reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
Witam sie :) ciesze sie, ze wizyty przebiegaja pomyslnie, natomiast mowi sie, ze sorawne oko lekarza nawet na slabym sprzecie wyoatrzy plec.

Ja juz w srode na wizyte ide, ale nie licze na to bym poznala plec, poniewaz dopiero od 13 tygodnia skonczonego lekarz moze wypatrzyc plec ;) aczkolwiek licze, z2 bedzie wszystko dobrze ;)

dziewczyny trzymam kciuki za wizyty
ja przed prenatalnymi nie spałam 3 dni, ale teraz juz jestem spokojniejsza
ja mam wizyte jutro ale pewnie nie zrobi mi usg bo w sobote mialam prenatalne to niewiele czasu minelo. ale przynajmniej dowiem sie wynikow krwi i moczu no i po l4

co do smakow to ja strasznie wchłaniam pomarancze i grejfruty. tylko boje sie ze jem za mało mięsa ktore wogóle do mnie nie przemawia no i z nabiału jem tylko jogurt i mleko

jak wasza dieta dziewczyny, bardzo sie staracie??

dziewczyny trzymam kciuki za wizyty
ja przed prenatalnymi nie spałam 3 dni, ale teraz juz jestem spokojniejsza
ja mam wizyte jutro ale pewnie nie zrobi mi usg bo w sobote mialam prenatalne to niewiele czasu minelo. ale przynajmniej dowiem sie wynikow krwi i moczu no i po l4

co do smakow to ja strasznie wchłaniam pomarancze i grejfruty. tylko boje sie ze jem za mało mięsa ktore wogóle do mnie nie przemawia no i z nabiału jem tylko jogurt i mleko

jak wasza dieta dziewczyny, bardzo sie staracie??

Ja tez jutro smigam ;) nie wcoskam w siebie miesa bo nie lubie w 1 ciazy jadlam wiecej niz normalnie. Teraz bardziej owoce.

ja tez jem malo miesa i moj gin powiedzial ze to malo wazne najwazniejsze ze sie je nabial i owoce oraz warzywa bo w mleku tez jest bialko zwierzeco bo to o to chodzi a nie ma co sie zmuszac do jedzenia czegos od czego odrzuca, nasz organizm sam sobie dobiera to co jest mu potrzebne jak bedzie brakowac miesa to zaczniemy je jesc w nadmiernych ilosciach takze nie ma co sie przejmowac bo dziecku niczego nie brakuje

Mam tak samo, wcześniej na obiad schabowy, mielone czy jakaś nóżka.. Teraz wole zupy. :) Albo mizerie :D Jedyne co to muszę zmuszać się do picia. Woda jeśli już to gazowana z sokiem domowej roboty, ew Kubuś. Żadne herbatki do mnie nie przemawiają, słodzonych gazowanych staram się unikać. Dziś przyszalałam z cappuccino przed śniadaniem, ale mój dzidziuś ewidentnie za taką kawą nie przepada bo bardzo szybko ją zwróciłam :p.

I mam dla was propozycje, skoro niektóre z was znają już płeć, może założymy osobny wątek, gdzie będziemy wpisywać propozycje imion dla naszych pociech. :) Bardzo jestem ciekawa jakie "królują" w tym sezonie :D. Przy okazji może i mnie jakieś się spodoba, bo mamy z mężem dylemat. :p

Pozdrawiam ze słonecznej małopolski :D

Mam tak samo, wcześniej na obiad schabowy, mielone czy jakaś nóżka.. Teraz wole zupy. :) Albo mizerie :D Jedyne co to muszę zmuszać się do picia. Woda jeśli już to gazowana z sokiem domowej roboty, ew Kubuś. Żadne herbatki do mnie nie przemawiają, słodzonych gazowanych staram się unikać. Dziś przyszalałam z cappuccino przed śniadaniem, ale mój dzidziuś ewidentnie za taką kawą nie przepada bo bardzo szybko ją zwróciłam :p.

I mam dla was propozycje, skoro niektóre z was znają już płeć, może założymy osobny wątek, gdzie będziemy wpisywać propozycje imion dla naszych pociech. :) Bardzo jestem ciekawa jakie "królują" w tym sezonie :D. Przy okazji może i mnie jakieś się spodoba, bo mamy z mężem dylemat. :p

Pozdrawiam ze słonecznej małopolski :D
tak samo my mamy dylemat z imieniem

Ile nowych postów i wątków!!! Przeczytałam wszystkie :-) u mnie również królują pomidory, ogórki a ostatnio szczególnie arbuzy! są takie pyszne :) mąż kupuje po 2 dziennie :) Jeśli chodzi o jedzenie to nie zastanawiam się czy jem dużo mięsa czy za mało. Jem w zasadzie wszystko na co mam ochotę i nic raczej mnie nie odrzuca. Twarz delikatna poprawa ale pryszcze są, na ramionach również. Słyszałam mit, że jak się je lody i pije zimne mleko to dziewczynka :p ja jem lody, mleko i kwaśne także chyba dżender bedzie :-)

Jestem za wątkiem z imionami :) dla dziewczynki Blanka, dla chłopaka nie mam pojęcia :-)

Nie.moge czytac waszych zachcianek bo sama nie wiem co bym zjadla a najchetniej wszystko!

Ja dla dziewczynki mysle ze damy Joanna Maria jak moj maz sie zgodzi a dla syna Dominik Dawid po bracie ;)

reklama
Mizeria!!!! Oddam wszystko za mizerię! :szok: :laugh2:
Wątek z imionami chyba na każdym forum się pojawia, fajna sprawa, bo może nam jakieś imię w ten sposób wpadnie w oko.
Z synkiem jadłam dużo mięsa, miałam takie fazy na nie, że szok. Teraz wręcz przeciwnie, jem od święta. Za to pomidory od kilku dni królują. W biedrze kupiłam sobie malinowe, masakra, bo 15 zł za kg, ale są pyszne!

Do góry