reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Cześć:-)

Aniu fajny camel:tak::-D
ładnie zaoszczędzisz na implancie:tak: ja jednak jestem z zych osób co boi się ciał obcych w sobie:szok:

Kinuś zdróweczka jeszcze raz zdróweczka:tak:

Joasiu ładny powerek dostałaś:tak::-)
co do Julci w przedszkolu to nie wiesz że kobieta zmienna jest;-)
żart ale zobaczysz będzie coraz lepiej:tak:
a tych wszystkich lekarzy to nie zazrdoszczę :-( trzymam kciuki za dobre wyniki:tak:

Edyto zapracowana kobieto to fajno że masz satysfakcję z pracy:tak: a Maciek napewno z czasem się przyzwyczai:tak:

Martusiu buziaki dla Sandrusi niech szybko zdrowieje:tak:

Dziś troche pochmórno:baffled:
a macie tu ciacho urodzinowe na poprawe chumorków:-)

reklama
hejka,

Ja teraz przy kawce, ale za chwilkę biorę sie do ogarnięcia chałupy. Dzisiaj Jacko zawiózł Hankę do przedszkola i ponoć płakała na pożegnanie :-(. Nic nie rozumiem. Tak uwielbia dzieci, zwykle zostaje u cioci, czy babci bez najmniejszego problemu, a teraz łzy codziennie .Liczę, że się przyzwyczai, bo jak nie, to mi chyba serce pęknie :-(
Ja czuje się już znacznie lepiej, trochę chrypię i smarkam , ale przynajmniej głowa jest na swoim miejscu ;-)

Asiu, nie rozśmieszaj mnie z tym śmiganiem :-D. Póki co moja max. zawrotna prędkość to 60 km/ha i wielka radość , że ominęłam rowerzystę ...bez ofiar :evil:
Jeszcze długa droga przede mną. No ale cieszę się, że w ogóle usiadłam za kółkiem :tak:
A jak wasze przedszkolaki jedzą :confused:. Hanelka średnio...Sosu nie ruszy, mięsa też :no:. Najlepszy ponoć suchy ziemniak ..
Jak przychodzi do domu, to pierwsze pytanie : "Mamo, co teraz mogę zjeść ???" :sorry2:
Dziewczyny napiszcie co wasze maluchy dostały bądź dostaną na urodziny ?
Moja Hanka na pewno dostanie z serii lego duplo: pałac księżniczki, supermarket i może jeszcze karetkę pogotowca (jak mawia moja córcia). no i ten zestaw pielęgniarki , który wklejałam na wyprawce :tak:. Prezenty od dziadka amerykańskiego, babci Tesi i chrzestnego...póki co owiane tajemnicą ....
Wolałabym, żeby dali kaskę :sorry2:

Jola, piękne ciacha :happy: !!! A ten brązowy, to marchewkowe, czy czekoladowe ciacho :confused: Wiecie , ja nigdy marchewkowego nie jadłam :dry:

Dzien dobry

Idziemy dzis do lekarza:baffled:
Do katarku doszedl kaszelek, meczy sie bidulka:-(Oby sie podkurowala do soboty.
A jak na zlosc pogoda dzis znow do kitu:dry:
Chcialam isc dzis do fryzjera ale nie wiem czy sie czasowo wyrobie :sorry2:

Asiu a co to za szczepienie miala miec Jula :confused:

Nie denerwuj sie Julcia napewno swietnie sie bawi z dziecmi w przedszkolu ;-)
Wiem, ze dobrze mi sie mowi, ale napewno nie masz sie czym martwic.

Asiu mamy isc 15 w poniedzialek. Na 2 godzinki od 10.30 do 12.30;-)Mala juz sie doczekac nie moze :tak:

Jolu super ciacha urodzinowe :-)
Az mi slinka poleciala ;-):-)

Kinek pisze:
Wiecie , ja nigdy marchewkowego nie jadłam :dry:
Zaluj :tak:
Jest pyszne :-)
Hani napewno by smakowalo :tak::-)
Moja sie zajada nim jak nie wiem :-)

Kinek dobrze, ze czujesz sie juz dobrze :-)

Co do jazdy autem to wprawisz sie zobaczysz :tak:Bedziesz smigac jak zawodowiec :-)

Co do prezentow to wszytskie sa owiane tajemnica ;-)Nikt nic nie mowi.
Od nas dostala stolik, krzeslo i swinke z ikei no i ten wozek sklepowy. A czy cos jeszcze od nas dostanie to sie w piatek zobaczy ;-)

Kinuś och tak to jest z tymi dzieciaczkami że jak inne otoczenie to inaczej jedzą czy się zachowóją:confused:
o jak zawrotna prędkość;-):szok::-D:-D:-D będzie dobrze;-):tak:
a ciecho to marchewkowe pychotka wszyscy je uwielbiają przynajmniej u nas:-) przepis kiedyś tu dawałam ale jakby co to ostatnio na domówkach dałam w temacie o gotowaniu;-)

Martusiu oj jeszcze raz zdróweczka dla Sandrusi:tak:
co do prezentów to od nas ma zestaw do rysowania , farby do malowania palcami wieszaczek słonik na ręczniczek i jeszcze od brata własnoręcznie zrobiona zabawka ( błyszczące konfetti myszki miki w wodzie w słoiku ) potrzęsie i wszystko lata :tak:
a od rodzinki
Barbie keyboard , 2 książeczki poeci polscy dzieciom i kopciuszka, bluzeczkę spineczki,gumeczki, skarbonkę , naklejki, duuuży pojemnik ze słodkościami, pieska szczekającego który poszedł do wymiany :baffled: bo coś nie działał:-(chyba wszystko napisałam:confused:

