reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Hej hej.
My już po bilansie.
Antek waży 18 kilo :sorry2:
Układał ślicznie wieże z klocków ale nie umie narysować koła na kartce :dry:
Co prawda robi jakieś okrąglaki ale one muszą mieć według niego kilka obrysowań kółka.Niewiem czy dobrze wytłumaczyłam.
Pani była zadowolona z jego odpampersowania bo mówi,ze wśród irlandzkich dzieci to rzadkość :szok:
A tak pozatym to tylko pytania do nas.W sumie było okey.
Niestety nie załapie się na pneumokoki darmowe i musze popytać ile tutaj kosztują.
Za to Matt będzie szczepiony za 4 miesiace bo on się załapał.

To na tyle :tak:

Jak mąż nie będzie wieczorem wyganiał trojana to wpadne i ponadrabiam bo teraz musze conieco posprzątać :sorry2:

reklama
Aniu toż Ty chopa masz jak dąb :-):-):-)
moja Domka to tak 16kg z groszkiem a ile Mat waży?
kółka jakie kółka kurcze u nas takiego czegos nima tylko rozmowa pomiary a może nie pamiętam już :confused: mała jeszcze nie byla ale muszę to zaliczyć ...

ale dzis jestem wykończona szwagierki były:-) jedna to z synkiem przyjechała 1rok,5 mc łobuziak fajny :tak:... na plaży na spaserku byliśmy.... ale się dojodowałam :-D:-D:-D

gdzie reszta kobitek? :cool2:

Załączniki

• DSC00287.JPG
    DSC00287.JPG
    543,5 KB · Wyświetleń: 29
  • DSC00290.JPG
    DSC00290.JPG
    512,5 KB · Wyświetleń: 23
  • DSC00298.JPG
    DSC00298.JPG
    509,4 KB · Wyświetleń: 22
dobry wieczor:-)
malzonek zmywa a ja wykapana zasiadlam tylko na chwilke bo czeka mnie duuuuuzzzzoo pracy..i to na dodatek na wlasne zyczenie..kolezanki tata ma sad wisniowy i kupilam w super cenie wisienki...tylko 20 kg do przerobienia:sorry2:troszke dzis i reszte jutro musze zrobic:tak:

Aniu Antos waga jak na faceta przystalo:tak:super,pewnie ze kolko to ciezko narysowac...Jula tez nie potrafi tak na zawolanie pieknego kolka narysowac:-(a jakie kryteria trzeba spelniac zeby zalapac sie na darmowe pneumokoki:confused:dobrze chociaz ze Matt sie zalapal:tak:a jak jego bilansik:confused:
co do mojej pracy to juz odpowiadam....bede szukac ale dopiero gdzies w listopadzie..na wrzesien mam miec operacje tylko niewiem czy na poczatku czy dopiero pod koniec sie zabrac za to,pozniej pewnie jakies choroby Jula z przedszkola przyniesie wiec odrazu na zwolenienie isc nie moge wiec chwilke sie poleniu****e w domku podczas Juli nieobecnosci:zawstydzona/y:;-):-)

Jolu zazdroszcze Ci spacerkow i jodowania:tak: jak ja bym chciala miec gdzies blizutko plaze...wode....

szukam jakiegos fajnego miejsca chyba w okolicach wladyslawowa ,moze macie cos godnego do polecenia...jade z Jula w sierpniu na pare dni pojodowac sie:tak:

dzis straszna duchota byla...a na wieczor sie rozpadalo i pogrzmialo troszke.Jula dzis w dzien nie spala wiec od 21 juz spi.

