reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Hej

Bylysmy u lekarza. Pojechalysmy taxowka :tak:
Lekarz powiedzial, ze to tylko przeziebienie i lekko powiekszone migdalki. Jezeli sie pogorszy to przyjsc, a jezeli bedzie wszystko oki to nie ma potrzeby znow przychodzic. Przepisal paracetamol, poopowiadal o przedskolach, szkole i poszlysmy do domu.

Potem pojechalam do fryzjera i strzelialm sobie pasemka :tak:
Ale jestem teraz ladna hehe :-)

Dziekujemy za zyczenie zdrowka dla Sandrusi :*

Jolu super prezenciki Dominiczka dostala :tak:
Sama bym sie pobawila ;-):-)
Podoba mi sie ten sprzet do malowania :-)
Tez myslalm o takim keyboardzie, fajny jest u nas taki ze stolikiem i mikrofonem :-) Ale tyle juz kupilismy, ze nie ma kaski, moze innym razem ;-)

Fajne zdjecia Dominisi :-) Jaka przejeta :tak:
Dla takich maluchow, urodzinki i prezenty to duze przezycie :-)

Kinek nerwusek z Haniulki ;-)

Asiu i lekarka odradzala Ci szczepic na pneumokoki :confused:
Fajne prezenciki dostala Jula :-)
Hustawka to ten taki jakby worek co do sufitu sie montuje :confused:
Mojej kolezanki cora ma i moja bardzo lubiala sie zawsze w tym bujac ;-):-)

Anineczko o kurde guz :confused:
Ale nic groznego co :confused:

Dzieki Sandra w sumie dobrze, bawi sie, spiewa, skacze, spac nie chciala ani lezakowac. Wszystko chce jesc, mowi tylko ze zle sie czuje i widac to po oczkach bo sa takie mentne. Mam nadzieje, ze jej szybko przejdzie. Stosuje rozne domowe sposoby i pulmex baby daje na noc wiec moze sie wykuruje raz dwa.

Kolorowych mamuski

reklama
Witam :-)

u nas pochnurno:-(
mężul postanowił po śniadanku jeszcze się skimnąć:confused: ma dziś powiedzmy wolne a potem felgi w samochodzie chce malować i coś tam jeszcze:happy:

Kinuś a pokaz mi jakiegoś 3latka co nerwów nie dostaje jak coś nie wychodzi:sorry2::szok::-D
a te pytania o kopytka :-D:-D:-D moja najmłodsza siostra nie chciała kiedyś jeść gołąbków - myślała że to prawdziwe gołąbki:tak::-D

Aniu teraz są takie różności więc coś znajdziesz dla siebie zamiast tego implanta:tak: ja tez muszę przemyśleć swoją antykoncepcję :baffled:
coby niespodzoanki nie było:happy:
zdróweczka dla skarbeczka:tak:

Martusiu to dobrze że tylko przeziębienie szybko przejdzie:tak:

buziaki dla Wszystkich :-)
do potem;-)

3 razy pisalam i mi za kazdym razem nic sie nie zapisywalo:wściekła/y:kurcze nie mam sil do bb dzis.....odpisywalam Wam i :wściekła/y::angry:szlak mnie trafia jak 3 razy to samosie powtarza:-(

moze pozniej cos napisze

Dzien dobry

Sandrunia cala noc spala z nami ;-)

Dzis mowi, ze lepiej sie czuje i lepiej tez wyglada.
Wlasnie zjadlysmy sniadanko, ja dopijam kawke i ide sie ogarnac, bo za godzinke przyjezdza do mnie kolezanka. Potem sprzatanie domku, a jak tatus wroci z pracki mamy w planach kupienie balonow, swieczki na torta i zakupki na pieczenie ciacha. Jutro z rana upieczemy dwa ciacha, i przystroimy domek balonami. Mala sie juz doczekac soboty nie moze. Caly czas pyta jak to bedzie ;-)
Pogoda kijowa, ale i tak musimy pare dni w domku zostac wiec nam nie przeszkadza ;-)

Co do kopytek to ja mowilam na nie kluski krzywokrajane :tak::-) I zawsze chcialam od babci te kluski krzywokrajane. Nawet jak robila inne kluski np slaskie to i tak musialy byc kluskami krzywokrojonymi :-) Tylko takie jadlam :tak:a ile ich zjadlam szok :szok: dlatego mi je robili bo ja niejdkiem bylam, ale kluchy to do dzis kocham :-):tak:

Jak tam dzis male przedszkolaki sie miewaja :confused:

Jolu masz dzis meza w domku :-) Fajnie :tak::-)
Jak moj ma wolne to nic w domu zrobic nie moge, jakos tak mi czas ucieka i robota sie nie klei ;-)

Asiu wierze, ze sie wnerwiasz sama sie denerwuje strasznie jak tak sie dzieje. Nauczylam sie zeby przed kazdym wyslanym postem zrobic Ctrl+A a nastepnie Ctrl+C :-):tak: I nie musze pisac po sto razy tego samego ;-) Choc wiadomo wpadki tez sie czasami zdazaja :-p

Do potem ;-)

Matt ma antybiotyki i maśc bo po szczepionce na gruźlice zrobił mu się obok guz.:dry:

Ojej:szok:..mam nadzieje ze Matta to nie boli i ze antybiotyk pomoze:tak:
dlatego jestem bardzo sceptycznie nastawiona na szczepienia:baffled:jak tam idzie pakowanie:confused:

Asia, co to za kucyk z jeździkiem na pilota ? Nie widziałam takiego ...