Załączniki

• DSC00560.JPG
    DSC00560.JPG
    291,2 KB · Wyświetleń: 24
  • DSC00566.JPG
    DSC00566.JPG
    229,3 KB · Wyświetleń: 25
  • DSC00594.JPG
    DSC00594.JPG
    232,4 KB · Wyświetleń: 25
  • DSC00575.JPG
    DSC00575.JPG
    296,3 KB · Wyświetleń: 29
Jolu, fajny ten zestaw do rysowania :tak:, a Dominisia jaka skupiona :-D
Wróciłam z przedszkola pół godziny temu...żywa ufff :sorry2:

Jutro odbieram Hankę dopiero o w pół do czwartej, bo mają jakiś teatrzyk "Telekomputerek"
Hanka oczywiście obiadu prawie nie trąciła. Były kopytka z mięskiem. Pytała czyje te kopytka, konika czy świnki :-D:-D:-D ?

Musze Hankę przetrenować w kwestii ubierania. Widziałam jak kilka dziewczynek ubierało się po leżakowaniu bez pomocy i wpadłam w depresję :baffled:. Hania bardzo szybko sie gotuje jak jej nie wychodzi ...

Jula juz w domku:-)
dzis nie chciala spac tylko lezala i pani pozwolila jej wstac wczesniej i samej sie ubrac...w szatni zauwazylam dopiero ze spodenki ma na odwrot zalozone:sorry2:dzis bylo kiepsko z jedzeniem..ale pani powiedziala ze wszystkim dzieciom cos nie pasowalo..zjadly tylko troszke:dry:bylysmy juz godizne na palcu zabaw i tam spotkalismy inne przedskzolaki z naszej grupy ktore ostro sie bawily..to co bylo zabronione w przedszkolu to hulaj dusza...normlanie musialam latac za Jula:dry:

Martusia chodzi mi o szczepienie na pneumokoki:tak:
Kinus JUla dostala hustawke z ikei,domek peppy,kucyka ponny z jezdzikiem na pilota i roznymi akcesoriami,ukladanka puzzle drewniana i piankowa,ksiazkeczki,jakies slodkosci i pieniazki aha i ksiazeczke z puzzlami.gumowe zwierzatka.

Jolu zaraz ide poogladac foteczki;-)

Martusia jak u lekarza:confused:co powiedzial i co dal na dolegliwosci Sandruni:confused:biedna..oby szybko wyzdrowiala:tak:

Kinus u nas Jula zagilana...od placzu..stresuja mnie te poranane spacerki do przedszkola:sorry2:popdobno dzieci ktore na poczatku nie plakaly dopiero w 2 lub w 3 tygodniu przezywaja rozlake i placza...musimy to przertwac i tyle:tak:jezdzisz
juz coraz lepiej..mowisz ominelas rowerzyste..fiu fiu..super byle tak dalej a predkosc tez niczego sobie..po co sie spieszyc..lepiej jechac wolniej niz pedzic i wyladowac w rowie:tak:

Hej dziewczyny.

Lekarz odradził mi implant.Kazał się przejśc do Kliniki planowania rodziny i tam sobie pogadać z doświadczoną osobą i wybrać coś innego,tak więc jeszcze zobacze.
Zastanawia mnie tylko,że ja nie moge mieć żadnych ciał obcych w ciele bo np.kolczyki powodują ,że moje uszy odpadają mi prawie :-D to i pewnie implant wywołałby jakąś alergie lub odrzucenie.

Matt ma antybiotyki i maśc bo po szczepionce na gruźlice zrobił mu się obok guz.:dry:

Edziu oj oj aleś zalatana.:rofl2: Ale fajnie,że robisz to co lubisz.

Jolu ciasto pycha a jaka piękna polewa :rofl2:
Śliczne prezenciki i widać,że Dominika zadowolona :-):-)
Martusiu jak Sandra?
Kinek ja mam wrażenie,że Antek się lepiej sam ubierał jakiś rok temu :dry::baffled:
Ale teraz przemawia przez niego lenistwo.Zresztą od kilku dni chce żebym to ja go karmiła :wściekła/y:

Hej dziewczyny.

Matt ma antybiotyki i maśc bo po szczepionce na gruźlice zrobił mu się obok guz.:dry:

O matko :szok:...A czemu ? Jakaś reakcja alergiczna ? Oby znikło w tempie błyskawicznym !!!

Kinek ja mam wrażenie,że Antek się lepiej sam ubierał jakiś rok temu :dry::baffled:
Ale teraz przemawia przez niego lenistwo.Zresztą od kilku dni chce żebym to ja go karmiła :wściekła/y:

Przez moja Hankę przemawia mega wścieklizna :angry:. W 3 sekundy nakręci siebie i mnie .Nie mogę patrzeć jak mało nie odgryzie nogawki i dla świętego spokoju pomagam :sorry2:...
Jak sama je, to wokół totalny syf :baffled:, no ale ponoć inaczej nie nauczy się....

Asia, co to za kucyk z jeździkiem na pilota ? Nie widziałam takiego ...

Jola, fajny prezent najstarszy wymyślił :tak:

Ok...spadam . Może uda mi sie coś poczytać zanim przydrepcze Hanka- nocny marek :sorry2:

reklama
O matko :szok:...A czemu ? Jakaś reakcja alergiczna ? Oby znikło w tempie błyskawicznym !!!
No właśnie chyba szczepionka się nie rozeszła po organiźmie i gdzieś przyblokowała.
Lekarz mówi,że tych szczepionek nienawidzi bo dużo z nią problemów.Właśnie takich.Zresztą zanim się to cholerstwo wygoiło mineło 2,5 miesiąca :angry:
No zobaczymy czy pomoże,za tydzień kontrola.

Dobrej nocki :-)

Do góry