reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

milusia83 fajnie, że brzuchol podskakuje, mój synek czeka z niecierpliwością żeby dzidzia coś zrobiła, bo tak gadać do brzucha to mu dziwnie, chociaż sam wymyślił takie wygłupy, że się dogaduje i mają już tajemnice...
Co do wysiłku fizycznego to w szoku jestem, ja to na ćwiczenia nie mam najmniejszej ochoty - jedyny ruch to spacery, latanie po domu i działka - tam najwięcej bo jest co robić...

reklama
Młoda i piękna powiem CI, że mnie się chce coś robić, ale czasem gorzej z wykonaniem. Obiecałam sobie jednak, żze muszę się maksymalnie wzmocnić przed wakacjami bo wiem co to znaczy ciąża w upały:D i to był koszmar, muszę dla tej mojej dwójki byc ogarnięta maksymalnie....

Ściskam pa

tak to drugie usg prenatalne wtedy akurat będzie 20 tydzień :)

pycia gratuluję wizytki:)
to drugie prenatalne masz? co się tam robi między 18a 22 tygodniem? też się zastanawiam na kiedy się umówić bo tam potwierdzą mi płeć..
milusia83 a teraz gdzie zamierasz rodzić? skąd w ogóle jesteś?

ja wróciłam z uczelni.. zdecydownie muszę zacząć jeździć samochodem...
w autobusie facet mi z łokcia w brzuch przywalił dobrze że się zasłoniłam, ludzie się pchaja masakra.. a miałam dość widoczny brzuszek..
takie chamstwo że aż szkoda słów.
mam weekend na napisanie magisterki a tak strasznie mi sie nie chce:(

ale fajnie!! bo ja też :) do którego lekarza chodzisz? teraz też w 1 chcesz rodzić?:)

Kaha mieszkemy z mężem w Sosnowcu, ja całą rodzinkę mam w Warszawie, a mąż w Czeladzi:D a w autobusach to straszne chamstwo, na szczęście od czasów studiów jeżdżę już autkiem:D i dla mnie to abstrakcja, radzę Ci przesiąść się w autko....

no to ja bym mogła iść koło 12 maja bo mamy tydzień róźnicy :D jutro sobie zadzwonię :D

tak to drugie usg prenatalne wtedy akurat będzie 20 tydzień :)

kaha współczuję atrakcji związanych z wyjściem na uczelnię, oj jest chamstwo w autobusach... a usg połówkowe jest chyba nawet ważniejsze od tego 11-13tc, dokładniej mozna dzieciątko ocenic, ja idę 29.04... a o czym piszesz mgr? tez z brzuchem pisałam:-)

eedyta super, ze się "pokazałaś":-)

młoda i piękna trzymam kciuki żeby szybko przeszło i już do końca był spokój, bo chyba limit choróbsk wyczerpaliście... z tego co mi wiadomo to co do wagi dzieci rozwijaj ą się przede wszystkim na sam koniec, nie będzie żle, stawiam, ze więcej jak pół kg większy od brata nie będzie:-) myślę, ze waga dziecka nic nie oznacza, to, co usg podaje, to jest obliczone ze wzoru, a nie zważone, wiec tak na prawdę okaże się dopiero po porodzie, mojego syna niedoważyło o 0,9kg, gdyby wiedzieli jaki jest duży zrobiliby mi cc, a tak wyszedł bez problemu, bez nacięcia z wagą 5240 a ja 2h po porodzie poszłam pod prysznic

pycia gratuluję udanej wizyty!

anula trzymam kciuki, zeby jak najszybciej przeszło, co tam u sadysty, dużo masz roboty? ja idę za tydzień zobaczyć jak zębiska...

na20talii podziwiam, ja bym nie wytrzymała w niewiedzy:-)

milusia super, ze sie Elenka tak rozpycha, przy 2 starszych braciach to rozpychanie łokciami jej się przyda:-) a figurkę masz fenomenalną, jeszcze trochę brzuch podrośnie i za modelkę ciazowa możesz spokojnie robic:-)

a tu wrzucam nie tylko dla bezglutenowych:-), rewelacyjne jest!
Dietetyczne ciasto czekoladowe

mnie też się jakoś specjalnie ćwiczyć nie chce, dobrze, ze chłopcy dbają o to, zebym się za bardzo nie zasiedziała...

Witam w piękny piątkowy poranek... a ja w łóżku. Jestem załamana, już 3 raz dopadło mnie przeziębienie a to nawet nie połowa ciazy jeszcze! Nigdy tyle nie chorowalam... boje się o moje maleństwo jak ono zniesie te ciagly katar, kaszel :(
To co czułam 3 dni temu to chyba jednak nie ruchy, bo później juz nic nie czułam :(

Lady Agnes- głowa do góry! Ja w pierwszej ciąży między pierwszymi ruchami a kolejnymi miałam tydzień różnicy, a teraz 3 dni :tak: I z przeziębieniem też tak miałam, że chorowałam jak nigdy, nawet antybiotyk 2 razy miałam, a maluch urodził się zdrowy ;-) Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

Witajcie ;) piękna pogoda wiec chorującym zycze szybkiego powrotu do zdrowia i korzystania ze słoneczka. Wczoraj u dentysty robiła mi szyjkę przy zębie bo bolało przy jedzeniu, a tak jest wszystko ok. Mam tylko dziąsła mega przerośnięte i wrażliwe ale to podobno w ciazy norma.

Nad jelitami pracuje ale z racji dwunożności macicy maleństwo jest całkiem po prawej stronie i na maksa ściska mi jelito za Chiny nie chce zmienić lokalizacji :/ wiec kombinuje z chodzeniem, dieta błonnikowa, duzo wody. Efekt średni ale przynajmniej dzis noc przespałam bez bólu ;)

o zużyciu tarcz hamulcowych ;)
mało damski temat wiem.. ;D

noo w ogóle wczoraj byłam na uczelni z widocznym brzuszkiem miałam wrażenie, że każdy się na mnie gapi!

kaha współczuję atrakcji związanych z wyjściem na uczelnię, oj jest chamstwo w autobusach... a usg połówkowe jest chyba nawet ważniejsze od tego 11-13tc, dokładniej mozna dzieciątko ocenic, ja idę 29.04... a o czym piszesz mgr? tez z

Lady Agnes dużo dużo zdrówka dla CIEBIE:*

co do zębów mam strasznie teraz wrażliwe..dzisiaj rano sobie wyciągnęłam ciuszki dla maluszka i oglądałam.. :):)

reklama
zapisałam się do lekarza na NFZ do przychodni która jest przy szpitalu w Katowicach Bonifratrów. Dr Adamczyk, z opinii z internetu ok zobaczymy.
wizyta 28 kwietnia.

Do góry