Kinus na allegro znalezc takiego nie moglam ale jak tylko pstrykne fotki to pokaze:tak::-)jak tam dzis sobie poradzilas na drodze:confused:jak Hania w przedszkolu:confused:

Asiu i lekarka odradzala Ci szczepic na pneumokoki :confused:
Fajne prezenciki dostala Jula :-)
Hustawka to ten taki jakby worek co do sufitu sie montuje :confused:
Mojej kolezanki cora ma i moja bardzo lubiala sie zawsze w tym bujac ;-):-)

Martusia pochwal sie jak wygladasz ladnie:sorry2:hustawka ktora Jula dostala to wlasnie ta o ktorej piszesz...dzis tatus obiecal wczesniej wrocic i zamontowac i juz wszystko ma przygotowane tylko powiercic i zawiesic:tak:owszem lekarka stwierdzila ze sami musimy podjac decyzje co do szczepienia.poqwiedziala mi swoje zdanie odnosnie szczepionek i zadecydowalismy ze nie szczepimy na razie...zobaczymy jak bedzie z chorowaniem w przedszkolu.

Jolu masz racje ze kazde dziecko w tym wieku jest nerwoskiem;-):tak: jak cos nie wychodzi;-)u nas pogoda podobna.jak wracalysmy z przedszkola to padalo i zabralam kalosze,plaszczyk i begala zadowolona po kaluzach:tak::-)teraz zajada orzeszki i oglada baje:tak::-)fajnie jest ja miec w domku przy sobie:tak::-)

Matyldo kochana :szok:, a co tu dzisiaj taki tłok :dry: ?

Dzisiaj odbierałam Hankę później, bo mieli teatrzyk . Oczywiście Hania powitała mnie zapłakana, bo już nie mogła sie mnie doczekać i myślała, że teatrzyk będę oglądała z nią. Pasmo rozczarowań jednym słowem :sorry2:
W domu też porażka, bo tata zabrał do pracy muffinki, które nota bene dla niego piekła :-p. Musiałam zrobić ciacho z owocami na otarcie łez....
A poza tym , to kasłam i kasłam...chwilami mam wrażenie, że moje płuca na podłodze :baffled:
Mam na oku też studia podyplomowe i cały czas rozważam, czy podjąć je w tym roku, czy zaczekać...jak to będzie, gdy weekendy będę miała zajęte . Zupełnie nie będę się z Jackiem widywała...a z drugiej strony czas zrobić coś dla siebie :tak:

Z dziennika marnego kierowcy : dzisiaj na każdym skrzyżowaniu startowałam z piskiem opon...niechcący oczywiście :sorry2:. Musze sobie nakleić na szybę WIELKIEGO liścia, co by inni kierowcy patrzyli na mnie łaskawiej :-D

Dobry wieczór.

Ja znowu wpadam na moment.
Mam nadzieje, że mnie nie wypiszecie z września.
Jeszcze kiedyś będą lepsze dni - np. przerwa świąteczna, ferie itp:-)

U nas bez zmian, czyli nieźle.
Maciek nawet przestaje szlochać w drodze do przedszkola, Olcia jest przekochana, taki mój mały pączuś. Jest coraz mądrzejsza, ale nadal nie raczkuje.

Kiedy wracam z pracy nie mam czasu na nic, a jak dzieci ida spać to ja do kompa i pisanie papierków do pracy. A potem prasowanie rzeczy na następny dzień bo niestety nie robię tego po zdjęciu prania ze sznurka i psiać:sorry2:

W sobotę wesele, a my nie mamy prezentu.
chyba damy kasę.

A zapomniałam Wam napisac, że idziemy z dziećmi :baffled: ...hmmm...na szczęscie już dużo cioć się zaoferował do pilnowania ich i siedzenia z nimi w pokoju jak polegną.

I jeszcze wiecie co???
Moja córka wczoraj przespała pierwszy raz całą noc. Od 19 do 6:szok:, a ja co chwilę się budziłam gotowa do podania wiadomo czego.

Kinek alez z Ciebie pirat drogowy! Już ruszać z piskiem opon:-)Biedna Hańcia...wyobrażam sobie jak się na mamę rzuciła:-D

Aniu buziaki dla biednego Matta.

Sandruniu zdrówka!

Asiu jak tam komputer? Już Ci pozwala pisać?

