reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Hej hej.
My już po bilansie.
Antek waży 18 kilo :sorry2:
Układał ślicznie wieże z klocków ale nie umie narysować koła na kartce :dry:
Co prawda robi jakieś okrąglaki ale one muszą mieć według niego kilka obrysowań kółka.Niewiem czy dobrze wytłumaczyłam.
Pani była zadowolona z jego odpampersowania bo mówi,ze wśród irlandzkich dzieci to rzadkość :szok:
A tak pozatym to tylko pytania do nas.W sumie było okey.
Niestety nie załapie się na pneumokoki darmowe i musze popytać ile tutaj kosztują.
Za to Matt będzie szczepiony za 4 miesiace bo on się załapał.

To na tyle :tak:

Jak mąż nie będzie wieczorem wyganiał trojana to wpadne i ponadrabiam bo teraz musze conieco posprzątać :sorry2:

reklama
Aniu toż Ty chopa masz jak dąb :-):-):-)
moja Domka to tak 16kg z groszkiem a ile Mat waży?
kółka jakie kółka kurcze u nas takiego czegos nima tylko rozmowa pomiary a może nie pamiętam już :confused: mała jeszcze nie byla ale muszę to zaliczyć ...

ale dzis jestem wykończona szwagierki były:-) jedna to z synkiem przyjechała 1rok,5 mc łobuziak fajny :tak:... na plaży na spaserku byliśmy.... ale się dojodowałam :-D:-D:-D

gdzie reszta kobitek? :cool2:

Załączniki

• DSC00287.JPG
    DSC00287.JPG
    543,5 KB · Wyświetleń: 26
  • DSC00290.JPG
    DSC00290.JPG
    512,5 KB · Wyświetleń: 20
  • DSC00298.JPG
    DSC00298.JPG
    509,4 KB · Wyświetleń: 19
dobry wieczor:-)
malzonek zmywa a ja wykapana zasiadlam tylko na chwilke bo czeka mnie duuuuuzzzzoo pracy..i to na dodatek na wlasne zyczenie..kolezanki tata ma sad wisniowy i kupilam w super cenie wisienki...tylko 20 kg do przerobienia:sorry2:troszke dzis i reszte jutro musze zrobic:tak:

Aniu Antos waga jak na faceta przystalo:tak:super,pewnie ze kolko to ciezko narysowac...Jula tez nie potrafi tak na zawolanie pieknego kolka narysowac:-(a jakie kryteria trzeba spelniac zeby zalapac sie na darmowe pneumokoki:confused:dobrze chociaz ze Matt sie zalapal:tak:a jak jego bilansik:confused:
co do mojej pracy to juz odpowiadam....bede szukac ale dopiero gdzies w listopadzie..na wrzesien mam miec operacje tylko niewiem czy na poczatku czy dopiero pod koniec sie zabrac za to,pozniej pewnie jakies choroby Jula z przedszkola przyniesie wiec odrazu na zwolenienie isc nie moge wiec chwilke sie poleniu****e w domku podczas Juli nieobecnosci:zawstydzona/y:;-):-)

Jolu zazdroszcze Ci spacerkow i jodowania:tak: jak ja bym chciala miec gdzies blizutko plaze...wode....

szukam jakiegos fajnego miejsca chyba w okolicach wladyslawowa ,moze macie cos godnego do polecenia...jade z Jula w sierpniu na pare dni pojodowac sie:tak:

dzis straszna duchota byla...a na wieczor sie rozpadalo i pogrzmialo troszke.Jula dzis w dzien nie spala wiec od 21 juz spi.

