reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

hej z rana. Znowu nie spie od 5.
jutro wyjezdzamy na 2 noce, juz prawie nas spakowalam. Mam nadzieje ze pogoda bedzie super, bo nie usmiecha mi sie w pokoju przesiedziec 2 dni.

co do krwi pepowinowej. Nie bankuje jej. Za drogi biznes dla mnie.

Snilo mi sie dziś ze bylam u gina i nie zapytalam o plec. alez zla wstalam... haha.

reklama
Katarynka będzie dobrze. Spróbuj się nie stresować.

Mi dłonie i stopy nie puchną. Ale brzuszek w tym tygodniu wyraźnie się powiększył. Bardzo widać pomimo, że nic nie przytyłam:-)

Hej kochane,
czas leci jak szalony, u mnie już początek 17 tc, brzuszek bardzo bardzo delikatnie wystaje, w zasadzie jeszcze aż tak nie urósł:) wieczorem są wzdęcia to wtedy po prostu pępuch wystaje:)

Tak Was podczytuję o wizytkach, ja tak miałam w pierwszej ciąży, po prostu czułam wiecznie taki niepokój, z wizyty na wizytę, przy dwójce dzieci i aktywnej pracy to nawet nie wiem kiedy ten czas leci, ledwo co byłam u lekarza, a tu dzwonią do mnie z potwierdzeniem wizytki:)

A jeszcze chciałam pochwalić mojego męża, jak byłam na wyjeździe to posprzątał lodówkę i zrobił porządki w szafce z produktami, w końcu wszystko jest w pojemnikach z opisami:D:D:D:D

Klaudixxon elancyl jest super, ale spróbuj też baby dream balsam, daje świetną okluzję na brzuszek:)

Ana91 gratuluję również wizytki:) a to dziwne, że lekarz powiedział, że między nóżkami nic nie ma, bo do 13 tygodnia u dziewczynek jak i u chłopców jest wyrostek płciowy, z tym, że trzeba uchwycić dobry kąt:) jeżeli ten nub idzie w dół to dziewuszka, a jak sterczy w górę to chłopczyk:)

Ogólnie nic jeszcze nie przytyłam, ale ostatnio byłam w rozjazdach więc być może nie było możliwości jakiegoś większego zaspokajania zachcianek:D a ostatnio to co chwilę bym coś zeżarła, ale sama nie wiem co:D:D:D

Pisałyście o brzuszkach kiedy są widoczne, raczej nie ma reguły, ale kobiety wyższe z silnymi mięśniami brzuszka jednak dłużej czekają na wystające piłeczki...Niskie osóbki raczej mają większą piłeczkę, z racji anatomii, dziecko u każdego takie same, a figura kobiet bardzo bardzo różna:)
We wtorek jak wrócę na biegu z Warszawy mam wizytkę u lekarza, trzymajcie kciuki za zdrowego dzidziusia, a jeszcze również za dziewuszkę:)

17 marca poczułam ruchy, w zasadzież były już widoczne malutkie puknięcia tuż pod pępuszkiem:) Generalnie dzidzia jest mniej ruchliwa niż moje poprzednie dzieciorki:)

Mała Mi gratuluję wizytki:) no i chłopaczka:)

Joasik01 ja przy wzroście 173 ważę 58, raz kg mniej raz pół kilo w górę....raczej oscyluje wokół 58, w poprzednich ciążach dopiero wystartowałam z wagą w 24 tc

Wiola84 witaj:) Mówisz 10tc to jeszcze bardzo duże wróżbiarstwo:D chociaż mój lekarz w poprzednich ciążach na etapie fasolki twierdził, że według niego będą chłopcy bo fasoleczki duże z szybkim biciem serducha:)

Ewcia84 bo bycie na l4 w pierwszej ciąży to zupełnie inna historia kiedy już są dzieciaczki:D:D:D dom to harówa:D:D:D

Gosiamat, a jak to będzie kiedy urodzisz? Pamiętaj, że mąż będzie CI bardziej potrzebny niż Ci się wydaje:) Gratuluję chłopczyka:)

Eedyta gratuluję chłopczyka:)

Tren mnie na zgagę w ciąży (w drugiej tylko miałam), pomagało nie jedzenie przed snem i wypicie szklanki mleka:D

Jolka6621 gratuluję ruchów:)

Maggie Tobie również gratuluję udanej wizytki:) Gratuluję córuni:) no to będzie parka:D:D:D

Ewka84 ja wszystkie ciuszki w zasadzie odda łam, stwierdziłam, że trzecia musi być córka:D i kupię jej piękne nowe ubranka:D:D:D (część oczywiście w ciuchpeksie:D)

Kikfish ja stosuję tylko dietę bez glutenu...a ogólnie jem wszystko na co mam ochotę, generalnie słodyczy i wszystkiego słodkiego przetworzonego nie cierpię, więc tutaj nie ma problemu, ale ziemniaki w każdej postaci moglabym jeść 24h na dobę:D

Agusiaczek30 ja też mięsa bardzo malutko....jak już jem to indyk, albo drób, całkowicie odrzucam wieprzki:) no i jeszcze jadam wolowinkę

Kasiaam ja tak arbuzy jadłam w pierwszej ciąży, po prostu je pochłaniałam na kilogramy:D

Kaha91 gratuluję wizytki no i chlopaczka:) oni są cudowni, naprawdę....

Klaudixxon gratuluję wizytki i potwierdzenia płci:) współczuję alergii, mnie zawsze łapie w lipcu i sierpniu, duszę się normalnie...

Aneta 91 mnie jeszcze nic nie puchnie...

Pycia ja też wiecznie 89/50 ledwo żyję bez lekkiej kawy:D

Joasik ja nie bankuję krwi, jestem przeciwna, jest to mega biznes, nikt nie pisze o tym, że ta krew może się okazać całkowicie bezużyteczna bo będzie mała aktywność komórek macierzystych itp

Ściskam resztę, miłego dnia....

Wiola ja jeszcze śpię na brzuchu, ale jednak najbardziej wygodna jest pozycja na lewym boku, też mi się zdarza na plecach (ale już duszno mi się tak robi), ....

Ja śpię na brzuchu jeszcze, czasami na prawym boku. Na lewym mi się ciężko oddycha, w poprzedniej ciąży była albo prawa strona albo plecy i teraz też tak będzie

Katarynka - trzymam kciuki za wyniki oczywiście pozytywne!

ja śpię na lewym boku z poduszką dla kobiet w ciąży a jak mi się znudzi to na prawy bok na jakiś czas

Ja się sporo naczytalam o tym ze można spać tylko na lewym boku.. Troszkę mnie to przeraża ;) ja zawsze uwielbialam spać na brzuszku, teraz juz się trochę boje.

reklama
Ja śpię nadal na brzuchu :-) Moja ulubiona pozycja i już się boję na myśl o innej... W pierwszej ciąży bardzo się męczyłam jak już mi brzuszek wyskoczył....

Do góry