Jolu ja też już nie chcę niespodzianki!!!

Cześc Dziewczyny:biggrin2:

noc taka se jak zwykle zresztą:dry:

pogoda wietrzna:szok: a ja dziś do teściów jade z moją gromadką:happy: wróce jutro lub w niedziele:dry: ale to wszystko wyjaśni się w praniu :-p

Wszystkie tulkam mocno:biggrin2:

Martusiu faktycznie jak mężulek w domu to robota jakoś nie idzie:-p ale na szczęście po wyspaniu poszedł malować koła w samochodzie i wrócił pooooźno wieczorem:happy: a mi coś odbiło i nawet cieplutki obiadek mu zaniosłam na parking:-p:rofl2::szok::-D:-D:-D jakiś dzien litości chyba:-D
wyobrażam sobie jak Sandrusia lata z tymi balonami:-D

Edytko oj kochana nawet nia myśl że mogłybyśmy Cię wypisać:-)
wręcz przeciwnie Ty się od nas nie uwolnisz;-):-D:-D:-D
brawo dla córeczki :tak: mój jakoś nie chce przespać całej nocy:dry:

Kinuś to miałaś ciekaaaaaaawy dzień :szok: piratko drogowa:szok:
zdróweczka Ci życzę:tak:

Joasiu, Aniu co tam u Was?

Witam

Z Sandrusia coraz lepiej. Kataru prawie nie ma tylko kaszel zostal. A tak toszaleje, spiewa, biega wiec jest ok :-)

Byla u mnie wczoraj kolezanka :-) Poklachalysmy dosc dlugo i sie dowiedzialam, ze stara sie o prace w szkole katolickiej, nie byla pewna czy ja przyjma bo wyksztalcenie z polski nie wystarczy i musialaby isc na kurs angielskiego na level3. Opowiadala, ze pani dyrektor bardzo chce polskiego nauczyciela bo nie wszycy rodzice polscu kapuja po angielsku i nie maja z nimi kontaktu, no i zeby tlumaczyc dzieciom na poczatku ;-)Pojechala do domku go towac obiad i za godzine dzwoni do mnie z wiesciami, ze na level3 sie dostala i moze od poniedzialkuisc do szkoly nauczac dzieci. Bedzie uczyc maluszki w nursery to takie przedszkole :tak:i za rok maja mala bedzie uczyc :tak::-) Ciesze sie strasznie, bo przynjamniej bede miala pewnosc, ze dziecko mi sie nie stresuje w szkole bo zna ciocie ciocia ja rozumie :tak:Bedzie cool :laugh2::-)

Popoludniu posprzatalaysmy cala chatke, a potem pojechalismy na zakupy. Mamy juz balony corcia zakochala sie w swoim torcie :-) wiec musielismy juz wczoraj kupic :tak: Caly rozowy z 3 lalami barbie ;-)Taki wybrala to taki ma :tak::-) Nie kupilysmy swieczki bo wykupili wszystkie 3 zostaly wszystkie inne cyferki a 3 nie bylo ani jednej. Dzis fajna pogoda wiec pozbieramy si ei idziemy na zakupy swieczki, papieru do pakowania i jajek bo zapomnialam wczoraj a ciacho chce piec ;-)

Przedwczoraj sie dowiedziaalm, ze moja kolezanka jest z druga dzidzia w ciazy :tak::-)
Mega szczesliwa. Synus w lutym skonczy dwa latka, a ona ma termin na maj :-) Moj Przemek jak sie dowiedzial to stwierdzil, ze teraz na bank zyc mi nie da :-p:-)Jak chodzilam w ciazy z niunia to moja kolezanka tez chodzila z corcia w ciazy (siostra tej co teraz zaciazyla) miedzy dziewczynkami 2 tyg roznicy. Wiec moj maz stwierdzil, ze teraz by pasowalo w ciazy byc taka samo jak druga siostra :-):tak::-p A ja dalej sie wacham :-p;-):sorry2:

Asiu pokaze Wam sie napewno :tak:
Musze meza poprosic o fotke :-)

Ta hustawka to super sprawa Jula bedzie sie cieszyla :tak:

Co do szczepionek to ja tez slyszlam od mojej sasiadki pielegniarki i dlatego malej w polsce nie szczepilam. Nie widzialam koniecznosci. Zaszczepilam ja tutaj bo jest tutaj obowiazkowa w kalendarzu szczepien.

Kinek zdrowka :tak:
Hania to moze juz zmeczona pod koniec dnia w przedszkolu i moze dlatego taka marudna i nic jej nie pasi.

Jolu no dzis bedziemy lataly z balonami :tak:
Dzis dmuchamy i wieszamy :-):-):tak:
Malajuz wymysla gdzie je powiesimy. U mnie, w salonie, w kuchni w przedpokoju,a w lazience tez heheheh:-D sie przejela ;-):tak::-):-)

Ok ide cos robic ;-)

Milego dnia :-)

reklama
Do góry