reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

otokika witaj i spokojnej ciąży zycze:-)

Agusiaczek30 ja tak też niestety mam i to przez zaparcia. Na początku wystraszyłam się ale jak widziałam, że nic się nie dzieje po tym to zlyzowalam.
Od 3 dni boli mnie kręgosłup :-( a wczoraj to zwymiotowałam, 17 tydzień trwa a ja nadal mam epizody wymiotów.
dziekuje ze mnie uspokoilas ale naprawde sie wystraszylam ale wlasnie jak juz sie wyproznilam to przeszlo.....polecam picie nad czo przegotowanej wody z miodem naprawde dziala ale trzeba systematycznie pic w prawdzie ja pije dopiero 3 dzien ale jest poprawa tylko ten dzisiejsze klucie mnie zaniepokoił ale jest dobrze

reklama
U mnie już jest 15 tydzień, dolegliwości z 1 trymestru ustąpiły, wymioty zdarzają się sporadycznie, w nocy mogę już spać tak jak kiedyś, a przez dwa miesiące przeżywałam dramat nocny ze spaniem. Ostatnio pojawiły się problemy z kręgosłupem strasznie mnie boli jak długo stoje bądź siedzę. Kolejne badanie dopiero po świętach a ja jestem tak ciekawa jaka już jest ta nasza dzidzia. Dzisiaj byłam na 2 godzinnym spacerze i teraz ledwo siedzę, zmęczyłam się strasznie, też tak macie?? Tempo życia zwolniłam a i tak odczuwam, że czasami nie daje rady ze zmęczeniem. Przychodzi 21.00 a ja już idę spać. Mój mąż odlicza dni do porodu, doczekać się nie może a ja za to zaczynam panikować jak przeżyję poród :szok:

Hej. Jestem tu pierwszy raz i jest tyle postow ze na razie nie dam rady przebić się przez nie wszystkie;) wlasnie zaczęłam 15 tc i wszystko do tego czadu przebiegało normalnie...do poniedziałku;( okazało się że wyniki testu krwi wykazały jakieś problemy z hormonami- jest ryzyko że dzidziuś będzie miał Zespół Downa lub inną chorobę genetyczną. Jestem załamana zwłaszcza ze na usg wsxydtko było ok- przezierność karku, nosek. Wiem że to jeszcze nie diagnoza ale strach taki że od 2 dni spać nie mogę i ciągle płaczę;( po rozmowie z lekarzem zdecydowaliśmy się na amniopunkcje. Czy sa dziewczyny ktore miały ten zabieg lub są w podobnej sytuacji? Może znacie kogoś kto miał ten zabieg? Jakiekolwiek informacje i odczucia wasze...Mam nadzieję ze wszystko pójdzie dobrze i nic sie dzidziusiowi nie stanie plus będzie zdrowe ...ta niepewność jest straszna :((*

Gabrielke współczuję Ci bardzo takiej sytuacji:( Były tu dziewczyny chyba z aminopunkcją pewnie się wypowiedzą. Zrób dodatkowe badania jak lekarz Ci każe i bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki za Ciebie i dzidzię.

otoKika- witaj :-)
Agusiaczek- Ty miałaś póki co pojedynczy epizod, a ja w poniedziałek cały dzień nie mogłam się z łóżka podnieść, bo co zrobiłam krok, to miałam straszny ból i kłócie w podbrzuszu. Już byłam gotowa jechać na ip, a tu ból przeszedł wyżej i okazało się, że to przez problem z wypróżnieniem. Dziękuję osobie, która tu poleciła actiplus, bo w końcu po 4-ch dniach dzięki temu dzisiaj nie miałam problemu :tak:
Olasec- ja w ciąży z synkiem takie epizody miałam do porodu :baffled: oby Ci szybciej minęło, bo to strasznie męczące

Hej. Jestem tu pierwszy raz i jest tyle postow ze na razie nie dam rady przebić się przez nie wszystkie;) wlasnie zaczęłam 15 tc i wszystko do tego czadu przebiegało normalnie...do poniedziałku;( okazało się że wyniki testu krwi wykazały jakieś problemy z hormonami- jest ryzyko że dzidziuś będzie miał Zespół Downa lub inną chorobę genetyczną. Jestem załamana zwłaszcza ze na usg wsxydtko było ok- przezierność karku, nosek. Wiem że to jeszcze nie diagnoza ale strach taki że od 2 dni spać nie mogę i ciągle płaczę;( po rozmowie z lekarzem zdecydowaliśmy się na amniopunkcje. Czy sa dziewczyny ktore miały ten zabieg lub są w podobnej sytuacji? Może znacie kogoś kto miał ten zabieg? Jakiekolwiek informacje i odczucia wasze...Mam nadzieję ze wszystko pójdzie dobrze i nic sie dzidziusiowi nie stanie plus będzie zdrowe ...ta niepewność jest straszna :((*

Bardzo Ci współczuję, ale musisz starać się myśleć pozytywnie, głowa do góry, trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze i zdrowo skończyło

A co to za badania były?

otoKika- witaj :-)
Agusiaczek- Ty miałaś póki co pojedynczy epizod, a ja w poniedziałek cały dzień nie mogłam się z łóżka podnieść, bo co zrobiłam krok, to miałam straszny ból i kłócie w podbrzuszu. Już byłam gotowa jechać na ip, a tu ból przeszedł wyżej i okazało się, że to przez problem z wypróżnieniem. Dziękuję osobie, która tu poleciła actiplus, bo w końcu po 4-ch dniach dzięki temu dzisiaj nie miałam problemu :tak:
Olasec- ja w ciąży z synkiem takie epizody miałam do porodu :baffled: oby Ci szybciej minęło, bo to strasznie męczące
meczace i stresujace to jest

reklama
otoKika to były badania biochemiczne pappa i beta hcg...trochę żałuję że je zrobilam ..chyba....sama już nie wiem...jestem strasznie rozdygotana;( biedne dzieciątko niczemu winne. We wtorek mam amniopunkcje we czwartek powinny byc wyniki- następne 8 dni będzie cholernie trudne:(

Do góry