reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

hej hej

ledwo zyje...zar z nieba...przyszlysmy do domku na spanie ale Juli to nie w glowie...:-(ja przygotowalam zypke i zapomnialam wstawic:zawstydzona/y:i tak czekam kiedy sie zacznie gotowac ale sie bym nie doczekala:-D
Jula zjada loda danonkowego:-)
weekend jak to weekend minal niewiadomo kiedy..w niedziele bylismy na dziaeczce u rodzinki pod wawa a pozniej na basenie...bylo super a wieczor na ogrodzie u brata,ale komary nas przepedzily:wściekła/y:

Luleczko witaj ..ale ten czas szybko minal..wszystko co dobre szybko sie konczy..niestety..dopiero co ja wyjezdzalam a juz 2 tygodnie po urlopie..
mam nadzieje ze Julkowa alergia szybko sie skonczy...co jej podajesz:confused:jak tam twoje kolano:confused:trzymam kciuki za new pracke melza..i tez ciekawi mnie co tam za tajemnice nam pozneij zdradzisz:sorry2::confused:

Martusia ..hmm..ocean..hmmm....ale sie rozmazylam:cool2:zaraz ide szukac fotek:tak:;-):-)

Jolu jak tam urodzinki sie udaly:confused:przez najblizsze dwa tygodnie zapowiadaja super upaly wiec jak tylko sie Wam uda to biegnijscie na plaze..kapac sie i smazyc;-):-)super ze tak blizutko morze macie:tak:

Edytko wspolczuje Maciusiowego chorubska...biedaczek...teraz to najlatwiej o angine..lody,zimne napoje itp..i o rota wirusy..niech szybciutko zdrowieje:tak:a i gratuluje Olence nowych umiejetnosci:tak::-)

Ania wszystkiego Najlepszego z okazji sobotnich imieninek:-)jak tam u Was po weekendzie:confused:

Monia wrocila z urlopu i nadal milczy:sorry2:musze chyba napisac do niej smska:sorry2:

Jula dzis zsiurala sie nad ranem ale tak mocno spala ze nawet nie czula...jakos tak sie zmoczyla ze materac i posciel suche tylko spodenki wilgotne miala..

czy podajecie witaminki jeszcze:confused:ja ostatnio zapominalam a nasza pediatra kazala jeszcze podawac cebion multi 5 kropelek dziennie

ja juz planuje kolejny wyjazd urlopowy i juz sie doczekac nie moge...mam nadzieje ze pogode bedziemy mialy.

reklama
Asiu ja Mackowi już żadnych witamin nie podaję, poza wit. C, która jest niezbędna do dobrego wchłaniania żelaza. Cebionu nigdy nie dawałam, tylko D3 do roczku. Olcia też tylko D3 dostaje.

Mackowi też się czasem zdarzy zsikac szczególnie jak śpi w dzień, dlatego jeszcze zakładam mu na noc i na spanie dzienne pieluchę.

U nas dziś niby gorąco, ale przyjemny wiaterek wszystko równoważy.

Niezła jesteś z tą zupą:-D

Hej hej
U nas upał okropny.
Na ogródek nawet nie wychylam się bo byłam przed południem i nie da rady wytrzymać.
Na weekend jak zwykle było bombowo_Oj jak ja lubie tak poimprezować z najbliższymi przyjaciółmi :-D
Jak obejrze zdjęcia i ocenzuruje to może coś wstawie :cool2::-D:-D
Jedyny minus to,że Antek wrócił z katarem :dry:
Oj już dawno nie chorował.

Asiu ja podaje tylko witamine C przy chorobie.Tak jak dziś przy katarze.

Dobrze,że mam Eurespal z Pl to może lekarz nas ominie.

Luleczko ciesze się,że 99% wyjazdu wypalił.Odpoczełaś choć troszke? Bo napięty plan mieliście.
A mama Twoja pewnie wniebowzięta była co nie?
Super.
A teraz szybko się ogarniaj i wracaj do nas :-)

No Asiu dobre,dobre z tą zupą :-D
A gdzie tymrazem na urlop?

Jolu a może zmieniłaś proszek?
Ja dostałam na to moje niby uczulenie sterydy i zeszło.Choć dalej obstaje przy łupieżu różowym Giberta.Poczytaj o tym na wikipedi.

Martusiu a pewnie masz racje z tymi pneumo.
No cóż musze się dowiedzieć ile za Antka zapłace.Na szczęście to tylko jedna dawka.

