reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

cześć dziewczyny długo mnie nie było ale czytam was regularnie :-) niestety mdłości i senność uparcie dzień za dniem odbierały mi chęci do czegokolwiek :-( mam nadzieję że ten okres już mija i że będzie lepiej bo zbliżam się do granic wytrzymałości:wściekła/y: wiem że ponoć to objaw zdrowej ciąży ale po 2miesiącach męczarni bo inaczej tego nazwać się nie da marzę o tym żeby tylko minęły... aby móc tak naprawdę cieszyć się ciążą :-)
troszkę nas się tu zrobiło ale fajnie :-)
dziewczyny czy któraś miała jakieś przejścia z rózyczką w ciązy bo od 2 tyg spedza mi to sen z powiek... w 9tc robiłam badanie i igg wynik 414 dodatni igm 2ynik 0,96 wątpliwy od wzwyż był już dodatni :-( gin kazał powtórzyć badanie igm więć powtórzyłam po 2 tyg i wynik igm 0,35 ujemny już się cieszyłam ale usłyszałam że to nie oznacza że nie zachorowalam na to świnstwo na poczatku ciązy teraz mam zrobić wynik awidności igg i on ma niby jednoznacznie potwierdzić lub wykluczyć rózyczkę ale na wyniki czeka się 10dni ja chyba zwariuje...

reklama
Wchodzimy w II trymestr ... u mnie walka z cukrami - muszę całkowicie zmienić nawyki żywieniowe ... Mam rozpisane dawki węglowodanów ktore muszę dostarczać o odpowiednich porach, generalnie można sie przyzwyczaić choc trudno z sałaty, owoców przerzucić sie na makarony i ryże. Słodyczy o ironio nigdy nie jadłam - pomimo diety cukry niestety szaleją,jak tak dalej pójdzie czeka mnie insulina

Generalnie tez mam problemy z żołądkiem, ścisk, ból, i zgaga - tłumacze to nowa dieta choc widzę ze u wielu z was to sie powtarza.

U mnie miedzy usg a OM jest 1 dzien różnicy choc to rożnie czasem jest idealnie.

Witam się po intensywnym dniu.. :) Najpierw uczelnia, nalatałam się po schodach, potem do domu z zakupami, do teściów na obiad a na koniec spacer z koleżanką.. Nogi do tyłka mi wchodzą ale jestem zadowolona. Piękna dzisiaj pogoda do tego jakoś sobie poradziłam z dojazdem autobusem na uczelnie i niczego nie zwróciłam :D brzuch trochę boli ale teraz sobie odpocznę... właśnie boli jak mam intensywniejszy dzień..
Witam nową mamusię ;))
no nam w sumie 3 miesiące starania zajęły.. ale w grudniu jak nie dostałam miesiączki poszłam do lekarza.. okazało się że torbiel zatrzymała okres.. potem do dostałam.. i straciłam nadzieję że się uda a tu jednak :D bardzo miła niespodzianka :))))

ewka gratuluję wizyty! ja do prenatalnych jeszcze tydzień :(
ja też z różyczką nie miałam do czynienia.. :(

mi termin suwaczka z OM się zgadza :)

mam tylko problem z koleżankami z uczelni...traktują mnie jak trendowatą... :(

Hej.

Ja doczynienia w ciązy z rozyckA nie mialam .Mialam za to toxoplazmoze.

co do nospy. nie slyszalam. biore jak mam skurcze. a miewam wieczorami.

Anula wspolczuje tych skaczących cukrów. U mnie na szczescie wszystkie wyniki wzorowe.

co do dokladnego dnia zaplodnienia. Ja mam pewnosc kiedy powstal moj drugi syn. Z pierwszym zbyt czesto bylo zeby zaPAmietac. a teraz? prawdopodobnie 26-go grudnia. wedlog kalendarzy internetowych do zaplodnienia doszlo 1-2 stycznia, ale to niemozliwe. bez seksu sie nieda. no chyba ze plemnik mego chlopa telepatycznie sie dostał do mego jajka ;)

dziś pogoda u nas cudna wiec troche podworko chcialam odswiezyc. a ze duuuuuuuze jest wiec prawie nie widac ze cokolwiek robilam. zmachalam sie strasznie. 3 rundy w tą i spowrotem i sapie jak stara babcia.

Anula09 dietę warto trzymać, ja miałam cukrzycę 2 przed zajściem w ciąże i powiem Ci że teraz pewnie jest mi łatwiej.
Mogę Ci wysłać skan zaleceń mojej diabetolog jeżeli chcesz, dodatkowo zapoznaj się z indeksem glikemicznym: Indeks glikemiczny bo wtedy będziesz wiedzieć co Ci cukier podnosi.

I żeby mieć ładne cukry rano ( z tym miałam problem bo musiałam leki odstawić) to ostatni posiłek najpóźniej je się o 21;30 wtedy cukry rano są okey. Jak jesz po 23;00 to rano cukry niestety skaczą.

no właśnie tego nie rozumiem do końca.. w czerwcu obrona.. albo we wrześniu jak kto woli.. ja z mężem zdecydowałam się na dziecko... nigdy nie ma dobrego momentu, a chcemy mieć więcej niż 1.. odchowam, pójdę do innej pracy ( w zawodzie ) i może kolejne bobo.. a one staże itp.. przecież kazego wybór.. nie wiem co jestem gorsza czy co... codziennie sms.. docinki na uczelni.. ja rozumiem że mogą się troszczyć ale kogo obchodzi ile razy dziennie rzygam.. :O

Bo zazdroszczą ;) nie przejmuj sie.

reklama
Do góry