reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
Nie wiem jak na NFZ ale w prywatnych gabinetach stomatologicznych zawsze mają znieczulenie dla ciężarnych i to znieczulenie nic nie szkodzi. W ciąży można leczyć zęby a nawet trzeba.

Oczywiście pani stomatolog zaproponowała nie zwykły RTG tylko zdjęcie metodą radiowizjografii. Dwa zdjęcia odpowiadają napromieniowaniu takim jak dwie, trzy godziny spędzone przed TV więc są raczej bezpieczne i dla mnie i dla Maleństwa. Znieczuleń ma kilka rodzajów, więc może uda się wybrać któreś, no i kwestia antybiotyku (raczej coś penilicyn bo najbezpieczniejsze w tym stanie). Jestem dobrej myśli. Wolę zrobić teraz to kanałowe i mieć czyste sumienie, że przez zepsutego zęba mogą wystąpić jakieś groźne powikłania.

A czy w ogóle wiecie, że leczenie kanałowe w ciąży jest darmowe???

Warsztaty Mamo to Ja | Baby online warsztaty może któraś się zechce zapisać! :)

głowa mi pęka ;(
Mojego województwa niestety nie uwzględniono ;)

Czesc dziewczynki. :) My juz w domu. 6 godzin jazdy z malymi przerwami na siku w lesie i tak mnie doopa i nogi od siedzenia bolaly ze spac nie moglam. No ale jak walnelam sie w swoje lozko to bylo mi blogo i milo.

Co do dentysty.. jakw pierwszych dwoch ciązch leczylam zeby bo mi sie strasznie sypaly. ze znieczuleniem.. slabsym bo ciąza ale jednak. bez znieczulenia to ja bym sie nie dala. Tak sie dentysty boje ze gotowa jestem narobić w majtki. W tej ciązy na samym początku, jeszcze przed testem bolal mnie korzen ( czeka na usuniecie.. ale pojde dopiero jak spuchne i geby tydzien nie bede mogla otworzyc.. niestety.. moj strach jest silny ).ale na szczescie narazie odpuscił.

dziś mam wizyte. Jak bobas sie nie pokaze to bede zla. Bo juz bym chciala plciowe ciuszki kupowac.. czy chociazby po imieniu mowić. a ciuszki.. tyle mi sie rzuca malenkich chlopięcych ostatnio. takie cudne bodziaczki z krawacikami, jeansiki maciupenkie.. no szal. Niech no ja sie dowiem kim jest Fasol. Wyplata raz dwa mi sie skonczy :D

Tren powodzenia u gina!

gratuluję udanych wizyt!!

ja ruchów póki co nie czuje, ale jeszcze jest czas:-)

sama nie wiem co się ze mną dzieje, zawsze było mi sie cieżko dobudzić, a teraz sama z siebie wstaje koło 6...

ewka84 z tym wstawaniem u mnie to samo :) pamiętam jeszcze czasy jak spałam do 12 :-) dziś obudziłam się po 5 i drzemałam tylko lekko, a od 7 oczy jak 5zł :)
u dentysty byłam :) wzięłam się za leczenie jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Później stomatolog kazała mi poczekać do końca 3 miesiąca, żeby nie męczyć dziecko metalami itp powiedziała mi jeszcze, że lepsze znieczulenie niż stres i ból. Ale faktem jest, że dentyści wolą poczekać do końca ciąży jeśli ząb niedokucza,
Ja dziś idę na usg :-):-)

Witajcie wrześniowe mamusie

cieszę się, że znalazłam to forum, teraz będę wiedziała co jest normalne dla kobiety w ciąży, która jest mniej więcej w tym samym momencie ciąży co ja ;)

Pokrótce się przedstawię:
mam 26 lat, a to moja pierwsza ciąża :)

Jeśli chodzi o dokładniejszy termin porodu to mam nadzieje, że ustalę to jutro z ginekologiem, bo przy pierwszej wizycie wyszło z USG, że ok 12 września, a na drugiej, że ok. 5 września, niestety nie pamiętam daty OM ;)

W czasie USG do testu PAPPa lekarz stwierdził, że na 90% będzie dziewczynka, ale zobaczymy czy jutro się to potwierdzi na wizycie

witaj w naszym gronie otoKika
hej dziewczyny ale sie dzis troche wystraszylam bo robiac k....p zaczelo mnie kuc ponizej podbrzusza nie wiem czy to przez te zaparcia miala ktora tak moze macica juz uciska moze ktoras z was miala podobnie

reklama
otokika witaj i spokojnej ciąży zycze:-)

Agusiaczek30 ja tak też niestety mam i to przez zaparcia. Na początku wystraszyłam się ale jak widziałam, że nic się nie dzieje po tym to zlyzowalam.
Od 3 dni boli mnie kręgosłup :-( a wczoraj to zwymiotowałam, 17 tydzień trwa a ja nadal mam epizody wymiotów.

Do góry