Martusia super z tymi wyprzedazami macie....:-):tak::-)
wspolczuje Sandrusi upadku,dobrze ze pojechalas i sprawdzilas czy wszystko wpozadku i ze "tylko tak sie to skonczylo"buziaki od cioteczki z wawy...musi teraz bardzo uwazac..znaczy sie musicie bardzo uwazac na siebie:tak:

no nic zmykam do kuchni:wściekła/y:spac mi sie strasznie chce ale co robic..jak sie chce pic kompociki czy jesc dzemiki to i trzeba do roboty sie zmobilizowac.

dobranoc:-)

Witam...
Strasznie mi do Was tęskno, ale nie mogę wyrwać się z tej chałupy...:angry:. Weekendy, to zwykle odwiedziny rodzinki, znajomych, którzy chcą pogrilować na zielonej trawce. Jest fajnie, bo chata pełna, ale potem do wtorku doprowadzam dom do porządku...
Jacek ciągle w rozjazdach, a jak jest w Poznaniu, to wraca późno i umęczony...Nie mam specjalnie w domu z niego pożytku. Ale prawdę mówiąc, to nawet nie wymagam tego od niego...
:sorry2:
Mamy fajnych sąsiadów, do których Hanka często biega i normalnie siłą muszę ją od nich wyciągać :-D
Ja każda wolna chwilkę spędzam w ogrodzie; pielę ( chwasty wyłażą mimo geowłokniny :wściekła/y:), nawożę, przycinam...z zapałem początkującej ogrodniczki. Już planuję co zasadzę w sierpniu, żeby na wiosnę było cudnie:tak:.No i zaprawy robię :tak:: ogórki, dźemy morelowe...(Joasiu, przybij piątkę :-D)
Mam nadzieję, że się na mnie nie gniewacie, że rzadziej zaglądam, ale dzień jest za krótki...
Nawet nie mam czasu , żeby foty z aparatu zgrać do kompa :zawstydzona/y:
A'propos, Martusiu , impreza chyba była bardzo udana :-), a prezenty, które dostałaś, to chyba bardziej mi by się przydały, gdy mąż ciągle w delegacji :-D
Zamierzam połozyc przed drzwiami wejściowymi taką oto wycieraczkę :-p

40092_2.jpg

Aniu, Antek wagę ma jak na prawdziwego mężczyznę przystało :tak:Ale chyba jakiś czas temu też miał 18 kg ? Pewnie wyciągnęło go :tak:
Hanka niezmiennie 14 kg :happy2:

Martusiu, buziaczki dla Sandry ;-) w zraniona główkę. Ja kilka razy dziennie łapie sie za serce, gdy Hanka ćwiczy swoje akrobacje na czym popadnie :szok:...
Póki co większych obrażeń nie było...

JKRZYMKA, a ty odpoczywasz nad morzem ? Ale bosko ....Marzy mi sie chociaż tydzień takiego nicnierobienia, spacerów po plaży i przepysznych rybek ...Ech....
W ten weekend miałam jechać do Augustowa do rodzinki, ale okazało sie , że Jacko ma w sobotę naradę i nici z pseudowakacji :no:

Joasiu, a myśmy niedawno odkryli małe jeziorko 10 minut samochodem od Rokietnicy. I powiem Ci, że niby fajnie, bo Hanka może sie wypluskać, ale jednak nic nie zastąpi morza :tak:

A gdzie Lulka ? Pojechała do Polski ? kiedy wraca ?. Bosz...ale niedoinformowana jestem :zawstydzona/y:

No uciekam, bo Hanelka domaga się uwagi ...My jeszcze bez śniadania :szok:...

Czesc :-)

U nas troszke pogoda sie spipcyla. Pada dzis deszcz i chyba ze spacerku nici. A wczoraj odkrylusmy plac zabaw niedaleko naszego domku i myslalm, ze dzis sie wyboerzemy na spacerek i zabawe. No moze poznie sie wypogodzi.

