reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

gośćx- stwórz suwaczek od nowa, skopiuj adres, ten który ma być do forum bb, tamten całkowicie usuń, wklej nowy w polu "edytuj sygnaturę" i zapisz :) w tamten suwaczek musiała się jakaś spacja wkraść w link

reklama
Gośćx bo USG z reguły pokazuje inny czas ciąży niż wychodzi z OM. JA miałam teraz ostatnio na usg 7 tyg 6 dni a według OM 8 tyg 3 dni.

wiece co dziewczyny własnie sobie uświadomiłam ze moje i mojego męża starania o dzidziusia trwały tylko miesiąc a tym szczęśliwym miesiącem okazał się grudzień i według ginekologa do zapłodnienia doszło 25 grudnia :-)

Lady Agnes witaj, spokojnej ciąży!

czesc dziewczyny tez wam sie kreci w glowie i jak sobie z tym radzicie

mi też się czasem kręci, głównie popołudniami, po zastrzyku jak wstaję, ale czy to od tego czy od ciąży to nie wiem...

A nie boicie się brać nospy w ciąży? Wiem że jest zalecana na bóle itp, ale ponoć ma jakiś wpływ na płód, slyszalyscie o tym?

ja słyszałam, boję się i nie jem, ale też brzuch mnie za bardzo nie męczy...

marta cieszę się bardzo, ze wracasz i ze wszystko dobrze:-)

milusia
super, ze Ci odpusciło, oby tak zostało! a ponoć ostatnio powietrze u nas wyjątkowo czyste (oczywiście jak na krakowskie warunki...) mnie się udało wyprowadzić za górkę, bo normalnie nic innego nie robiłam tylko dzieciakom oskrzela leczyłam, 4 tyg pulmicort, 2 tyg "przerwy" na flixotide i znów 4 tyg pulmicort...

ja po wizycie, badania wyszły dobrze, słyszałam tętno ale jakoś długo nie podglądałyśmy, bo w pt ide na prenatalne, noga się poprawia, ale jeszcze miesiąc mam na zwolnieniu siedzieć...

Z obliczeń moich jutro 14tc i nasuwa mi się takie pytanie, Wasza waga spadła do tego tygodnia co u mnie, ja prawie 3 kg? Blada też teraz jestem bo wcześniej chodziłam od czasu do czasu na solarium i każdy kto mnie widzi to pyta czy choruje :tak:

reklama
wiece co dziewczyny własnie sobie uświadomiłam ze moje i mojego męża starania o dzidziusia trwały tylko miesiąc a tym szczęśliwym miesiącem okazał się grudzień i według ginekologa do zapłodnienia doszło 25 grudnia 

No popatrz a mówią, że nie idzie ustalić dnia zapodnienia, ja też miesiąc, odstawilam tabletki i w drugim cyklu bach ;)

Z obliczeń moich jutro 14tc i nasuwa mi się takie pytanie, Wasza waga spadła do tego tygodnia co u mnie, ja prawie 3 kg? Blada też teraz jestem bo wcześniej chodziłam od czasu do czasu na solarium i każdy kto mnie widzi to pyta czy choruje :tak:

Też blada jestem, bez pudru nie wychodzę, a normalnie też na solarium chodziłam, lato mam nadzieje to naprawi ;)

Do gina chodzicie na nfz i genetyczne usg robicie prywatnie czy jak? Bo oierwsza ciążę prowadzilam prywatnie i nie musiałam sie o nic martwić, teraz na nfz i lekarz powiedział, że nie wykonuje prenatalnych ale chyba USG pod kontem downa itp mi zrobi, co myślicie?

Do góry