Hej kochane,
czas leci jak szalony, u mnie już początek 17 tc, brzuszek bardzo bardzo delikatnie wystaje, w zasadzie jeszcze aż tak nie urósł

wieczorem są wzdęcia to wtedy po prostu pępuch wystaje
Tak Was podczytuję o wizytkach, ja tak miałam w pierwszej ciąży, po prostu czułam wiecznie taki niepokój, z wizyty na wizytę, przy dwójce dzieci i aktywnej pracy to nawet nie wiem kiedy ten czas leci, ledwo co byłam u lekarza, a tu dzwonią do mnie z potwierdzeniem wizytki
A jeszcze chciałam pochwalić mojego męża, jak byłam na wyjeździe to posprzątał lodówkę i zrobił porządki w szafce z produktami, w końcu wszystko jest w pojemnikach z opisami

Klaudixxon elancyl jest super, ale spróbuj też baby dream balsam, daje świetną okluzję na brzuszek
Ana91 gratuluję również wizytki

a to dziwne, że lekarz powiedział, że między nóżkami nic nie ma, bo do 13 tygodnia u dziewczynek jak i u chłopców jest wyrostek płciowy, z tym, że trzeba uchwycić dobry kąt

jeżeli ten nub idzie w dół to dziewuszka, a jak sterczy w górę to chłopczyk
Ogólnie nic jeszcze nie przytyłam, ale ostatnio byłam w rozjazdach więc być może nie było możliwości jakiegoś większego zaspokajania zachcianek

a ostatnio to co chwilę bym coś zeżarła, ale sama nie wiem co

Pisałyście o brzuszkach kiedy są widoczne, raczej nie ma reguły, ale kobiety wyższe z silnymi mięśniami brzuszka jednak dłużej czekają na wystające piłeczki...Niskie osóbki raczej mają większą piłeczkę, z racji anatomii, dziecko u każdego takie same, a figura kobiet bardzo bardzo różna

We wtorek jak wrócę na biegu z Warszawy mam wizytkę u lekarza, trzymajcie kciuki za zdrowego dzidziusia, a jeszcze również za dziewuszkę
17 marca poczułam ruchy, w zasadzież były już widoczne malutkie puknięcia tuż pod pępuszkiem

Generalnie dzidzia jest mniej ruchliwa niż moje poprzednie dzieciorki
Mała Mi gratuluję wizytki

no i chłopaczka
Joasik01 ja przy wzroście 173 ważę 58, raz kg mniej raz pół kilo w górę....raczej oscyluje wokół 58, w poprzednich ciążach dopiero wystartowałam z wagą w 24 tc
Wiola84 witaj

Mówisz 10tc to jeszcze bardzo duże wróżbiarstwo

chociaż mój lekarz w poprzednich ciążach na etapie fasolki twierdził, że według niego będą chłopcy bo fasoleczki duże z szybkim biciem serducha
Ewcia84 bo bycie na l4 w pierwszej ciąży to zupełnie inna historia kiedy już są dzieciaczki

dom to harówa

Gosiamat, a jak to będzie kiedy urodzisz? Pamiętaj, że mąż będzie CI bardziej potrzebny niż Ci się wydaje

Gratuluję chłopczyka
Eedyta gratuluję chłopczyka
Tren mnie na zgagę w ciąży (w drugiej tylko miałam), pomagało nie jedzenie przed snem i wypicie szklanki mleka
Jolka6621 gratuluję ruchów
Maggie Tobie również gratuluję udanej wizytki

Gratuluję córuni

no to będzie parka

Ewka84 ja wszystkie ciuszki w zasadzie odda łam, stwierdziłam, że trzecia musi być córka

i kupię jej piękne nowe ubranka

(część oczywiście w ciuchpeksie

)
Kikfish ja stosuję tylko dietę bez glutenu...a ogólnie jem wszystko na co mam ochotę, generalnie słodyczy i wszystkiego słodkiego przetworzonego nie cierpię, więc tutaj nie ma problemu, ale ziemniaki w każdej postaci moglabym jeść 24h na dobę
Agusiaczek30 ja też mięsa bardzo malutko....jak już jem to indyk, albo drób, całkowicie odrzucam wieprzki

no i jeszcze jadam wolowinkę
Kasiaam ja tak arbuzy jadłam w pierwszej ciąży, po prostu je pochłaniałam na kilogramy
Kaha91 gratuluję wizytki no i chlopaczka

oni są cudowni, naprawdę....
Klaudixxon gratuluję wizytki i potwierdzenia płci

współczuję alergii, mnie zawsze łapie w lipcu i sierpniu, duszę się normalnie...
Aneta 91 mnie jeszcze nic nie puchnie...
Pycia ja też wiecznie 89/50 ledwo żyję bez lekkiej kawy
Joasik ja nie bankuję krwi, jestem przeciwna, jest to mega biznes, nikt nie pisze o tym, że ta krew może się okazać całkowicie bezużyteczna bo będzie mała aktywność komórek macierzystych itp
Ściskam resztę, miłego dnia....