reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
no słyszałam o tym macierzyńskim..
fajnie im.
Ja mam umowę o pracę na 1/2 etatu.
Umówiłam się dzisiaj na prenatalne na 17 marca. :)
co do porodu.. czasami mnie ogarnie ta przerażająca myśl.. ostatnio mi się śnił że mnie nacieli piłą mechaniczną... :tak: hahahah

A Od ktorego tygodnia zaczelas leczyc tarczyce j
Witam Dziewczyny!Dobre wieści po wczorajszej wizycie.:)Maluch rośnie i ma się dobrze!Gorzej tylko że krwiak dalej jest:(Dalej leki i mam czekać.Oczywiście oszczędzanie się.Następna wizyta to usg prenatalne 16 marca.Jeszcze mnie czeka wizyta u endokrynologa bo mam niedoczynność tarczycy która pojawiła sie w pierwszej ciąży.To tyle o wizytach.A poza tym to męczy mnie mega kaszel z którym nie mogę sobie poradzić!:(Macie jakies sposoby?Wypiłam juz stodal nie wiem co jeszcze można.

agusiaczek30
nie martw sie na zapas, a nawet jak cos to ja biore cały czas leki i w poprzedniej ciąży zaczęłam brac i mam zdrową córeczke bo akurat w tym przypadku gorzej jest nie brac lekarstw
A Od ktorego tygodnia zaczelas leczyc tarczyce jeslli moge wiedziec

z jednej strony te macierzynskie jest nie sprawiedliwe bo my zeby dostac musimy pracowac a one za nic dostana tylko dziecko jest niczemu winne i pewnie duzo kobiet bedzie celowo sie starac o dziecko zeby tylkko nie pracowac

jakoś wiecie co nie wydaje mi się aby to weszło w życie z tą kasą, jest tyle kobiet pracujących na część etatu czy np na zleceniu za 650zł i co one bedą miały 400złotych macierzyńskiego bo pracowały a inne mają dostać tysiaka bo siedziały w domu ?? w takim razie minimalne macierzyńskie powinno wynosić dla każdego 1000złotych, wtedy bedzie w miarę sprawiedliwie, ale myśle że PO poprostu chce zdobyć głosy bo już mówią że pewnie nie da rady tego przed wyborami wprowadzić

U mnie dziś pierwszy dzień bez wymiotów, mdłości owszem pojawiają się jak robie sie głodna ale pierwszy dzien od tygodnia taki spokojny,wczoraj wymiotowałam tylko rano, a i dziś w nocy musiałam coś zjeść bo mdłości mnie obudziły ale generalnie w porównaniu z lataniem kilka razy dziennie i wiszeniu na wc to ulga niesamowita. Myśle że dobrze mi zrobiło to że lekarz odstawił mi w piątek luteine, chyba to ona tak nakręcała mdłosci bo i piersi zrobiły się znośnie bolące a nie nie do dotknięcia ahaaa i pojawił sie nowy objaw a mianowicie bolą mnie jakby wszystkie dziąsła ale ich rozpulchnienie na tym etapie to normalka heh jutro ide na banka z przeciwciał i rh:) wizyta dopiero 26.03 teraz, pozostaje mi jeść i rosnąć bo przez te wymioty mam 2 kg na minusie :)

Ostatnia edycja:
To macierzyńskie dla bezrobotnych to na pewno" kiełbasa wyborcza" !!!!! Oni obiecują co tylko chcą a my , głupi naród wierzymy i głosujemy na ten wspaniały rząd.

Milusia się nie odzywa po wizycie :-:)-( to trochę dziwne.

A ja mam takie głupie smaki, normalnie nikt by mnie nie zmusił do zjedzenia czegoś a teraz aż się trzęsę za czymś np. cebulka smażona z kaszanką i musztardą... normalnie obrzydliwość a przed chwilą pyyyyyyyyyyycha:eek:

1985natalia2 no to rośnij zdrowo :))
ja wizytę w poniedziałek 2 marca. :)) zobaczymy jak dzidzioł.. już chyba powinno być widać rączki i nożki.. ah nie mogę się doczekać. :-)

reklama
Mnie by się przydało te macierzyńskie, bo ze względu na wiek nie czekałam na skończenie studiów dziennych i rozpoczęcie pracy, tylko zaczęłam działać wcześniej, Studia kończę w czerwcu, termin mam na 20 września i potem przez rok mogłabym jeszcze zaopiekować się dzieckiem bez stresu że muszę szukać pracy i coś z nim zrobić. Przy poprzednich dzieciach miałam macierzyński tylko od 3 do 6 miesięcy i to strasznie przykre kiedy trzeba takiego maluszka zostawiać pod czyjąś opieką. Moim osobistym zdaniem roczny urlop macierzyński to genialny pomysł był. A teraz jeżeli by jeszcze płacili wszystkim mamom, dałoby to na pewno komfort psychiczny wszystkim tym którzy np pracują na umowę o dzieło itp. Z drugiej strony bardzo dużo bezrobotnych mam robiło przekręt z działalnością gospodarczą - i dostawały po 6000 zł miesięcznie na urlopie macierzyńskim - to już chyba lepiej żeby to było uregulowane z głową. Wystarczyło zapłacić jedną składkę do ZUS- u miesiąc przed porodem. Działa to nadal, wiec jeżeli jakaś mama bezrobotna faktycznie chce kasę - to i tak ją dostanie tylko jeszcze większą niż obecnie. Ja nie miałam planów robienia takiego czegoś, dlatego ten płatny urlop macierzyński byłby fajnym dla mnie rozwiązaniem.

Do góry