reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Aniulka super, dzięki za podpowiedzi.

Melanie moja koleżanka rodziła w maju i jeszcze czeka na "ten pierwszy raz" po porodzie.
Ja nie wiem kiedy się odważę, chociaż bardzo chcę.

Ciemieniucha:
Dzwoniłam do położnej i kazała oliwkować i wyczesywać szczoteczką do zębów pod włos.
A jak to nie pomoże to kazała kupić taki preparat z serii oilatum, ponoć kosztuje 17 zł.
A bierze się to z niedojrzałości gruczołów łojowych czy coś tam takiego.

reklama
poszpreałam w netcie i nie ma u nas we wrocławiu basenu z oznowaną wodą :mad: :mad: :mad: także nasza niunia nei bedzie pływac :(
może następnemu dziecku sie uda bo niedaleko mojego domu budują super nowoczeny Aqua park, wiec poczekamy.

grooha1 pisze:
Melanie moja koleżanka rodziła w maju i jeszcze czeka na "ten pierwszy raz" po porodzie.

hihihi nieeeeee, no ja myślę, że niebawem sie odważę
ale przestraszyła mnie wizyta u gina
bo jak użył wziernika, to mnia zabolało jak cholera :p

siwasek pisze:
poszpreałam w netcie i nie ma u nas we wrocławiu basenu z oznowaną wodą :mad: :mad: :mad: także nasza niunia nei bedzie pływac :(
może następnemu dziecku sie uda bo niedaleko mojego domu budują super nowoczeny Aqua park, wiec poczekamy.

Siwasku moi znajomi chodzą gdzieś we Wrocku z dzidzią na basen ale nie wiem gdzie dokładnie.
Zapytam.
A co do Parku wodnego to musimu mieszkać niedaleko siebie, skoro budują go w pobliżu ciebie.

Ja dodzwoniłam sie na taki jeden basen u nas ( nawet nie wiem gdzie on dokadnie jest) i powiedziano mi, że tam jest woda ozonowana ale są znikome ilości chloru ::)
i teraz mam zagadkę
zadzwonie do pediatry i zapytam czy możemy na taki iść

Izis a tam gdzie Ty byłaś, to było troszkę czuć chlorem czy nie?

Melanie pisze:
grooha1 pisze:

Ja tez balam sie jak cholera tego pierwszego razu po porodzie. Prawie jak druga utrata dziewictwa ;D Nie bylo jednak tak zle, a nawet chyba lepeij niz przed porodem ;D

u nas Melanie tak samo,moje piersi tez sa tylko dzidzi ;D ;D ;D
my niby sie juz prztulalismy, ale mnieboli jakby to byl moj pierwszy raz, jakos ciaśniutko tam ;D ;D ;D ;D pewnie przez tak długa przerwe teraz trzeba zaczac ćwiczyć żeby wrocić do formy :-[ :-[ :-[

Grooha to spytaj znajomych, ale z tego co sie orientuje to są dla dzieci po 3 mięsiącu. My mieszkamy na hubach na ul. ślicznej :D :D :D
a słyszałyście coś na temat basenów spejalnie dla niemowlaków gdzie pływa sie w soli fizjologiczna - czyli tym czym przemywa sie np.oczka niemowlakom?w taich basenach dziecko nic nie czuje jak mu sie woda dostanie do oczka. bo mojega męża kolega z pracy chodzi ze swoja malutka córeczka na taki basen w szczecinie.

Melanie było troche czuć ale tam jest kompleks basenów więc to chyba z dużego basenu ::)
a jak u ciebie jest trochę chlorowana to chyba nie ma problemu bo przeciez w kranie też jest troche chlorowana a kąpiesz ja w tej wodzie ::)

reklama
No właśnie przed chwilą dzwoniłam do pediatry i powiedział, że jak jest chlor, to dopiero koło roczku mogę z córką iśc :p
no i po drugie podobno nie wpuszczą mnie na basen z takim małym dzieckiem, bo zorganizowanych zajęć nie ma :p

dziura zabita dechami z taj Bydzi :p :p :p

Do góry