziłam będąc w ciąży z Krzysiem teraz tez odliczać od wizyty do wizyty ale już tak się nie martwię powtarzam sobie ZE MUSI BYĆ DOBRZE.
Mam kolejne kłopoty z moim ex mężem. Ustaliliśmy przy sprzedaży mieszkania ze on zabiera meble z.biura i z sypialni a ja z Krzysia pokoju salonu kuchni i.pralke. Wiec wczoraj zabrałam meble i z.tata przewieziony je do mojego.mieszkania. A ex dziś do mnie dzwonił i na mnie z.ryjem ze on chce łóżeczko i komodę Krzysia dla swojego dziecka a ja mu mowie ze nie ma takiej opcji bo Krzyś jeszcze w nim śpi i będzie w nim spał jeszcze Co najmniej przez 3 lata( łóżeczko jest 140/70 o z niego robi się tapczanik) najbardziej wkurzył mnie to.ze od 2 miesięcy nie widział małego i nawet o niego nie spytał.
Mieszkanie jest już prawie pomalowane bo tata i jego dwóch kumpli je maluje wiec w niedziele się wprowadzamy z małym.

reklama
mama-krzysia twój ex jest bezczelny! jak dziecku można zabrać mebelki! co za świnia! tym bardziej że drugie w drodze..
też myślałam o takim większym łożeczku żeby potem zrobić tapczanik? dobrze Ci się z niego korzysta?

KANA91 zastanawiam się często jak ja z nim wytrzymałam tyle lat.
Łóżeczko. Jest bardzo fajne super się z niego korzysta synek śpi juz na tapczanik. Jak wejdę na komputer to dodam zdjecia.

mama-krzysia nie zastanawiaj się, teraz myśl o tym że możesz trochę odżyć i cieszyć się dziećmi :):)
cenowo jak przeglądałam to też dużo drożej nie wychodzi takie większe..

Mama-krzysia- ręce mi opadły :no: jak można być takim sukinegoistą?! Jak on mógł chcieć własnemu dziecku zabrać mebelki?! Normalnie, jakbym takiego spotkała, to bez zastanowienia bym mu dała w ryj! On zachowuje się, jakby nie był jego ojcem :realmad: współczuję Ci, że akurat na takiego typa trafiłaś, w końcu wyszło kim tak na prawdę jest.

Dziewczyny, które mają problem ze snem- pocieszam tym, ze za niedługo przejdzie na jakiś czas ;-) W pierwszej ciąży miałam ten sam problem i ostatnio przez 2 tygodnie tak samo, ale już przeszło. Z reguły problem wraca w okolicach 8-9 miesiąca, ale wtedy to dzidzia buszująca nie daje spać ;-)

Współczuję alergii :no: może kontrolujcie też poziom stężenia pyłów w powietrzu i nie wychodźcie wtedy z domu, bo to ponoć nasila reakcje alergiczne i szkodzi także kobietom w ciąży i chorym. Na internecie można sprawdzać poziom dla danego województwa

Właśnie zjadłam bigos, przegryzając kanapką z tuńczykiem. Masakra jaka zachcianka :szok:

Oj ja też się schizuje i mam zawsze stresa przed wizytą u lekarza :/ w sumie cieszę się, że się późno dowiedzialam, bo Ok. 8 tygodnia, bo inaczej to bym się bardziej na początku bała i odliczała dni, pomimo tego, że to moja pierwsza ciąża albo wlasnie dlatego :)

Dobre wieści dla tych zakatarzonych dostałam dziś w aptece takie cuś *spam* "katar"! Oczyszcza, nawilża i regeneruje. Właśnie sobie popsikałam i normalnie ulga niesamowita. To specjalne psikadło dla kobiet w ciąży i karmiących.

Dziś jak wchodziłam do domu Pani z bloku powiedziała mi że wyglądam jakbym miała zemdleć, tak miałam zatkany noc i dyszałam przez usta. Teraz mogę oddychać normalnie cudnie!

Mama-Krzysia
tego Twojego męża to bym autem rozjechała ze dwa razy. Naprawdę jak można być takim ch.jem? Jednak jedno jest pewne jego "wybranka" niestety lepsza nie jest skoro nie ma problemu z tym aby komuś męża zabrać, a potem jeszcze chcieć łóżeczko dla dziecka. Także swój na swego chyba trafił.

hej.

problem ze snem i mnie dopadł. w poprzednich ciązach mialam problem ze wstawaniem.. a teraz kuzwa budze sie o 4 rano i koniec spania. o 12 chodze jak zombie.. kawe pije jedną dziennie bo bez niej bym chyba umarla.. zadne zmartwychwstanie by nie wchodzilo w gre. no a 1 kawa to prawie tyle co nic.

OtoKika.. ja teraz puchne od alergii, jak dojdzie jeszcze opuchlizna ciązowa na twarzy to wogole mnie rozsadzi :D bede jak taki wieloryb napisty wyglądac :)

Mama Krzysia.. no ch.j z tego twego exa. Zrugalabym takiego ze biedny by samobójstwo chcial popelniac. Bo on bedzie mial nowe dziecko.. nosz ku.wa!! a stare co?? planuje zutylizowac??? ku.as!!!!!! alez mi cisnienie skoczyło.

Tren mega Ci tej alergi współczuje, ja na szczescie nie mam, ale jak widzę tych biednych alergikow to mi ich szkoda :/ będziesz jak wieloryb w ciąży [emoji6]

Mama Krzysia tymi opowieściami o Twoich total słabym, żeby nie mowić wulgaryzmów, ex to wszystkim tu ciśnienie podnosisz :/ to teraz się zorientował że go na tamto dziecko nie stać i odbiera poprzedniemu :/ żal.pl

reklama
Niestety u mnie *spam* na katar nie daje nic a nic....mogłabym równie dobrze wlewać wodę do nosa ......
ale na szczęście mam wrażenie że dziś ciut lepiej - po tym jak wczoraj dostałam przyzwolenie na steryd donosowy bo wieczorem byłam w takiej desperacji że szok. Nochal dalej zapchany ale co nieco ucisk na głowie popuścił.wszystkim chorującym zdrówka!!!!

Do góry