reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

hja byłam u tego żebologa.. 3 ząbki to leczenia. dzisiaj jednego ogarnęłam.
w kwietniu załatwię wszystkie, całe szczęście mam spoko lekarkę na NFZ.. bo już prywatnie bym nie dała rady chodzić.

pojechałam zareklamować buty.
i oczywiście weszłam do smyka
biggrin.gif

kupiłam 3*niedrapki za 7zł i http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p takiego pajaca za 20zł na 62
biggrin.gif

reklama
hja byłam u tego żebologa.. 3 ząbki to leczenia. dzisiaj jednego ogarnęłam.
w kwietniu załatwię wszystkie, całe szczęście mam spoko lekarkę na NFZ.. bo już prywatnie bym nie dała rady chodzić.

pojechałam zareklamować buty.
i oczywiście weszłam do smyka
biggrin.gif

kupiłam 3*niedrapki za 7zł i http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p takiego pajaca za 20zł na 62
biggrin.gif

Mnie czeka leczenie kanałowe ale moja dentystka ma wątpliwości co do RTG, znieczulenia i antybiotyku i napisała litanię do mojego gina, i ma jej odpisać na drugiej stronie co o tym myśli. Powiedziała, że niby można to wszystko w razie konieczności ale ona jeszcze nie leczyła kanałowo ciężarnej i nie chce ryzykować żeby nic się dzidzi nie stało.

Pajacyk super. Ja już bym chciała wiedzieć jaka płeć, i ciuszki zacząć kolorowe kupować oprócz uniwersalnych bodziaków

Ja kupiłam 2 kurteczki jedna zimowa a druga jesienna, oczywiście większe :). Pajacyk super ! Kaha a ty znasz już płeć ? Mnie gin. powiedział żeby się nie napalać, ale może to być chłopczyk :D. Oczywiście się napaliłam :D ..
Nawet sobie nie zdajecie sprawy jak wam zazdroszczę, że czujecie już ruchy dziecka ! Ja to się chyba popłacze ze szczęścia :D.
Co do stomatologa to ja wybieram się już po ciąży. Nie chciałabym w jakikolwiek sposób narażać dziecka, tym bardziej że jestem panikarą i na fotelu się denerwuje.

Nieźle siebie dziś załatwiłam:( Rano pojechałam na badania, a że cukrzyce mam i cukrów pilnuje to rano mam niski cukier 75 maks 80. Więc dziś wybiegłam z domu co by badania krwi nad czo machnąć.
Przychodzę a tam kolejka na 35 osób, więc czekam stoję siadam stoję siadam jak się da. W końcu przede mną weszły 4 panie z dziećmi, 5 dziadków i 3 ciężarne z ogromnymi brzuszkami. No i szlak by to trafił czuje, że robi mi się ciepło, niedobrze i że cukier leci mi na łeb i szyje bo tak z ponad 30 minut w tej kolejce sobie stałam. W końcu w panice szukam bo zawsze coś słodkiego mam w torebce i cholera nie mam nic, głupio się zapytałam Pań obok czy nie mają jakiejś gumy lub cukierka i chyba się zorientowały że zbladłam i zieleniałam i Pan przede mną mnie wpuścił.
Pobrali mi krew dali cukierka, powiedzieli mi że pomimo tego że ciąży nie widać mam mieć kartę ciąży albo wykłócić się i wchodzić bez kolejki...Po tym pobraniu wpierdzieliłam bułkę, którą tam w kawiarni kupiłam i czułam się jak nowo narodzona. Jeszcze zakupy ogarnęłam kupiłam sobie pake cukierków na wszelki wypadek, bo się nieźle przestraszyłam.

Jutro w końcu idę na badania bo ostatnią wizytę u moje gin miałam 04.03 więc się doczekać nie mogę. Jutro II trymestr mi się zaczyna^^

piszecie o stomatologach. to jest jedyna intytucja ktora bym omijała szerokim łukiem
ale ja niestety musze isc bo dr kazała mi isc na konsultacje i stomatologiczna i internistyczna do karty ciazy. wiec bede sie tam musiala wybrac a z nerwow to chyba zemdleje, tak nienawidze dentystów :zawstydzona/y:

aneta1991 - ale lepiej w ciąży wyleczyć zęba niż chodzić z zepsutym. To jest większe zagrożenie dla dziecka niż chwila stresu i bólu. Ja w pierwszej ciąży robiłam zęba ale na RTG bym się nie zdecydowała.

Kaha ale słodki pajac :-):-):-):-)

kikifish87 ja właśnie ze względu na kartę ciąży musiałam iść, a wiedziałam że zeby do leczenia to wylecze i będzie z głowy. całe szczęście nie ma tego dużo:)
aneta ja też nie czuję żadnych ruchów ;(
mi na prenatalnych powiedziała pani doktor że na 90% chłopak więc kupuję niebieskie, zielone i zółte i tego pajaca kawa z mlekiem. Jak będzie dziewczynka to trudno, ja nie lubię różowego :D

NO DOKŁADNIE mi lekarka powiedziała odrazu że zdjęcia mi zrobić nie pozwoli i znieczulenia też nie dała:)
ja musiałam iść ze względu na to CRP. ale stanów zapalnych tam nie ma więc nie wiem gdzie on jest.
jeszcze został internista.

aneta1991 - ale lepiej w ciąży wyleczyć zęba niż chodzić z zepsutym. To jest większe zagrożenie dla dziecka niż chwila stresu i bólu. Ja w pierwszej ciąży robiłam zęba ale na RTG bym się nie zdecydowała.

Kaha ale słodki pajac :-):-):-):-)

podobno istnieja specjalne znieczulenia dla ciężarnych, ale mało który lekarz się w takie zaopatrza.....
Sama potrzebuję kanałówki i.... nie mam u kogo zrobić. albo bez znieczulenia, albo zapraszają po porodzie :/

reklama
Do góry