Martusia super z tymi wyprzedazami macie....:-):tak::-)
wspolczuje Sandrusi upadku,dobrze ze pojechalas i sprawdzilas czy wszystko wpozadku i ze "tylko tak sie to skonczylo"buziaki od cioteczki z wawy...musi teraz bardzo uwazac..znaczy sie musicie bardzo uwazac na siebie:tak:

no nic zmykam do kuchni:wściekła/y:spac mi sie strasznie chce ale co robic..jak sie chce pic kompociki czy jesc dzemiki to i trzeba do roboty sie zmobilizowac.

dobranoc:-)

Witam...
Strasznie mi do Was tęskno, ale nie mogę wyrwać się z tej chałupy...:angry:. Weekendy, to zwykle odwiedziny rodzinki, znajomych, którzy chcą pogrilować na zielonej trawce. Jest fajnie, bo chata pełna, ale potem do wtorku doprowadzam dom do porządku...
Jacek ciągle w rozjazdach, a jak jest w Poznaniu, to wraca późno i umęczony...Nie mam specjalnie w domu z niego pożytku. Ale prawdę mówiąc, to nawet nie wymagam tego od niego...
:sorry2:
Mamy fajnych sąsiadów, do których Hanka często biega i normalnie siłą muszę ją od nich wyciągać :-D
Ja każda wolna chwilkę spędzam w ogrodzie; pielę ( chwasty wyłażą mimo geowłokniny :wściekła/y:), nawożę, przycinam...z zapałem początkującej ogrodniczki. Już planuję co zasadzę w sierpniu, żeby na wiosnę było cudnie:tak:.No i zaprawy robię :tak:: ogórki, dźemy morelowe...(Joasiu, przybij piątkę :-D)
Mam nadzieję, że się na mnie nie gniewacie, że rzadziej zaglądam, ale dzień jest za krótki...
Nawet nie mam czasu , żeby foty z aparatu zgrać do kompa :zawstydzona/y:
A'propos, Martusiu , impreza chyba była bardzo udana :-), a prezenty, które dostałaś, to chyba bardziej mi by się przydały, gdy mąż ciągle w delegacji :-D
Zamierzam połozyc przed drzwiami wejściowymi taką oto wycieraczkę :-p

40092_2.jpg

Aniu, Antek wagę ma jak na prawdziwego mężczyznę przystało :tak:Ale chyba jakiś czas temu też miał 18 kg ? Pewnie wyciągnęło go :tak:
Hanka niezmiennie 14 kg :happy2:

Martusiu, buziaczki dla Sandry ;-) w zraniona główkę. Ja kilka razy dziennie łapie sie za serce, gdy Hanka ćwiczy swoje akrobacje na czym popadnie :szok:...
Póki co większych obrażeń nie było...

JKRZYMKA, a ty odpoczywasz nad morzem ? Ale bosko ....Marzy mi sie chociaż tydzień takiego nicnierobienia, spacerów po plaży i przepysznych rybek ...Ech....
W ten weekend miałam jechać do Augustowa do rodzinki, ale okazało sie , że Jacko ma w sobotę naradę i nici z pseudowakacji :no:

Joasiu, a myśmy niedawno odkryli małe jeziorko 10 minut samochodem od Rokietnicy. I powiem Ci, że niby fajnie, bo Hanka może sie wypluskać, ale jednak nic nie zastąpi morza :tak:

A gdzie Lulka ? Pojechała do Polski ? kiedy wraca ?. Bosz...ale niedoinformowana jestem :zawstydzona/y:

No uciekam, bo Hanelka domaga się uwagi ...My jeszcze bez śniadania :szok:...

Czesc :-)

U nas troszke pogoda sie spipcyla. Pada dzis deszcz i chyba ze spacerku nici. A wczoraj odkrylusmy plac zabaw niedaleko naszego domku i myslalm, ze dzis sie wyboerzemy na spacerek i zabawe. No moze poznie sie wypogodzi.

