reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

no ja właśnie nie wiem o co chodzi :(
agusiaczek no właśnie pisałam wyżej codzienne sms.. jak się czujesz itp.. męczące.. :(

reklama
Tak męczące, ale to chuba dlatego, że nie wiedzą o co się zapytać, to pytają się jak się czujemy, ja wtedy odpisuje, że tak jak w ciąży można się czuć ;)

Cześć wrześnióweczki :-) Jak zwykle czytam ale z pisaniem gorzej ...
Byłam dzisiaj na usg z pomiarami i wszystko w jak najlepszym porządku :-)
No i prawdopodobnie będzie drugi chłopak ;-)

Agusiaczek30 nie mam pojęcia, ja miałam rwe kulszowa w 1 ciąży.
Kaha91 ja kupiłam 3w1 używany bebetto nico plus, młody używa spacerówki, reszta jak młode się narodzi. Jestem zadowolona, jest funkcyjny. Gondola sklada sie na płasko, że latwo się ją przechowuje, albo przewóz w bagażniku. Ma dwie wysokości montażu na wózku, jest duża większa niż w koim poprzednim wózku. Nosidełko tak samo duże. Stelaż waży około 9 kg. Spacerowa Cześć jest okey, wygodna dla dziecka, kupiłam fioletowy za 500zl.
Nosidełko nie potrzebuje dodatkowych adapterow na wózek sam w sobie je ma gdzie mozna jednym ruchem je ściągnąć, sa w postaci wkładek plastikowych, jak dla mnie super sprawa ;) polecam

Ostatnia edycja:
wlasnie mnie dopadł jakis nerwobol.....boli mnie po lewej stronie nad nerka miala ktoras podobnie

Mialam przed ciązą. bol lapal za serce, pluca czy co tam w poblizu jest. tak mocno ze ruszyc sie nie moglam, ani zlapac oddechu. Teraz tydzien temu zlapal mnie taki sam bol ale w okolicy pluca i promieniował po boku w dol, jakby kolka.

viola1988 no to super!! :)
myślałyście już nad wózkiem? nowy/używany?3w1?
jakieś typy?

ja juz przeglądalam, 3w1 lub jakas wersja terenowa, koniecznie mu miec albo raczke przekladaną albo mozliwosc wpiecia siedziska i przodem i tylem. No i najlepiej 3w1, bo ja prawdopodobnie do rodziców ( 7 km ) bede 2x w tyg. jezdzić na noc. mamy niezawielki samochod, a ciuchy na nastepny dzien dla 3 dzieci i mi + wozek.. nie zmiescimy sie w bagazniku. wiec najprosciej taki ze do stelaza podepne fotelik. a wiosną zakupie spacerowke ktora zajmuje malutko miejsca. chyba zakupie.
ale wczoraj sie dowiedzialam ze mam nie kupowac bo chrzestna Oskara ma do pozbycia sie swego. i akurat to jest taki w ktorym sie zakochalam.

Do gina chodzicie na nfz i genetyczne usg robicie prywatnie czy jak? Bo oierwsza ciążę prowadzilam prywatnie i nie musiałam sie o nic martwić, teraz na nfz i lekarz powiedział, że nie wykonuje prenatalnych ale chyba USG pod kontem downa itp mi zrobi, co myślicie?

na nfz Ci nie zrobi, musisz iść prywatnie, chyba, że masz 35+ lat albo duże ryzyko, ja dostałam z uwagi na genetyczną chorobę nerek, gin w poradni zrobi Ci pewnie takie pomiary zwykłe, no i też dokładność zależy od sprzętu, a w poradniach nfz to raczej złomy stoją a nie najnowsze cuda techniki, ale wystarczy, zeby stwierdzić że bobo jest, rusza się, ma tętno i rośnie, ja w sumie nie planowałam sprawdzać nic więcej, ale mnie nastraszyli z tymi nerkami i skierowanie dali więc idę

Wchodzimy w II trymestr ... u mnie walka z cukrami - muszę całkowicie zmienić nawyki żywieniowe ... Mam rozpisane dawki węglowodanów ktore muszę dostarczać o odpowiednich porach, generalnie można sie przyzwyczaić choc trudno z sałaty, owoców przerzucić sie na makarony i ryże. Słodyczy o ironio nigdy nie jadłam - pomimo diety cukry niestety szaleją,jak tak dalej pójdzie czeka mnie insulina

Generalnie tez mam problemy z żołądkiem, ścisk, ból, i zgaga - tłumacze to nowa dieta choc widzę ze u wielu z was to sie powtarza.

