reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

dzien dobry:-)

i znow mamy poniedzielek...dlaczego te weekendy tak szybko mijaja:-(

hallo jest tu ktos..:sorry:

Jula w przedszkolu,jest cala wysypana,juz sama niewiem od czego..a leki przepisane nie pomagaja no moze ciut sie mniej drapie ...mam juz dosc....a po 16 odbieramy wyniki wymazu..zobaczymy co tam sie wychowalo:tak:mialam ja puszczac juz i na spanie ale w obecnych warunkach wole zeby sie nie rozbierala bo nikt nie skontroluje jak sie bedzie drapala:wściekła/y:

Martusia pokaz sie:sorry:ciekawosc mnie zrzera;-):-p

reklama
Dzien dobry

Mnie tez bardzo szybko weekend minal. Dobrze, ze pogoda dopisala :tak:
Wczoraj bylisimy na grillowanku u znajomych. Dzieci wybiegaly sie caly dzien na dworze, pojedlismy pysznosci, pozniej odwiedzilismy plac zabaw i zachaczylismy o lody. Kolacja znow z grilla i o 20 przyjechalismy do domku bo dzieciaki padaly nam an rekach :-D Udl sie wczorajszy dzien oj udal :tak:
Dzis sloneczka nie ma, troche chmurek na niebie ale jest cieplo. Planu na dzis nie mamy ;-)Trzeba cos wymyslec ciekawego ;-)

Asiu pokaze sie :tak: Moze nawet dzis ;-)
Musze tylko fotki przejzec i zobaczycz czy jest tam cosik ciekawego ;-):-p

Witam laseczki :-):-):-)

Ja po trzech dniach siadłam do kompika :-) bo jak juz pisałam wczesniej choroba mnie rozłozyła :-( ale juz jest lepiej,uffffff....dochodzę do zdrówka,nie daje się,grypa mnie połamała :szok:......
U mnie weekend był słoneczny ale zimny i do tego wiatr,nawet dwie noce z rzedu temp na minusie :szok::szok::szok:....dzisiaj juz lepiej mimo zimnego poranku...o losie wiecie jaki ja mam bałagan w domciu :szok: ??? Trzy dni lezenia i taki sajgon,wrrrrrrrr.....a mąż cięzko zapracowany no bo sie dzieckiem zajmował,na ryby nawet chodzą razem,ale jaja,młoda ma taką radochę z tych ryb,suuuuper :tak::tak::tak:....

Marta,ja sie wybieram i wybieram na grilla i zawsze cosik mi przeszkodzi :no: ale smaka mam takiego na karkóweczkę...nawet może byc kiełbaska :-) byle cos z rusztu :tak::-):tak:...a czasu zostało mi już mało :-( bo potem jak urodze no to może byc lipa z tym grillem :-:)szok:...jakos to przeżyję....

Pozdrawiam serdecznie :-):-):-)

Kasia super ze czujesz sie juz lepiej...:tak:

Martusia super spedzacie czas..fajnie ze pogoda dopisuje...i niedziwie sie Sandruni ze zmeczona po takim dniu jest:tak:smaka mi narobilas na grilla:sorry: ale dopiero grilowac bedziemy na majowce.:tak:oczywiscie jak wypali nam wyjazd:sorry:

zaraz zmykam do ikei i o 12 po JUle.

Milego dnia:-)i odzywac sie prosze bo znow pustka na wrzesniu...

hooppp hoopp :sorry:

Witam :-):-):-)

Ale ja sie dzisiaj czuje :szok: mdli mnie,słabo mi,napady ciepła....dopiero co wstałam z wyrka bo czekałam az mąz wróci i przywiezie buteleczkę coca-coli....a był zamawiac meble wiec troszke go nie było.....echhhh....

Asiu,miłych zakupów w Ikeii....uwielbiam tam jezdzic,a rzodko to robię bo mam najblizeszj do Poznania ale,ale,ale moze juz za jakis czas u nas stanie Ikea w Bydgoszczy....budowa trwa juz trzy lata a tu nic nie widac,ciagle jakies przeszkody... ale ponoc w tym roku ma sie juz ruszyc tak fest,wiec bede miała pod nochem :-)....