Mialam dzis pobodke o 7 bo Piotrus do nas przyszedl. Jak narazie dzieci sie ladnie bawia wiec nie jest zle ;-)

Mamusia i corusia dziekuje za buziaczki :tak::-)

Anineczko super, ze dzieciaki juz po bilansie. Ciekawe czy u mnie jest cos takiego :confused: W zwszlym roku bylam na bilansie w Polsce.
Antos nie dostal jeszcze szczepienia na pneumokoki :confused::confused:
Tez jestem ciekawa jakie kryteria trzeba spelnic zeby szczepeinie miec darmowe.
Ladna waga u Antosia :-) Sandra wazy 14,5kg :tak::-)

Jolu super zdjecia :-)
Fajnie, ze masz tak blisko morza mozecie sie jodowac na calego :tak::-) no i dzieci maja frajde z zabawy w piachu :-)

Asiu co bedziesz robila z wisni :confused:
Ja najbardziej nie lubialam drylowac :dry:Bardzo czasochlonne i monotonne no i potem wygladalam jakbym kogos zabila :-p;-)
Ja sobie lubie pomrozic owoce, potem jak znalazl do kompociku :-)
A tak to nie lubie zadnych przetworow robic. Jak mam smaka ide kupie sloik i gul zaspokojony. Moj dziadek duzo robi grzybow, borowek i kjazyn i potem mi naprzywozi, a my nie zdazymy tego zjesc i tak lezy na potem. w tym roku tylko suszone grzybki sobie przywioze pewnie ;-)No i moze jakies soczki :-)

Kinek tak to jest jak sie ma domek z ogrodem. Co weekend wszyscy na grillka sie zjezdzaja. Ja na poczatku bylam zadowolona, ale potem zaczelo mnie to juz meczyc, bo wszyscy zadowoleni do swoich domkow jechali a ja sama zostawalam z burdelikiem. Potem wolalam isc do kogos. A w koncu robilismy tak ze raz tu, raz tam a raz jeszcze gdzies indziej i kazdy byl zadowolony :-)

Kinus jak ci sie tak spodobal moj prezencik to moze pogadaj z mezusiem ;-):tak:Gwarantuje, ze i on bedzie zadowolony, ze cos nowego i innego Was czeka ;-):-):-D
A ze tak zapytam planujecie jeszcze powiekszanie rodzinki :confused:

Fajnie, ze macie sasiadow w porzasiu noi Hania ma do kogo chodzic ;-)
Tam jest jakies dziecko czy do cioci tak ucieka :confused:

Zmykam bo smykom bajka sie znudzila :-)

Hej hej
Dziś ciężki dzień bo młody w nocy nie zabardzo chciał spać a i uśpić go teraz na drzemke to ciężka sprawa.Ale chyba śpi bo cisza w pokoju.
Zaraz musze popakować nas bo wybywamy dziś na weekend do znajomych.Będziemy oblewać moje imieninki jutro :cool2:

Martusiu u nas nie było w kalendarzu szczepień pneumo tylko meginkoki.
Ale teraz weszły i doszczepiają dzieci urodzone od września 2006.Tak więc Matt sie załapie a Antek nie.Ale zaszczepimy go prywatnie :tak:
A u was szczepią na meginkoki ?

Kinuś mówisz,że już pisałam,że Antek waży 18kg? :dry:
Eee chyba nie.Pisałam o 16 i 17,5kg.Ale może schudł ostatnio i znowu przytył ?
Dużo roboty masz z ogódkiem no ale jak się chce ładnego ogrodu to trzeba włożyć sporo pracy :tak:

Wycieraczka kusząca dla sąsiadów i listonosza :-D:-D:-D

Asiu oj dużo roboty.Ja przyznam szczerze nigdy nie robiłam soczków i przetworów.Nie lubie tego.Marna ze mnie gospodyni :sorry2:
Mateusza bilansik wporządku.Waży 9660gr i miał kilka zadań do wykonania.
Przełożyć klocek z rączki do rączki,zebrać paproszka z podłogi,pokazać jak raczkuje,staje przy meblach i porusza się przy nich.Doktor zadowolona.Bioderka i ciemiączko wporządku.
Tylko młody ma przejść ze słoiczków na nasze domowe jedzonko.Co nie jest fajnym pomysłem bo on ledwo co zjada słoiczek a mojego gotowania nie lubi :sorry2:
Mam mu najpierw mieszać słoiczek z naszym i tak stopniowo.

