reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Cześć Edit!!!!

Dzielna jesteś z tym przytulaniem. U nas zaczątki ciemieniuchy na czóbku głowy. Lekarz kazał wyzesać, posmarować oliwke i po 20 minutach zmyć oliwke.
A z ta skazą to jakaś paranoja.Lekarz sa przeczuleni na jej punkcie, no więc ja zacząłam u Filipa też jej wypatrywać. Jak zapytałam któregos czy Filip ma skaze to mnie wyśmiał.

Wklej fotki małej!
No i musimy umówic sie na spotkanie.a

reklama
Ja też smaruje główke oliwką i po pół godziny wyczesuję grzebieniem i ładnire schodzi i chyba też mamy początki na policzkach. Na razie zostaję przy oliwce. A tak jak Anik pisze: Z tą skazą to lekarze chyba przesadzają!!!!

Pozdrawiam mamuśki i dzieciaczki i miłego dzionka życzę ;)

Melanie kombinezon na rozmiar 68 ::) ale on go dostał odemnie a nie od babci ;D

u mnie tam z przytulaniem dobrze tylko może mam rzdziej ochotę ::)

a ciemieniucha narazie nas omineła :)

Aniku - na razie mamy zakaz na wychodzenie na spacerki przez ten katarek, bo niby mroźny wiatr może zawiać, że niby oskrzela, że za mała żeby ryzykować itp itd  ::) no więc dobrze... czekamy aż katar minie i z radością i ochoczo się umówimy na spacerek po janowskich polach i lasach ;)

Co do ciemienichy-wstręciuchy to też z nią walczymy.
U Olafa pojawiła się na brwiach.

Aniulka a co trzeba do chrztu dla dzidzi.
Pytam mamy doświadczonej, bo u nas w rodzinie to od lat już nie było dzieciątka i nie bardzo wiem co potrzeba.
Wiem że świecę, ale co jeszcze?

grooha białą szatke którą nakłada się dziecku podczas chrztu. Niektórzy szyją i wyszywają sami ale można taka kupić w sklepie razem ze świecą. No i przeważnie dzieciaczki ubiera się na biało i w białym beciku, który można przyozdobic bukiecikiem kwiatków ;)

edit pisze:
u mnie chyba dopiero za 10 razem udało się przytulić ::) :-[ bolało i ja mało cierpliwa jestem więc stwierdzałam szybko, że nie potrzebuję tego do życia, olewam, może za rok... itp ;)
ale wreszcie się udało :)

:D :D :D :D :D :D :D fajnie to napisałaś
gratuluje , bo ja jestem jeszcze dziewicą po porodową ;D

reklama
Aniulka pisze:
Izis to za wczasu smaruj główkę oliwka to może jej un ikniesz o ciężko ją wytępić :p :p ::)

my smarowalismy główkę oliwką wcześniej a i tak nas dopadło :p
a od czego sie to badziewie robi??

Edit
u nas też sie łuszczy na uszkach i za uszkami ale najgożej na główce i między oczkami i na powiekach :mad:

Izis dzięki za odp.
widzisz... a mi sie coś popieprzyło, że kombinezon był od babci :p

Do góry