reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
Ja mam nadgarstki anorektyczne wręcz hi hi i mi nie spadają, nie rozciągają się i działają bardzo dobrze. Martwilabym się bardziej jak będzie w przypadku 'normalnych' nadgarstków, bo czytałam jak dziewczyny narzekaly ze musiały ściągać brejslety po chwili, bo za bardzo uciskaly ... Hmm. Także o chude łapki na pewno bym się nie martwila! :)

Co do płci to z tego co było u mnie i czytam tu to lekarz około 12 tyg mówi że będzie chłopak bo tak tobwyglada natomiast sprawdza się tylko w tedy jak później zmienia się w chłopca. Mi powiedział chlopak a potem okazało się że dziewczynka i tak też pisała któraś z was. Ciekawa jestem czy na genetycznym lepiej widać i można bardziej wierzyć.

Witam!

No i mamy Oskara za co... przyznam zdjęcia piękne, nieprzeciętne i jakby to był by Oskar za zdjęcie to ok, super, wart ale to jest za film. Za film o czym? Jak niedobrzy Polacy wyżynali żydków dla ich majątków, więc teraz niech ci Polacy płacą renty Tym wspaniałym żydkom. Za film jak wyśmiać wiarę w Boga, jaka ta wiara jest płytka, jaka obłudna... no tak gratuluję dumni Polacy tego Oskara... żygać się chce jak słyszę achy i ochy w TVN i nie jestem pewna czy to objaw ciążowy..... tyle mam dzisiaj do powiedzenia

Asika82 nie oglądałam jeszcze tego filmu, ale jeśli fabula opiera się na tym co piszesz, to pamietaj że to nadal tylko film. Taki był scenariusz, taką historię chcieli opowiedzieć i opowiedzieli.

Śniło mi się dzisiaj, że byłam na usg i doktor powiedział że będzie chłopczyk! :) ciekawe, czy sen będzie proroczy!

Mam cos co bardzo przyda sie dla mam ktore maja foteliki maxi-cosi
baza do samochodu - cena podlega negocjacji :)
MamaSprzeda.pl - Baza EasyBase do zapinania PASAMI firmy maxi-cosi - do fotelików CabrioFix itp
pokrowiec frote do fotelika idealny na lato :)
MamaSprzeda.pl - Pokrowiec frote na fotelik Maxi-Cosi Cabriofix kolor szary idealny na lato !!!!

polecam tez rzeczy dla maluszkow z mojej kolekcji
MamaSprzeda.pl

a teraz cos dla mam ktore chca nosic swoje maluszki
chusty pasiaste - tanie i bardzo dobre!!!
MamaSprzeda.pl - Chusta tkana do noszenia dzieci Little Frog Brązowy Pirop
i cos bardziej eleganckiego i wyszukanego
MamaSprzeda.pl - Chusta tkana do noszenia dzieci Yaro Vesna black dł 4,6m 100% bawełny
http://mamasprzeda.pl/oferta/7,nosi...szenia-dzieci-didymos-indio-natur-z-lnem.html

Hej kobietki,

Jak Wam minął weekend, mnie wyjazdowo-szkoleniowo, wczoraj chodziłam jak zombie...., ale lubię spać w hotelach, jakoś zawsze wszystko czyściutkie, a w domu człowiek wraca i nie wie za co się zabrać.....

Jak u Was z samopoczuciem?

U mnie coraz częściej spina mi się macica, zwłaszcza w sytuacjach stresowych troszkę mnie przytyka...No i czekam sobie na te pierwsze motylki, które w zeszłej ciąży pojawiły się w połowie 14 tc, czułam to doskonale, a w pierwszej czułam smyranie po brzuchu w 15/16 tc.....

Odnośnie nudności, trochę się zmniejszyły...., ale odbijam naokrągło, bekam strasznie....

Jutro wizytka, zobaczymy jak to będzie, najpierw chciałabym wiedzieć, czy wszystko w porządku (wiadomo stresik jest), a później będziemy szukać płci...Jakoś czuję chłopca, choć nie ukrywam, że wizja dziewczynki też jest bardzo ciekawa...w końcu ileż może być tych chłopów w domu.....

Katka witaj....

Agusiaczek, mam wzdęcia, kłucia, bóle, pachwiny...itp:) w pierwszej ciąży miałam non top twardy brzuszek, a potem już normalny....Raz na jakiś czas mam taką wydzielinę i się śmieję, ze to chyba dni płodne hhih. Jajniki w poprzednich ciążach mnie bardzo bolały...

