reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Mloda to i u nas podobnie. pierwsze auto kupilismy w ciągu chwili.. Ł tylko odebral prawko.. a ze zarabial niewiele.. kupilismy poloneza.. kolejne od brata.. bo po kosztach a w lepszym stanie niz polonez.. i tak z kazdym.. az do teraz. podobają nam sie rozne.. ale to albo progi zgnile, albo olej kapie, albo silnik pracuje jak stary traktor. i ja mam wymóg jesli 5 osobowe to srodkowy pas z tylu musi byc zapinany jak te pozostale, nie taki przez biodra tylko. No i mamy ograniczony czas na oglądanie bo Ł pracuje od 15 do ok 2 w nocy, zanim sie wyspi.. to bywa ze zaraz musi do pracy jezdzić.

boze jakie ja porąbane sny mam. I gardło sobie załatwilam. Niby wczoraj cieplo bylo, ja sie zgrzalam sprzatając te podrowko i musialo mi troche zaszkodzić.. bo ledwie sline lykam a glos mam jakbym mutacje przechodzila.

reklama
Dziewczyny dbajcie o siebie bo taka pogoda jest zdradliwa. Ja już rozchorowalam się na 2 tygodnie i skończyłam antybiotyk. Zdrówka życzę.
A mam pytanie, czy Wy też już się tak meczycie? Niby mam 2 ciąże za sobą ale nic nie pamiętam. Już mi brzuch wysadzilo i męczę się jak trochę fizycznie porobię. Co prawda to już nie ten wiek co poprzednio Ale trochę za wczesnie wg mnie na takie objawy.
Pogoda taka piękna że góry by człowiek przenosił, ale na zapale się kończy.

Miłego ciepłego weekendu!!!

młoda i piękna ja tak po drugim porodzie miałam fajnie, po pierwszym też umierałam:-) trzymam kciuki, zeby i u Ciebie drugi był lepszy! alergii wziewnych współczuję, niestety one się krzyżują z ogromną ilością pokarmów, których np w okresie pylenia traw i zbóż trzeba unikać, śmiejemy się, ze mojemu małżowi w sezonie to zostaną ziemniaki popijane wódką, byle nie żytnia:-)

Dżejka
masakra z tym kleszczem, dobrze, ze się nie zdążył wbić! u nas się bardzo sprawdza takie cudo TRIX lasso na kleszcze/ DO USUWANIA KLESZCZY (5245681365) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. jedno mamy dla siebie a drugie dla kota, bo też zawsze cos przyniesie mimo obroży...

Gosiamat
współczuję przezyć świątecznych, dobrze, ze już po! ale jak ich po 2 lata nie widujesz, to jest jeszcze dla zwiazku nadzieja;-)

Tren ja sie dziś wybieram porządki robić, tyle, ze u mnie grubsza sprawa bo jeszcze pobudowlane dooperele się walają, na jesień mi się tak nie chciało, a teraz ciężko te resztki cegieł itp zbierać... zdrowiej szybko!

Kaha
i jak pisanie?

ja też tak się strasznie męcze, wczoraj po spacerze 35 min do szkoły z Jerzem padłam, fakt, ze u mnie teren lekko górkowaty już, ale bez jajec... jeszcze mi słońce trochę przygrzało, dłonie spuchły, no sama radość, podniosę ręce do góry na chwilę jak np coś w szafie szukam i robi mi się słabo... podniosę koło 5 kg i zaraz brzuch czuję... jak się mimo wszystko przemęczę, bo powiadają, ze ciaza to nie choroba, to wieczorem brzuch mi spina i się stresuje jeszcze bardziej, że głupia jestem i przeginam niepotrzebnie, bo koniec końców jak zrobie tylko najpotrzebniejsze rzeczy to nic się nie stanie

milusia83 no właśnie boje się tej ciąży latem, poprzednio rodziłam w maju więc najgorsze upały czerwiec-lipiec byłam z małym w chłodnym domku zbunkrowana, a teraz poginać z nim i brzucholem... na szczęście w sierpniu i tak przedszkole zamknięte więc jeździć nie będę nigdzie po niego z bebzolem gigantem

