reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

MStojanowa ale to sie u Ciebie ciągnie jak nie powiem co... Pogoń tam tego GP/położną. Mnie w poprzedniej ciaży zlali od samego początku, byłam w 11tc a nawet nie miałam położnej, za to w tej od razu po wizycie u GP, jakieś 2 dni po, dostałam list z datą spotkania z midwife.
i też pojechałam na prywatne USG, byłam 11go lutego, nie wytrzymałabym tyle czasu w niewiedzy. Aha, no i nie polecam polskich ginekologów w UK, ja już się tutaj nacięłam w poprzedniej ciązy, banda naciągaczy według mnie. Teraz byłam u angielskiego i jeszcze dostałam voucher na 50 funtów na następne usg 4d, także jestem zadowolona.

Co do wagi, to u mnie już 2kg na plusie mimo że jem to co zawsze i raczej zdrowo. No może trochę więcej słodkiego, ale to i tak piekę swoje ciasta, więc nie ogarniam tego przyrostu. Jak tak dalej pójdzie, to pobiję rekord pierwszej ciązy, czyli ponad 18kg na plusie :confused:

Ostatnia edycja:
reklama
O rany! Naprawdę? Gdzie byłaś? Ja zgooglowalam wszystkich polskich tutaj i faktycznie jacyś amatorzy... Jednego natomiast znalazłam z bardzo dobrymi opiniami wiec postanowiłam sprawdzić. Nie wiem czemu, ale do angielskich lekarzy nie mam jakoś zaufania.. Z GP to nawet już nie skomentuje, bo gonie ich i gonie, ale nie łaska nawet krwi pobrać.. Jak miałam bóle takie, że ruszać się nie mogłam, to też rozlozyli ręce. Po wielkich blaganiach lekarka zadzwoniła na A&E, żeby zrobili mi skan, ale... uwaga... Odmówili :) szkoda słów.

Engancka nie jest tak źle, skoro norma jest do 16kg, znam dziewczyny, które przytyły jakieś 20 lub 30 kg, a dzisiaj szczupłe laseczki bo się zawzięły, ćwiczenia plus dieta...Odnośnie filmiku to piękna sprawa, myślę, że teraz moda na brzuszek i w Wawie dużo chętnych by było na taką pamiątkę, przy czym cena to pewnie musi być wysoka z racji montażu....1000 i ponad....jak nie więcej....Ciężko mi ocenić, nie każdego stać na takie cudo.....

Ewcia, dzidziolek ma 3,4 cm? JEżeli tak to gratulacje, duży fasolek albo fasolka, w zasadzie to już mały człowiek, fasolki były w 6 tc:D:D:D:D

Ja jutro na 20tą mam wizytację:D więc bardzo się cieszę:) po prostu się cieszę, że to nastąpi w końcu, bo miesiąc czekania to szmat czasu.....

Dziewczyny ja także po wizytce, dzidziuś ma już ponad 4 cm i ruchliwy, wszystko na razie ok :-)

Ostatnia edycja:
rozumiem Cię, bo tyle co ja się tutaj nawku...rzałam na tutejszą służbę zdrowia w poprzedniej ciązy, którą i tak straciłam bo nie łaska ratować i robić cokolwiek w 12 tygodniu, już nawet nie chce sobie przypominać jak mnie zlali w szpitalu z krwotokiem i nie chcieli usg zrobić, no paranoja jakaś w tej anglii z tym, jeden z największych minusów tego kraju.
Spróbuj wyguglować numer do community midwife w londynie, może tam coś przyśpieszysz, bo już powinnaś mieć pierwsze spotkanie z położną. A z tego co zdąrzyłam tutaj zauważyć, to dużo ciućmoków pracuje w tych przychodniach i często im giną papiery, albo są leniwcami o tym też się zdąrzyłam przekonać na własnej skórze.

Ja byłam w Sheffield (reassur3d.com), z tym, że ja mieszkam w Nottingham, więc mam trochę bliżej, ale z całego serca mogę ich polecić.

A wtedy byłam w polskiej przychodni w Birmingham i u ginekolog od 7 boleści Krystyne jakąśtam, nie pamiętam już nazwiska. Nie dość, że niemiła, sypała wrednymi tekstami, to jeszcze naciągała na kolejną wizytę i to w bezczelny i nieludzki sposób (mówiąc że nie ma serduszka, mimo że na początku badania mówiła że widzi).

Ostatnia edycja:
Wagowo jestem na zero, czasami na lekkim minusie ale brzuch się zaokrąglił bo w ciaśniejsze spodnie ciężko mi się dopiąć.

W pierwszej ciąży śnił mi się chłopczyk i jak się okazało sen był proroczy, a teraz póki co nie śniło mi się nic związanego z dzidziusiem.

Dziewczyny z Uk ja to wam współczuję tej opieki w ciąży... Masakra jak dla mnie....

Ja się marnie jakoś czuję w porównaniu do pierwszej ciąży... Wszystko mnie boli, chce mi się spać, albo męczy mnie zgaga albo mi nie dobrze, albo mi słabo... Masakra :-( Do tego nie ma nawet jak się na chwilę położyć bo mi mój urwis nie daje tylko ciągle by się bawić z mamą chciał....

Witam!

U mnie wczoraj cały dzień jakby nic a wieczorem okropne mdłości, nawet tak wolę przynajmniej pracuję jak zawsze.

viola współczuję, wiem jak to jest jak żle się czujesz a maluszek chce do mamy. Teraz ja mam dobrze bo większe dzieci to nie przeszkadzają a nawet córcia, herbatkę czy bułkę do łóżka przyniesie.

Ja to już takich strasznych mdłości nie mam - odpukać..., ale często mi się odbija, albo jest dzień, w którym żołądek mam z kamienia......

Macham łapką.....

O 20tej mam wizytację....

reklama
U mnie również brzuch zaokrąglił się na dole i nawet najluźniejsze spodnie są niewygodne. Pani w drogerii już mi powiedziała, że będę miała chłopca! To znaczy, że inni już widzą ciążę! jakoś strasznie szybko mi się wydaje :) z ubrań preferuję luźne sukienki, choć rajstopy nawet L uciskają :tak: ja jestem 2 tygodnie po wizycie i 2 tygodnie przed, dlatego umawiam się dziś prywatnie :) mdłości nie przechodzą, nie wymiotuję ale bekam również jak stary chłop :)

Do góry