MałaMi 84 w obu ciążach poznałam na usg 12 i 13tc, ale to byli chłopcy, z resztą mnie lekarz powiedział, że wszystko widać, i nie ma czegoś takiego, że dzieciaczek się odwraca, tylko wina sprzętu......powiedział, że w 12tc narządy u chłopców i dziewczynek mogą wyglądać podobnie, tylko ten stercz u chłopaków zawsze jest w górę, a u dziewczynek w dół:):):) Dla świętego spokoju lekarz tak w 15.16 tc jest pewny co do płci, ale to też zależy od sprzętu:)

Bea81 to kciuki trzymam, żeby wszystko było dobrz.e...

KOłtunek gratuluję siusiaka, i uwierz mi super sprawa, dwóch braci:)

Doris82 myślę, że taka ilość alkoholu, który pewnie już odparował z batonika na pewno nie zaszkodzi..

Viola88 gratuluję wizytki....

Olasec pewnie niebawem nudności ustąpią....podobno z dziewuszkami męczą bardziej...

Ewka84 kciuki za wizytkę, daj znać po powrocie...

Zu87 wydaje mi się, że wiek niby nie ma znaczenia, ale jeżeli ktoś czeka z ciążą (nie piszę o przypadkach, które niestety nie mogą) po 40tce to jednak troszkę egoistycznie do tematu podchodzą, bo wraz z wiekiem ludzie chorują, a takie osoby w wieku 18 lat powinny mieć jeszcze pełnych energii rodziców, a tu 60tka na karku:D:D:D:D, albo nie daj Boże nie dożyją ślubu własnych dzieci, bo wiadomo, że dzisiaj za mąż nie wychodzi się w wieku 20 lat.....

Kaha91 w pierwszej ciąży, zanim jeszcze miałam brzuch oglądałam rzeczy dla ciężarnej:D:D:D teraz nawet nie mam zamiaru, są takie piękne sukieneczki, albo tuniki, które z powodzeniem wykorzystam po porodzie:)

MStojanowa no ciekawe te opaski...

Asika82, to jest tylko film, wiele było o Hiroszimie, o Niemcach, którzy mordowali, film ocenia się według zdjęć, gry aktorskiej, dźwięku......to, co nas dotyczy, czyli fabuła to ostatni element oceny:):) Fajnie, że pokazali, że Polacy potrafią stworzyć piękne dzieło...W końcu nie ma co ukrywać, najlepsi twórcy zdjęć to POlacy, zawsze na koniec najznamienitszych filmów amerykańskich na końcu kilka nazwisk polskich...Amerykanie zabijają się o polskich kamerzystów i fotografów:)

Engancka mnie się śniło, że noszę na rękach małego chłopca:D

Od kilku dni miałam zachciankę na taki starodawny obiadek z ziemniakami , buraczkami i sosem... już mi w kuchni pachnie.... mniam

Ja pierwsze ruchy antka poczułam w 17 tygodniu a Gabrysię w 15. Też już nie mogę się doczekać bo to taki cudowny motylkowy szmerek :-D

Co do Idy mam inne zdanie...engancka tak czy siak polecam obejrzeć bo zdjęcia są wybitne.

Milusia ja też z nudnościami mam lepiej i tak jak Ty beeeeeeeeeekam jak stary chłop... to u mnie normalne w ciąży... nigdy nie bekałam tylko i wyłącznie w jak byłam w pierwszej, drugiej no i tej ciąży, to dla mnie czynnik wspólny.

reklama
Cześć kobitki,
moje dolegliwości cały czas mnie męczą, mam dzień, że czuje się super ale czasami czuje jakbym była na wykończeniu. Niestety mam też dodatkowy problem, odstawiłam z dnia na dzień leki na nerwicę i już organizm zaczął wariować podwójnie, sama ciąża już wpływa na nasze zdrowie. Sama jestem ciekawa ile jest racji co do płci w 12 tyg podczas badania usg genetycznego. W zabobony ciążowe nie wierze, wcale to nie prawda z jedzeniem patrząc na moje otoczenie o ogórkach kiszonych urodziły się dziewczyny a od braku słodyczy zamiast chłopca urodziły się dziewczynki, nikt mnie nie przekona w zabobony pokarmowe. Ale nie neguję jeżeli uważacie, że preferencje żywieniowe są zgodne z płcią dziecka. Dziewczyny wiem, że kobiet nie pyta się o wagę ale spokoju mi to nie daje, wasza waga wzrosła?? obserwując swoją wagę z początku stycznia przytyłam 1,5 kg....

Do góry