Edytko dziwna ta gorączka.A może Maciuś się przegrzał na słoneczku?

Joasiu dobra jestes z tą zupą :-D:-D:-D...
tak mam morze pod noskiem ale nie mogę wychodzić na słońce z tą wysypką ... co do witamin to żadnych nie daje ...
a urodzinki się udały:tak: he he Dominika zdmuchneła świeczkę za Kordianka

Edytko oj faktycznie dziwnie z tą temperaturką :confused: żadnych innych obiawów? aco do przedszkola to u mojej kumpeli jest sajgon od kiedy jej mały chodzi bo jak on coś przyniesie ( choróbsko) to brat łapie i tak w kółko :shocked2: oby u Ciebie tak nie było ...

Martusiu no nie żartuj uwielbiam oglądać fotoski:tak:
Hear me talk!

Luleczko to fajno że wyjeździk sie udał :tak:
jakby nie awaria kolanka i chroba Julci to byłoby jeszcze lepiej no nie ale ważne żeś Kobieto zadowolona:tak:

Aniu gdzie jesteś hop hop?

to sie Aniu minełyśmy .... nie proszku ani płynu ani mydła nic z tych rzeczy nie zmianiałam:-( nawet wokól oczu mam takie liszaje czy cuś :baffled: masakra ... kupiłam dziś wapno może mi pomoże .:shocked2:...

Hej ;-)

Upal, upal upal :cool2::-):-):-)

Caly dzien na dworku :-)
Rano pomylam wszytskie okna, a potem wyskoczylysmy na plac zabaw. Cora poszalala a ja razem z nia jak dziecko gonilam za motylkiem po trawce :-D:-D Pozniej wrocilysmy na obiadek i zaraz po jedzonku znow na dworek, za domek poszlysmy sie na kocyku wylegiwac, gonic i jezdzic na pati pati :-) super bylo. Teraz odpoczywamy na kanapie bo w domku chlodniej niz na dworku ;-)

Edziu nie ma za co. Szkoda tylko, ze nie pomoglam.

Moze Macius od sloneczka ma temperaturke. Nie opalil sie ostatnio :confused:
Mojej sasiadki synus nie moze dlugo na sloneczku byc bo wieczorem temperature dostaje, dlatego pomyslalm, ze u Was tez od slonka.

Zacznie sie zacznie chorowanie w przedszkolu, zeby tylko siostry nie zarazal.

Edytko tak sobie teraz mysle, ze kiedys cos nazekalas na to ze Macius malo je:confused: Te witaminki co ja podaje multi sanostol sa tez na apetyt. Mozesz mu podawac nic sie nie stanie ze je zkje a moze i poprawa w jedzeniu bedzie. Duza butla 30zl ale starcza na 3 miesiace.

Asiu mnie tez sie czesto zdaza gotowac tak jak Tobie ;-):tak:Poloze na piec, wlacze i czekam, ale pstryczka od pradu zapomne wlaczyc i tak wlasnie czekam i czekam az zacznie sie gotowac a tu garnek zimny na piecu stoi :-p

Nam weekend tez tak szybko mija jak i Wam. Ale u nas malo atrakcji w porownaniu do Was ;-):-)

Ja podaje lyzeczke od herbaty multi sanostolu. I nic wiecej. Jak jest katarek to do tego witaminke C.

Anineczko fajnie, ze bylo fajnie :-):-):-)
Zdroweczka dla Anosia :*:*
Czekam na zdjecia ;-):tak::-)

Jak tak lubicie odwiedzc to moze i nas odwiedzicie :confused::confused:
Zapraszamy serdecznie :-):tak::tak::tak::-)

Jolu fajnie, ze foteczki lubisz ogladac :-)
Podesle ci jeszcze kiedys jakies ;-)

Co do Twojej wysypki to idz moze do lekarza :confused:
A poki co to umyj sie, badz wybalsamuj Oilatum lub Emolium.
Jak bylam w Polsce to corcia dostala wysypki niewiadomo z czego (prawdopodobnie z wody). Bylam u lekarza i powiedziala, ze najlepiej myc sie w Oilatum lub Emolium bo szybciej sie goi. I jej szybko wszytsko zeszlo. A i sama tez stosuje jak mi jakies chrosteczki wyskocza ;-)

Zmykam do rodzinki paaaaa

Ostatnia edycja:
dzien dobry:-)
warszawa zloneczna i goraca:tak:
zaraz wychodzimy na plac zabaw,dzisiejsza nocka pokrecona,JUla wiercila,krecila sie i do tego co jakis czas przez sen poplakiwala,kwekala..ok 1 przyszla do nas i juz spala ze mna.Balismy sie zeby czasem jakies chorubsko sie nie rozwijalo ale na szczescie to bylo chyba z goraca na przemian z zimnem.

