reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Hej dziewczyny :)

ja właśnie wróciłam z usg i ciąża ma 5 tygodni i 1 dzień , ale niestety nie widać jeszcze lokatora, kolejne badanie za 3 tygodnie, nie wiem jak wytrzymam.

goosiak16 tak w ciekawości na kiedy masz termin?

an_ulka normalnie kolejny raz jakbym widziała siebie :) ja tak samo ciągle marznę, w aucie tak hajcuję, że jak po drodzę odbieram męża z pracy to narzeka, że wytrzymać się nie da :) także nie martw się mam to samo, ale co do drzemki to w pracy jakoś mi się nie chce, ale od 15 i później kompletnie nie chce mi się nic robić

dziewczyny a jak wasze brzuszki zaokrągliły się? oczywiście, nie z powodu maluszka, ale powiększającej się macicy :)

Termin mam wg okresu 28 sierpien ale wg ostatniego usg wyszlo ze 4 wrzesień więc jestem rozrzucona troszke :) w przyszły piątek dowiem się czegoś dokładniejszego :)

reklama
Asica-bardzo wczesna ciąża :) ale powtórz sobie betę w przyszłym tygodniu, żeby sprawdzić czy dobrze rośnie.
Matosia- chyba zdecydowanie za wcześnie na zaokrąglanie :-D no chyba, ze to brzuszek spożywczak ;-) a nie było jeszcze widać pęcherzyka?
Ja zrobiłam sobie dzisiaj betę, w poniedziałek idę jeszcze raz i odebrać pierwszy wynik. No i zapisałam się na pierwszą wizytę na 27 stycznia, tak więc jeszcze troszkę czasu mam. Będzie skończony 7 tydzień :-)

Matosia- hehe. Moj mąż jak wsiadł do tak nagrzanego auta to sie spytał do ilu będę podgrzewać jak przyjdą mrozy;)

u mnie po brzuchu nic nie widac i dobrze,bo za tydz musze sie zmiescic w kieckę, która jest bardzo dopasowana.

a w ogole jak Wasi panowie? Moj mąż co chwilę pyta czy już mam jakieś zachcianki.kupuje ogórki kiszone i czekolady...potem sam je je bo ja nie mam ochoty:) chyba za duzo filmow sie naoglądał.ale to nasza pierwsza ciąża wiec też świruje.pewnie za tydzien, dwa mu przejdzie;)

Witajcie Mamusie :)
Jestem niedoszłą zeszłoroczną wrześnióweczką - moja ciąża skończyła się dość szybko bo już w 7 tyg. ale mamy powtórkę z rozrywki i ponownie jestem w ciąży ;) termin mam na 12 września (zobaczymy co na to lekarz). Pierwszą wizytę mam w poniedziałek 12.01. i już się doczekać nie mogę :) mam nadzieje ze w końcu zobaczę bijące serduszko :D

Hej!!!!!!!! Tyle naskrobałyście, ze juz nie pamiętam co miałam napisac :p
Na przeziębienie polecam cieple mleko z miodem i czosnkiem (fuuuuj). Piłam taką mieszankę jak byłam w ciąży 3 razy dziennie i po dwóch dniach bylam zdrowa!
Brzuszka jeszcze u mnie nie widać :p Tzn widac pozostałości po ostatniej ciąży...:baffled: buuuuuuuuuu'
an_ulka mój mąż jeszcze nie świruje heheheh, dba tylko żebym nie dźwigała mojego 8 kg synka, ale jak tu małego nie nosić?
Na wizytę ide na przełomie 7-8 tyg, wtedy powinno juz bic serduszko, i oby biłoooooo!!!!!!!!!!!!

zazdroszcze juz tym, ktore mialy usg. trafia mnie ze ja tyle musze czekac :(

a moj cieszy sie ja dziecko ze zostanie tata :) I cieszy go tez bardzo fakt ze mi piersi rosna :p

najgorsze jest to ze sie na nevie czegos naczytal i polowe rzeczy wykreslil z mojego jadlospisu :(((

a ciaze widac, ale spozywcza :p ogolnie to mam mega wzdecia ://

Ostatnia edycja:
reklama
MalaMi trzeba byc dobrej mysli.trzymam kciuki zebys urodzila zdrowe dzieciatko

gosik- ja tez! To chyba jedyna czesc ciala w ktora mi cieplo!!:)

Natka-moj tez zachwycony powiekszonym rozmiarem.a ja odwrotnie:(piersi zaczynaja mi przeszkadzac i bardxo mnie bola ,jakbym miała non stop zakwasy:/

Do góry