ewka84 - no to ładna waga urodzeniowa, ja się trochę z moim prawie 4kg namęczyłam trochę i budulek miał guza na głowie bo wypchnąć go nie mogłam - mieli robić usg głowy ale w końcu nie zrobili - niestety z powody wady wrodzonej nogi mam ją krótszą a tym samym krzywą miednicę - nie przyznawałam się za głośno żeby mi nikt na siłe cc nie wcisnął bo chciałam siłami natury rodzić, ale mąż instrukcje dostał co i jak ma gadać żeby w razie komplikacji jakichkolwiek szybko temat załatwić. Zazdroszczę ci kondycji po porodzie i tak samo zazdrościłam laskom na sali, ja straciłam dużo krwi i byłam tak wyczerpana, że ledwo mogłam z tego mega wysokiego łóżka się zwlec po małego i siurać, a o prysznicu to nawet nie myślałam w pierwszej dobie... dopiero jak się lekarz zmienił na oddziale i przyszedł na obchód stwierdził, że tu dawno powinna być powzięta jakaś pomoc. Zaraz się pojawiła kroplóweczka, żelazo, środki przeciwbólowe itp itd. i dopiero wtedy jakoś zaczęłam funkcjonować i wreszcie cieszyć się bobasem.
kaha91 - ja chciałam chodzić z brzuchem na studiach, ale mój małżonek nie był przychylny pomysłowi. Więc po obronie dopiero zabraliśmy się za tego typu pomysły.

A powiedz tą nogę masz dużo krótsza? Ja też mam i mi ginekolog powiedział że to nie jest przeciwwskazanie do naturalnego porodu. Hmm?

ewka84
mi zostało chodzenie do czerwca, w czerwcu bronię magistra i tyle mnie widzieli więc szkoda było brać dziekankę na dwa miesiące. :)
tym bardziej że zajęcia mam co dwa tygodnie raz max 3 w tyg. :)
gosiamat
no ja się też zastanawiam nad tym szpitalem na Bogucicach;) trochę droga ta szkoła rodzenia ale opis mi się bardzo podobał. :)
ewka84
pisanie marnie...zostało mi 1.5 dnia muszę napisać ile dam radę, ale jest taka piękna pogoda :(

strasznie się męczę. wczoraj trochę pochodziłam to dzisiaj mnie tak stopy bolą. :D
ale chcę chodzić bo w lato może nam być na prawdę ciężko cokolwiek porobić.

miłego weekendu! :*

Jaka cisza dzisiaj, pewnie wszystkie mamy korzystają z pięknego dnia i łapią witaminę D w postaci promykow słońca [emoji6] a ja cały dzien na studiach podyplomowych :/ aż mnie nosi żeby iść na spacer :(

nie martw się :* ja pociłam magisterkę a popołudniu ucięłam sobie drzemkę..
jutro podobno ma padać. :(
z czego podyplomówka?

Jaka cisza dzisiaj, pewnie wszystkie mamy korzystają z pięknego dnia i łapią witaminę D w postaci promykow słońca [emoji6] a ja cały dzien na studiach podyplomowych :/ aż mnie nosi żeby iść na spacer :(

Prawo własności intelektualnej, ale jak się zaczęły egzaminy to już mi się tych studiów odechciało [emoji6]
Kaha91 i jak Ci dzis pisanie poszło?

Mamusie mam do was pytanie, bo jestem lekko zaniepokojona. Czy mialyscie klucia w pochwie? Ja dziś kilka razy poczulam jakby mi ktoś tam szpilke wbijal, nie wiem czy to normalny objaw? Wizytę mam w czwartek, ale może powinnam wcześniej pójść do gin?

reklama

Apropo witaminy D, mialyscie zlecone badanie jej poziomu? Mi zleciła endokrynolog.

Do góry