Miłego dnia laseczki :-)

Witam Was :happy:,

Ostatnio zasiadam do kompa raczej w locie, bo głównie siedzę na podwórku. Bawię się z Hanką a w międzyczasie sadzę, pielę, podlewam ...

Kasia, ja chyba tez Jacka z Hanką na ryby wyślę :tak:. Jest tu niedaleko takie jeziorko rybackie. Młoda, w ogóle nie brzydzi się robali. Ostatnio ganiała mnie z gigantycznym , tłustym pędrakiem :szok::-p...W życiu, bym czegoś takiego do ręki nie wzięła ...Ma to chyba po ciotce Gosi. Ona sama robale kopie, nabija na haczyk; ryby wyciąga jedna za druga i jeszcze je oczyści...:-)...Wyślę ich we trójke ;-)

Ja tez do Ikei muszę się wybrac, bo trzeba Hance kupic dodatkowy regalik i nową pościel. Do naszego wyrka tez by się przydało coś ładnego ...
Może w weekend uda się wyrwac ?...

Joasiu, współczuje gorąco wysypek :-(...Szkoda, że Julcia nie może w pełni korzystac z uroków przedszkola ...Może alergolog cos zaradzi ? Ucałuj ja ode mnie :happy:. A własnie...jak wyniki ?

Asia, pytałaś jak Hani spodobał sie zajączek ?
Jak najbardziej :tak:. Dostała kompeterek fisher price i bawi się nim non stop.Kino z serii Ponyville tez przypadło jej do gustu; nawet chce żebym jej kupiła inne zabawki z tej serri, ale ja jakos tak bardzo sceptyczna jestem do tego pomysłu, bo nie lubie zabawek z małymi elementami :-p...Tylko potem chodze i zbieram
POza tym dostała dentyste PLAYDOH razy dwa ...niestety. Obydwa zestawy musiały byc otwarte, żeby nie robic przykrości darującym :sorry:. Teraz Hanka może leczyc jednocześnie dwóch pacjentów :-D...
Gąbki i farby do malowania łapkami fantastyczne . Dzisiaj będziemy malowały, więc zrobie fotki :tak:
POza tym dostała 2 rodzaje puzzli i taką grę GRANNA "Laleczki" , naklejanki...no i wór słodyczy...chrzestna dodała jeszcze pare groszy, więc będzie na sandałki :tak:, bo tylko ich brakuje nam w letniej garderobie. ZAjączek był ok :-)

Teraz mysle juz o Dniu Dziecka :sorry:

No, zmykam...bo juz prawie jedenasta :szok:..

Ania, Lulka, Edyta , Misia, Karioka !!! Gdzie sie podziewacie ??? Skrobnijcie choc z dwa słowa :happy:

Hej :-)

Ja takze z doskoku bo ciaglę z Wiką na podwórku ale juz powoli nie daje rady i chyba zaczne powoli ograniczac...strasznie zaczynam puchnąć i plecy dają znać o sobie i ogólnie mi cięzko i samopoczucie do d.........:-:)no::-:)szok:...

Kinek,no moją tez chyba najbardziej bawia te zabawy z robakami ,meczy je,zakłada,przeklada,blllleeee,to jej chyba najbardziej pasuje no i uwielbia sciągać ryby z haczyka....musze wrzucic fotke bo mój ma na telefonie....

A własnie laseczki odzywać sie.....