Jolu ah ah jak ja kocham morze.Masz bardzo cenny dar pod noskiem.Super.
No właśnie jestem ciekawa jak wygląda bilans 3 latka w polsce ?

No nic.Matt usnął to lece coś przygotować na wyjazd :tak:
Jakby co to do poniedziałku ;-)

Anineczko nie mam pojecia czy sa tutaj szczepienia na meningokoki :baffled: Nie pytalam. Pneumokoki sa na bank bo Sandra byla szczepiona w zeszlym roku.
Czy trzeba szczepic na meningokoki jezeli dziecko bylo zaszczepione na pneumokoki :confused: Slyszalam, ze nie ale teraz tu juz sama nie wiem.

Pneumo a meginko to chyba zupełnie inny rodzaj bakterii.
Ale pneumo są chyba bardziej powszechne.
U nas szczepią na to i na to.

Ja czekam na mężą.Już wysprzątałam chatke,poprasowałam i część spakowane :-)

Cześc Dziewczyny:-)

dzię też się wyspacerowałam tym razem u na w parczku to był kiedys mały lasek :tak:... Dominika ta czyścioszka odkryła że brudzić się jest fajno i zaczeła rysować , jeździć po piasku na alejce :tak::-D:-D:-D:-D ...woda w wannie była czrna :szok::tak::-D
Korduś jast na etapie że nie zaśnie na spacerze no prawie nie zaśnie bo kima na siedząco.. a jak go położyć to z rykiem siada i znów kima :-D:-D:-D:-D:confused:
w niedzielę robię roczek a w środe jeszcze raz bo prawdziwe :-)
zobacze jak mi torcik wyjdzie :confused:

Aniu właściwie nie byłam jeszcze na bilansie 2l ponieważ ciągle lekarka machała ręką że później no i się przesuneło :baffled: ale o ile pamiętam to tu lest co 2 lata czyli 2l, 4l,6l a potem więkrzy odstęp szczerze to niepamiętam :zawstydzona/y: ale dowiem się ....
imieninki no no tylko uwaga z drinkami co by się nieprzecholowło :-D:-D:-D:-D;-)

Joasiu podrzucisz mi pare dżemików ;-)? kurcze prawdziwa gospodyni... ja to niepamiętam kiedy sie wekowanie bawiłam :zawstydzona/y:
a i męzulka masz grecznego bo pozmywa fiu fiu:-)

Kinuś ja mieszkam nad morzem:tak::-):-):-)
dobrze że sąsiedzi fajni :tak:... wycieraczka fajowa :tak:
nie to jak praca ukochanych czasem wszystko psuje :-(

Martusiu a tu słoneczko ładne było :tak: a pobódki to ja mam między 5 a 6 :baffled:
taki fajny plac zabaw a właściwie zbiór placów bo wiekowo rozdzielili to zrobli z łączek których tu ful :tak::tak::tak: tylko troszkę dalej muszę iść ...

reklama
Rano bylo nie ladnie, ale potem super cieplo choc slonka brakowalo.
Wyskoczylysmy dzis na spacerek, plac zabaw a potem z tatusiem na zakupy :-)
Po powocie corcia poszla spac a mama podlogi pomyla i mnie polamalo :-pPlecy bola jak jasny gwint to chyba kara za to ze sprzatalam zamaist odpoczywac :-p;-)

Pneumo a meginko to chyba zupełnie inny rodzaj bakterii.
Ale pneumo są chyba bardziej powszechne.
U nas szczepią na to i na to.
Ja slyszalam kiedys, ze pnemo maja wiecej bakterii niz meningo i jak juz szczepic to wtedy lepeij na pneumo. Ile w tym prawdy to nie wiem. Ja w Pl nie szczepilam bo mala ze mna w domku siedziaal i nie zarazala sie chorobami wiec stwierdzilam ze nie ma takiej potrzeby, a ze tutaj to obowiazkowe w kalendarzu szczepien to zaszczepilam ja.

Ide spac do potem ;-)

Do góry