A gdzie tymrazem na urlop?

Aniu juz odpowiadam....planuje wyjechac z JUla nad morze...wpadla mi w oko fajna miejscowka miedzy wladyslawowem a puckiem z linia brzegowa z wodami z zatoki z super dojsciem dla dzieci wiec dzis bede dzwonic i ustalac.
Malz bedzie w tym czasie pracowal a my pojedziemy w takim samym skladzie jak w zeszlym roku czyli z moja mama i siostra i jej synkiem.Jedziemy pociagiem,na podroz samochodem szkoda mi czasu..ruch wachadlowy,korki,objazdy..bleeee..nie lubie tego a w pociag wsiadamy i wysiadamy na miejscu:tak:

a tak po zatym to chyba nie odpowiedzialam Ci jeszcze na jedno pytanie apropo naszych wakacji...;-):-)odpoczywalismy w przepieknych Borach Tucholskich..co roku tam jezdzimy...odwiedzilismy takze nasze morze i Jula mogla sobie pouzywac..radosc jej nie do opisania...
dzis mam znow zalatany dzien..planuje wrocic ze spacerku po 12 i uspic Jule a pozniej przychodzi ciocia a ja jade pomoc bratu i wroce dopiero wieczorem tak wiec zycze milego dnia a Antosiowi i Maciusiowi zycze zdrowka...moze juz dzis beda sie lepiej czuli...i oby nie zarazili rodzenstwa:tak:
Milego dnia:-)

Hej hej
Niestety Asiu.Antek już się podzielił z choróbskiem.Oberwałam ja i Matt.Matt widze,że ma katar a mnie strasznie gardło boli i w uchu łaskocze:baffled:
Ehh a dziś znowu upał.W nocy było tak strasznie gorąco,że chyba nikt się nie wyspał.Mateusz po godzinie od wstania poszedł znowu spać,Antek się układa na kanapie a i ja chętnie bym sobie poległa :sorry2:
Ale zaraz mama będzie dzwonić to waruje przy kompie.

Asiu
to czekamy na zdjęcia.
Kurcze,ale nam się nie udały w tym roku wakacje :-( Nigdzie nie byliśmy...a takie plany były :baffled:
Ciekawe czy wypali nasz wyjazd we wrześniu do Pl.
Kurcze Asia super,że korzystacie ile się da z wakacji :-)
A pisałaś może do Moni?
Ja jej się ostatnio pytałam na NK kiedy wróci,ale nic się nie odezwała,nie odpisała :no::confused::dry:

Jolu kup lepiej Zyrtec ;-)
A może uczulenie od słońca?

Martusiu chciałabym Ciebie zobaczyć skakającą po łące za motylkiem :-D
A co do odwiedzin....wiesz wszystko było fajnie,ale Mateusz w drodze powrotniej bite 3 godziny się darł.Tak się wydzierał,że powiedziałam,że przez najbliższe pół roku nigdzie z nim nie wsiadam do auta na dłuższe trasy.
Jest okropny! :angry::sorry2:
Tak więc jak zapomne o tych atrakcjach z nim w aucie to pewnie przyjedziemy,a tymczasem to ja zapraszam do siebie :cool2:
Lulka hop hop :-D:-)

reklama
Cześć Dziewczyny..
mam dziś kiepski dzień ... noc w kratkę boi Domcia miała jakieś koszmary i się budziła musiałam z nią troche spać więc jestem połamana bo u niej mało miejsca :baffled:.. Kodruś też cycował w nocy ze dwa razy:baffled: .... ale ma nowy ząbek :-)

zapisałam sie do lekarza zwykłego ( bo do dermatologa miesięczna kolejka paranoja..) w czwartek idę narazie piję wapno..

Martusiu emolium tylko krem reklamówkę znalazłam zobaczymy..

Aniu nigdy nie miałam uczulenia na słońce staram się unikać słońca w upały i wychodzę popołudniami lub do parku gdzie jest koisty cień więc jak mogłabym nagle uczulić się na słonko? :confused: a zyrtec można kupić bez recepty?

duże buziaki dla wszystkich dużych i małych chorowitków :tak:
a ja idę dalej się .....

Do góry