Wyprawka dla noworodka – Tesco Loves Baby
tutaj masz taką internetową listę którą ja sobie zapisałam
a tutaj masz taką moją "własną"
- bodziaki długi rękaw ok 10 szt. tego nigdy za wiele

- pajacyki lub śpiochy - tu w zależności co się preferuje, jeśli się nie wie, to po 3 pajace i 3 śpiochy (jak się przekonamy co nam bardziej odpowiada dokupimy) - ja osobiście jestem za pajacami i kupię 3 w rozmiarze 56 i ok 3 w 62
- 2 lżejsze czapeczki i 1 cieplejsza
- 3 półśpioszki 1x56 i dwa razy 62
- 3 pary skarpetek
- 2 kombinezony ( jeden jesienny drugi na zimę )
- wózek
- fotelik
- łóżeczko
- materacyk
- 2 prześcieradełka z gumką
- 2 śpiworki / ewentualnie kołderka +powłoczka
- rożek
- kocyki 2 cienkie, 1 grubszy
- po kilka sztuk tetry i flanelek (jedne mamy mówią, że kilka sztuk wystarczy inne radziły kupić około 15 tetrowych, a inne, że lepsze flanelki bo delikatniejsze)
- wanienka
- 2 ręczniki kąpielowe
- nożyczki/cążki do paznokci
- przewijak
- termometr ( do wody i do ciała )
- krem do pupy
- mydełko/płyn do kąpieli
- niektóre mamy polecają ochraniacz na przewijak są specjalne na allegro na gumkach ok 8zł/szt.
-proszek/płyn do prania
dla mnie to wyprawka na sam początek potem sobie ewentualine dokupię co mi będzie potrzeba, wiadomo że dzidzia jeszcze dostanie zawsze coś od kogoś
Dziewczyny mi nie chodziło o to, żeby już robić wyprawkę, ale myślałam o liście, co trzeba kupić. My w tym roku będziemy też urządzać mieszkanie. Wiec ta lista pozwoliłam by mi się przygotować do wydatków i w miarę je zorganizować. A co do samego kupna to myślę jak Wy koniec lipca/ sierpień. Wydatków będziemy mieli w tym roku, a że mam ostatni tydzień L4 to chciałabym sobie porobić zakładki dzidziuś i mieszkanie, potem bedzie jak znalazł! Także spokojnie, nie jestem taka szalona jeszcze ;-) z wyprawką zdążymy!