Miłego popołudnia :-):-):-)

Kinus witaj:-)ale zazdroszcze Ci tego pielegnowania ogrodu,pielenia itp...Hania super zajaczka miala:tak::-)...szkoda ze zdublowany dentysta ale moze to i fajniej ze na dwie rece moze plomby wstawiac;-):-Doj na ryby to i JUle bym poslala ale poza wisla to zadnego jeziorka w okilicy nie ma a nad wisle to strach chodzic:-(Jula tez uwielbia robaczki,pajaki,zaby,slimaki i inne pakudztwa:sorry:

Kasia fajnie ze sie dotleniacie:tak:mam nadzieje ze upaly zabardzo nie beda Ci doskwierac...pij duzo wody i czesto odpoczywaj z nogami do gory:tak:

U nas piekna pogoda i ja k tylko krolewna wstanie to spadamy na plac zabaw:-)

milego popoludnia:-)i odzywajcie sie dziewczyny:tak:

Witam

Bylismy dzis na wizycie u lekarza i USG.

Nic nie odpadlo, potwierdzone dalej jest SYNUS :tak::-D
Serducho bije jak dzwon. Widac bylo jak serduszko pieknie pracuje :-)
Wyniki badania krwi i moczu w porzadku.
Cisnienie 110/70
Nie mam opuchnietych rak ani nog. Z Sandra juz mi sie zaczynaly opuchniecia.
Dowiedzialam sie wszytskiego czego chcialam o szpitalu, w ktorym bede rodzic i co robic w razie porodu.
Dzidzius lezy glowka w dol i dobrze mu w takiej pozycji ;-)
Waga malenstwa to 2kg. Lekarka powiedziala, ze wszystko w porzadku mam sie nic nie martwic ale dzidzius maly. Kurcze no i wlasnie sie martwie, ze taka niska waga. Sandra w 29tc wazyla 1860gr, a w 35tc wazyla 3060gr. Lekarka powiedziala, ze byla duza. Sama nie wiem co myslec.
Dziewczyny pamietacie jaka byla waga waszych pociech w okolo 34tc.

A tak to wlasnie umylam lodowe i odpoczywam teraz. Tyle lodu bylo, ze szuflady nie chcialy sie wsuwac.
Sandra cos sie zakatarzyla i latam z chusteczkami co chwile.
A maz mnie pociesza ze z dzidzisiem napewno wszytsko jest ok i szybko nadrobi wage.

No nic milego wieczorku.
Ja sobie czytam w neciku conieco ;-):tak:

reklama
Dzisiaj mam powera :biggrin2: chyba tylko dlatego ze dobrze mi sie spało,raz tylko wstawałam na siuski,jak ja to zrobiłam :rofl2:...zeby tak zawsze...
Spadam zara na rynek,jakies zakupki,nie mam totalnie ostatnio głowy do myslenia,jak to w ciazy...wczoraj moj gin sie mnie pyta o date urodzin,bo zawsze woła za nim kartę wyciągnie,a była to godzina 20-sta,wiec ja tak na niego spod byka spojrzałam i mówie czego on wymaga od kobiety cieżarnej i to jeszcze o tak póznej porze,bez jaj,smiechu troche było :-D;-):-D.... musze jeszcze zahaczyc o podworko,moje dziecko nauczyło sie bujac samo na huśtawce i teraz nie ma opcji przejscia koło placu zeby nie wskoczyc i sie nie bujnąć ;-):tak:;-)...

Marta,super wiesci ze wszystko w porzadku,dzidzka rosnie i wszystko oki to najwazniejsze a co do wagi to sie narazie nie ma co przejmowac,jeszcze sie moze wyrównac spokojnie bedzie dobrze a te 2 kilo to wcale nie jest ani mało ani duzo powiedziałabym w sam raz o!!!!! Dobrze ze nie puchniesz bo ja własnie nogi strasznie,jak parówki,a z Wiką tego nie miałam :-( ale jeszcze daje radę,bardzo duzo pije i duzo sikam ale malo siedze z nogami do gory,czasami po prostu sie nie da :-(....A moje maleństwo w tej chwili wazy 1430g a jestem 29 tc i gin twierdzi ze mały jest bardzo duzy a Twoja Sandra,jak piszesz miała w tym czasie juz 1860g :szok:...wiec sama widzisz nie ma reguły i sie prosze mi nie martwic,masz jeszcze troszke czasu i malenstw jeszcze przybierze na wadze :tak:;-):tak:.....

Do góry