Mialam dzis pobodke o 7 bo Piotrus do nas przyszedl. Jak narazie dzieci sie ladnie bawia wiec nie jest zle ;-)

Mamusia i corusia dziekuje za buziaczki :tak::-)

Anineczko super, ze dzieciaki juz po bilansie. Ciekawe czy u mnie jest cos takiego :confused: W zwszlym roku bylam na bilansie w Polsce.
Antos nie dostal jeszcze szczepienia na pneumokoki :confused::confused:
Tez jestem ciekawa jakie kryteria trzeba spelnic zeby szczepeinie miec darmowe.
Ladna waga u Antosia :-) Sandra wazy 14,5kg :tak::-)

Jolu super zdjecia :-)
Fajnie, ze masz tak blisko morza mozecie sie jodowac na calego :tak::-) no i dzieci maja frajde z zabawy w piachu :-)

Asiu co bedziesz robila z wisni :confused:
Ja najbardziej nie lubialam drylowac :dry:Bardzo czasochlonne i monotonne no i potem wygladalam jakbym kogos zabila :-p;-)
Ja sobie lubie pomrozic owoce, potem jak znalazl do kompociku :-)
A tak to nie lubie zadnych przetworow robic. Jak mam smaka ide kupie sloik i gul zaspokojony. Moj dziadek duzo robi grzybow, borowek i kjazyn i potem mi naprzywozi, a my nie zdazymy tego zjesc i tak lezy na potem. w tym roku tylko suszone grzybki sobie przywioze pewnie ;-)No i moze jakies soczki :-)

Kinek tak to jest jak sie ma domek z ogrodem. Co weekend wszyscy na grillka sie zjezdzaja. Ja na poczatku bylam zadowolona, ale potem zaczelo mnie to juz meczyc, bo wszyscy zadowoleni do swoich domkow jechali a ja sama zostawalam z burdelikiem. Potem wolalam isc do kogos. A w koncu robilismy tak ze raz tu, raz tam a raz jeszcze gdzies indziej i kazdy byl zadowolony :-)

Kinus jak ci sie tak spodobal moj prezencik to moze pogadaj z mezusiem ;-):tak:Gwarantuje, ze i on bedzie zadowolony, ze cos nowego i innego Was czeka ;-):-):-D
A ze tak zapytam planujecie jeszcze powiekszanie rodzinki :confused:

Fajnie, ze macie sasiadow w porzasiu noi Hania ma do kogo chodzic ;-)
Tam jest jakies dziecko czy do cioci tak ucieka :confused:

Zmykam bo smykom bajka sie znudzila :-)

Hej hej
Dziś ciężki dzień bo młody w nocy nie zabardzo chciał spać a i uśpić go teraz na drzemke to ciężka sprawa.Ale chyba śpi bo cisza w pokoju.
Zaraz musze popakować nas bo wybywamy dziś na weekend do znajomych.Będziemy oblewać moje imieninki jutro :cool2:

Martusiu u nas nie było w kalendarzu szczepień pneumo tylko meginkoki.
Ale teraz weszły i doszczepiają dzieci urodzone od września 2006.Tak więc Matt sie załapie a Antek nie.Ale zaszczepimy go prywatnie :tak:
A u was szczepią na meginkoki ?

Kinuś mówisz,że już pisałam,że Antek waży 18kg? :dry:
Eee chyba nie.Pisałam o 16 i 17,5kg.Ale może schudł ostatnio i znowu przytył ?
Dużo roboty masz z ogódkiem no ale jak się chce ładnego ogrodu to trzeba włożyć sporo pracy :tak:

Wycieraczka kusząca dla sąsiadów i listonosza :-D:-D:-D

Asiu oj dużo roboty.Ja przyznam szczerze nigdy nie robiłam soczków i przetworów.Nie lubie tego.Marna ze mnie gospodyni :sorry2:
Mateusza bilansik wporządku.Waży 9660gr i miał kilka zadań do wykonania.
Przełożyć klocek z rączki do rączki,zebrać paproszka z podłogi,pokazać jak raczkuje,staje przy meblach i porusza się przy nich.Doktor zadowolona.Bioderka i ciemiączko wporządku.
Tylko młody ma przejść ze słoiczków na nasze domowe jedzonko.Co nie jest fajnym pomysłem bo on ledwo co zjada słoiczek a mojego gotowania nie lubi :sorry2:
Mam mu najpierw mieszać słoiczek z naszym i tak stopniowo.

