reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Kaha91 powiem ci ze tak się zestresowalam ze aż zadzwoniłam dziś mimo niedzieli do mojej gin. Na szczęście nie była zła na mnie. Kazała wziąć 2 nospy i się położyć i zadzwonić do niej za 2 h. I faktycznie po nospie bóle odpuściły. Jutro i tak idę na badania i umowilam sobie dodatkową wizytę u innego gin, na wszelki wypadek bo u mojej mam dopiero w czwartek.
Co do bólu to było to takie klucie ostre, przeszywajace i to co kilka minut, bez zależności czy jestem w łazience czy nie.

reklama
Lady Agnes daj znać jak po wizycie:)

ja dzisiaj jadę na uczelnie, całe szczęście autem :D
miłego dnia:)

czasami to j nie czuję że w ciąży jestem, chciałabym już ruchy poczuć :(

Dziewczyny potrzebuje pomocy.
W weekend spotkałam się, ze znajomymi i koleżanka mówiła mi że lekko ją gardło boli. Dziś się obudziłam z bólem gardła, nie mam goączki tylko gardło mnie boli i minimalnie głowa. Moje pytanie co można stosować na takie przeziębienie/anginę. Normalnie to bym walnęła witaminę C w dawce 1000 i wzięła orofar na gardło. A teraz nie bardzo wiem co począć:(

w ciąży bolało mnie juz gardło milion razy :) biorę normalnie tabletki na gardło, one działają miejscowo i nie przechodzą do płodu (tak twierdzi ginekolog, pediatra).

klaudixxon- jezeli jest ciazko ze to angina to raczej bez antybiotyku moze sie nie obejsc. moze płukaj gardło woda z solą lub woda z sodą lub szałwią, piłam herbatki z miodem i cytryną, gotowalam tez imbir . kupowalam tez *spam* gardło do ssania tabletki dla kobiet w ciazy . mnie szczerze juz 2 razy pomoglo. a raz i tak wylądowałam na antybiotyku

Temp mam 37,1 C teraz także nie jest źle bo przeważnie mam 36,8-36,9C. No nic ide się faszerować czoskiem, imbir też zaraz utrę i z herbatą będę sączyć.

reklama
Heloł kobietki:)

Witam po pracowitym weekendzie, oczywiście był wyjazdowy, troszkę się napracowałam, ale spokojnie, mam nadzieję, że nie będzie aż tak strasznie...., teraz byłam w Krakowie, a przyszły weekend Poznań....echh

Ogólnie czuję się dobrze, tylko nogi czasem zamieniają się w dwa kamienie, które ciągnę po schodach :D naprawdę nie mam siły ich podnieść.....Poza tym maleńka nadal kopie, co mnie bardzo uspokaja...Brzuszek zaczyna mi się lekko spinać, ale u mnie to normalne, co jakiś czas mnie przytyka....

Ewcia, ciasto, które wrzuciłaś wygląda wspaniale, ja ostatnio robiłam tartę bezglutenową i wyszła mi jakaś sucha...., no ale zeżarłam trochę:D:D:D, nawet suchej...Odnośnie figurki (dziękuję) wydaje mi się, że to geny. Dziadek sportowiec, tata też gdzieś tam usportowiony.....

LAdy Agnes współczuję CI bardzo i łączę się w bólu...zdróweńka...

Anula09 bardzo Ci współczuję tych skrętów jelit, mam nadzieję, że jelita się szybko ułożą, ja bardzo cierpiałam z powodu kolek jelitowych po porodzie, o matko jakie to były bóle....

Kaha91 słyszałam o Bonifratów, że są w porządku, chociaż po historii Lilka z Bonifratów - troszkę się przeraziłam....

Młoda i piękna ja tak ostatnio wyszłam na zakupy, niby maleńkie, ale uzbierała się z tego niezła torbicha:D:D:D

Dżejka no to współczuję tego kleszcza, musisz pamiętać, aby miejsce po wyjęciu kleszcza dokładnie zdezynfekować...

Tren my obecnie też szukamy autka, mamy picasso, mieliśmy mitsoubishi outlandera (niby wypas, ale jest za mały dla rodziny)......i teraz chyba zainwestujemy w renault espace grand...bo z niczym się nie mieścimy...

Gosiamat oj współczuję teściów......TRzymam kciuki za poznanie płci:)

KAtarynka ja staram się regularnie ćwiczyć, wystarczy, że trochę usiądę na dupsku i koniec, sprawdź sobie hemoglobinę, u mnie się okazało, że spadła maksymalnie i zaczełam brać chela fer...

Lady agnes, to co działo się w poprzednich ciążach to nie tylko kłucie, to rozrywające bóle:D:D:D u mnie to były takie pod koniec , że szkoda mówić.....Jeżeli są nie do zniesienia (czyli trwają cały dzień) to warto sprawdzić czy spojenie się nie rozchodzi, ale to temat nie na ten etap ciąży. Po prostu brzuszek CI rośnie, więzadła się rozciągają i tyle...

Wiola nie mierzyłam wit. D

Kołtunek no ja bym nie była taka pewna tabletek na gardło, z racji tego, że przedostają się przez układ pokarmowy, większość z nich zawiera środki znieczulające, które wcale nie są obojętne dla płodu.....mnie osobiście ratuje *spam*, super działa...

Klaudixxon weź witaminę, koc i dużo pij.....ja obecnie zdycham na kaszel, gardło zdarte, ale spokojnie biorę rutinamax i cyckam sobie w buzi...

Do góry