U mnie miedzy usg a OM jest 1 dzien różnicy choc to rożnie czasem jest idealnie.

trzymam kciuki, to tylko tak strasznie na początku wygląda, ale można się przyzwyczaić....

no właśnie tego nie rozumiem do końca.. w czerwcu obrona.. albo we wrześniu jak kto woli.. ja z mężem zdecydowałam się na dziecko... nigdy nie ma dobrego momentu, a chcemy mieć więcej niż 1.. odchowam, pójdę do innej pracy ( w zawodzie ) i może kolejne bobo.. a one staże itp.. przecież kazego wybór.. nie wiem co jestem gorsza czy co... codziennie sms.. docinki na uczelni.. ja rozumiem że mogą się troszczyć ale kogo obchodzi ile razy dziennie rzygam.. :O

ja myślę, że chcą dobrze, ale pewnie jesteś pierwszą osobą w towarzystwie i tak jak któraś pisała, nie wiedza jak się zachować, dopiero jak same zajdą to zobaczą jak takie pytania irytują

dziewczyny wkurza was to jak ktos z otoczenia wiecznie sie pyta jak sie czujecie bo mnie to strasznie denerwuje

najgorzej będzie jak w okolicach porodu wszyscy bedą codziennie dzwonić i pytać czy rodzisz, pół dnia powtarzania, że dziś chyba nie.... a znajomy jak się próbował do nas dodzwonić 2 dni po terminie, oczywiście byliśmy na porodówce i ani ja ani K nie odbieralimy to wszystkich znajomych obdzwonił czy ktoś wie, co się dzieje, ze nie odbieramy, koniec końców telefony się urywały i musieliśmy powyłączać:-)

Cześć wrześnióweczki :-) Jak zwykle czytam ale z pisaniem gorzej ...
Byłam dzisiaj na usg z pomiarami i wszystko w jak najlepszym porządku :-)
No i prawdopodobnie będzie drugi chłopak ;-)

ogromniaste gratulacje!

viola1988 no to super!! :)
myślałyście już nad wózkiem? nowy/używany?3w1?
jakieś typy?

ja ten pierwszy, głęboki to byle jaki, tani i używany, byle kółka terenowe, i tak w zimie te spacery krótsze, a na wiosnę/lato od razu spaceróweczka/parasolka tylko rozkładana na płasko do spania i tu już zamierzam zainwestować, bo posłuży co najmniej 1,5 roku, poza tym rozważam chustę, tych 3 w 1 nie lubię, bo stelaże mają strasznie ciężkie, a jak dzieć podrośnie i swoje już też waży to każdy gram się liczy, niestety nie wszędzie są podjazdy dla wóżków i co jakiś czas trzeba podnieść, a poza tym fotelik samochodowy uważam jest do samochodu, poza autem wolę jak dzieć się na płasko rozłoży do spania

witam się z rana:-)
znów jest tak pieknie na polu, chyba już mamy wiosnę, oby...

Ja też wstępnie patrzyłam na wózki i łóżeczka i tyle wszystkiego jest ze szok. Jeszcze nie wiem jaki chce ale napewno nowy. Mam kilka wymogów: musi być 3w1, musi mieć 4 pompowane koła (te na 3 strasznie mi się nie podobają), nie może być w pstrokatych kolorach, ale też nie może być brązowy bo nienawidzę tego koloru. Musi mieć kosz po wózkiem zamykany i zobaczymy co jeszcze sobie wymyślę.to jest moje pierwsze dziecko i nie ukrywam, że stać mnie na nowe rzeczy wiec używanych napewno nie chce. Ale też nie jestem typem mamy która wyda krocie na wszystko. Zawsze każdy zakup jest przemyślany bo mimo, że mnie stać to nie wszystko jest warte swojej ceny.

reklama
Hej dziewczyny :)
Byłam wczoraj u gina. Mój dzidziuś ma 6,5 cm i wszystko z nim w porządku :)
Zdjęcia dostałam przepiękne :) Aż się łezka kręci.
I prawdopodobnie chłopczyk, ale gin powiedział, żeby się nie nastawiać bo może się to zmienić :D
Dolegliwości ciążowe pomału ustają, także odżywamy :D !!! Wiosna-alergia, ale kto by się przejmował !! :p :/
Pozdrawiam Was wszyyyyystkie !!! :)

Do góry