Jolu ah ah jak ja kocham morze.Masz bardzo cenny dar pod noskiem.Super.
No właśnie jestem ciekawa jak wygląda bilans 3 latka w polsce ?

No nic.Matt usnął to lece coś przygotować na wyjazd :tak:
Jakby co to do poniedziałku ;-)

Anineczko nie mam pojecia czy sa tutaj szczepienia na meningokoki :baffled: Nie pytalam. Pneumokoki sa na bank bo Sandra byla szczepiona w zeszlym roku.
Czy trzeba szczepic na meningokoki jezeli dziecko bylo zaszczepione na pneumokoki :confused: Slyszalam, ze nie ale teraz tu juz sama nie wiem.

Pneumo a meginko to chyba zupełnie inny rodzaj bakterii.
Ale pneumo są chyba bardziej powszechne.
U nas szczepią na to i na to.

Ja czekam na mężą.Już wysprzątałam chatke,poprasowałam i część spakowane :-)

Cześc Dziewczyny:-)

dzię też się wyspacerowałam tym razem u na w parczku to był kiedys mały lasek :tak:... Dominika ta czyścioszka odkryła że brudzić się jest fajno i zaczeła rysować , jeździć po piasku na alejce :tak::-D:-D:-D:-D ...woda w wannie była czrna :szok::tak::-D
Korduś jast na etapie że nie zaśnie na spacerze no prawie nie zaśnie bo kima na siedząco.. a jak go położyć to z rykiem siada i znów kima :-D:-D:-D:-D:confused:
w niedzielę robię roczek a w środe jeszcze raz bo prawdziwe :-)
zobacze jak mi torcik wyjdzie :confused:

Aniu właściwie nie byłam jeszcze na bilansie 2l ponieważ ciągle lekarka machała ręką że później no i się przesuneło :baffled: ale o ile pamiętam to tu lest co 2 lata czyli 2l, 4l,6l a potem więkrzy odstęp szczerze to niepamiętam :zawstydzona/y: ale dowiem się ....
imieninki no no tylko uwaga z drinkami co by się nieprzecholowło :-D:-D:-D:-D;-)

Joasiu podrzucisz mi pare dżemików ;-)? kurcze prawdziwa gospodyni... ja to niepamiętam kiedy sie wekowanie bawiłam :zawstydzona/y:
a i męzulka masz grecznego bo pozmywa fiu fiu:-)

Kinuś ja mieszkam nad morzem:tak::-):-):-)
dobrze że sąsiedzi fajni :tak:... wycieraczka fajowa :tak:
nie to jak praca ukochanych czasem wszystko psuje :-(

Martusiu a tu słoneczko ładne było :tak: a pobódki to ja mam między 5 a 6 :baffled:
taki fajny plac zabaw a właściwie zbiór placów bo wiekowo rozdzielili to zrobli z łączek których tu ful :tak::tak::tak: tylko troszkę dalej muszę iść ...

reklama
Rano bylo nie ladnie, ale potem super cieplo choc slonka brakowalo.
Wyskoczylysmy dzis na spacerek, plac zabaw a potem z tatusiem na zakupy :-)
Po powocie corcia poszla spac a mama podlogi pomyla i mnie polamalo :-pPlecy bola jak jasny gwint to chyba kara za to ze sprzatalam zamaist odpoczywac :-p;-)

Pneumo a meginko to chyba zupełnie inny rodzaj bakterii.
Ale pneumo są chyba bardziej powszechne.
U nas szczepią na to i na to.
Ja slyszalam kiedys, ze pnemo maja wiecej bakterii niz meningo i jak juz szczepic to wtedy lepeij na pneumo. Ile w tym prawdy to nie wiem. Ja w Pl nie szczepilam bo mala ze mna w domku siedziaal i nie zarazala sie chorobami wiec stwierdzilam ze nie ma takiej potrzeby, a ze tutaj to obowiazkowe w kalendarzu szczepien to zaszczepilam ja.

Ide spac do potem ;-)

Do góry