reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Mamy butelkowe, poradźcie mi proszę, jakie butelki są dobre, bo my jemy nukiem first coice, ponoć takak rewelacja, ale krzychowi coś to ssanie nie wychodzi, męczy się bidula z 50 ml przez pół godziny a i tak się powietrza nałyka.

Majka jak była na butli to ciągnęła chicco i chyba dobrze tą butlę wspominam. smoczek był taki zupełnie prosty zakończony kuleczką a butelki szklane rewelk, ale są cholerstwa drogie dosyć, no i poza tym może wy macie jakieś sugestie?

A noi i taki mały intymny temacik ... przytulacie się już do mężów, bo ja jakoś wielkie bojaźnie mam...

reklama
Cześć Babeczki. :laugh:
Jestem wreszcie
Uffffffffff po chrzcinach. :p :p
Mały całą mszę oglądał sobie sufit w kościele ale nie płakał, nawet podczas polania główki wodą święcona nie pisnął słówka ;D ;DWszystko fajnie się udało o i jestem już po :p :p ;D ;D

Anik to wcale nie była męczarnia, prosta sprawa ;)

Melanie maśc nazywa się Optiderm firmy Hermal, ale jak byłam u pediatry to mówiła żeby oliwkować bo te maści są na sterydach. Ja sobie na razie po0darowałam.

Izis ale Ci zazdroszczę tego basenu. Póżniej fotki obejrze bo mały mi się obudził

Joanka ale się uśmiałam ze sztamy Krzysia z tatą ;D ;D ;D

Melanie pisze:
A mi się coś przypomniało
Izis pytałam gina o te plasty i powiedział, że jak przestanę karmić  :p
powiedział mi jeszcze, że trzeba uważać na ich cenę, bo apteki nakładają różną marżę, np w jednej można kupic za około 45 pln a w innej za ponad 70 pln  :p
narazie zapisał mi tabletki cerazette
ale nasłuchalam się o ich działaniu
mogą wystąpić depresje u niektórych  :p
narazie leżą na półce a ja się zastanawiam  ;D

O dzieki za info
to szkoda że nie mozna podczas karmienia :p
ja po tabletkach miałam obolałe nogi i zaczeły mi sie kruszyc żyły więc nie chcę ryzykować że nabawię sie żylaków a pozatym te depresje a ja chyba jestem do nich skłonna o nie ::)
w takim razie niewiem czego używać narazie to jest gumka ale tak mąż wiecie nielubi :-[ :-[ :p ;D

a tak z innej beczki Kuba ma ostanio rewolucje brzuchowe tzn. nie robił kupy cztery dni juz się martwiłam ale teraz przed kapielą zrobił trochę nie jest to zatwardzenie bo była lużna,żółta ::)
ale wyczytałam że czasem dzieciak może nie robić nawet do 10 dni ale to już przesada ::)
a jak wasze dzieci co ile robią kupki ::) :-[ ;D

Natalka zazwyczaj około 5 dziennie (łącznie z nocką) ale to po mleku modyfikowanym a po mleku matki tak dwie dziennie.
Joanka my używamy butelek Aventa i smoczków 2 i jesteśmy zadowoleni. Wiem, że do tych butelek jest też smoczek trójprzepływowy i mam zamiar go kupić. Mała wciąga 120 w ciągu 10 minutek.
Joanka ja też miałam obawy co do przytulania się do męża ...ale okazały się bezpodstawne. Tulenie się było milutkie ;D i jest nadal ;D
Melani my też mamy już te tabletki anty na półce w domu. Ale jakoś nie mogę się na nie zdecydować :p Przy mojej słabej laktacji długo już nie pokarmię piersią ...i chyba zaczekam i wezmę normalne tabletki.

Joanka mamy antykolkową buteleczkę Dr Brown i jesteśmy zadowoleni
Paris nie miała kałopotów z zaakceptowaniem jej i mamusi (gadżeciarze ;D ) tez się ten przedmiot podoba :D
tania nie jest bo mała tj 120 ml kosztuje około 30 pln, ale słyszałam, że są droższe ;)

Jeszcze sie nie przytulamy, sie lekko cykam - czuję sie jak dziewica ;D ;D ;D

Aniulka dziękuję za info, to jak na sterydach, to ja też pasuję :p

Izis u nas były kupki w prawie każdej pieluszcze
ale ostatnio jest około 1 dziennie ale za to jakiej ;D

kurde może spróbuję wziąść te tablety cerazette a jak bedzie mi źle :p to przestanę ::)
ja też jestem depresjo podatna :p :p :p

Melani moje kumpele je brały się dobrze po nich czuły. Z tym, że trzeba pamiętać aby brac je o stałej godzinie.....bo inaczej zabezpieczenie będzie niepewne ;D

No właśnie te tabletki różnie działają na różne osoby
ale faktycznie wizja depresji odstrasza
ja się jeszcze zastanowię... ::)

Anetas dzięuję za życzliwe podpowiedzi
mnie najbardziej wkurza to, że mała ma łuski na górnych powiekach i między noskiem :(
na główce gdzie rosną włoski oczywiście też ma ale z tyłu, więc to sie szyko samo wykrusza

jeśli do jeszcze przez kilka dni nie zaobserwuje poprawy to będę smarowała :)

Izis w jakim rozmiarze Kubuś dostał kombinezon od babci ? 68 czy 74 ?
szukam czegos ciekawego i tak się zastanawiam czy 74 nie będzie za duży ::)

reklama
u mojej małej też pojawiła się ciemieniucha, na czubku główki. Ale parę dni traktowałam ją oliwką i szczotką i prawie wszystko ładnie zeszło. W jednym miejscu została tylko taka czerwona plamka, nie wiem czy przypadkiem za mocno nie czesałam ::)
No i kupiłam szampon Oilatum, drogi cholernie, 24 zł, ale że mała ma czuprynkę no i jeszcze tą ciemienuchę to stwierdziłam że nie ma co oszczędzać.
No i też wlazło paskudztwo na prawą brew, nie wygląda to pięknie. Lekarka powiedziała że jest to objaw skazy białkowej ??? Więc na razie smaruję to kremem Balneum i chyba lekka poprawa jest. Mi to wygląda na ciemieniuchę o nie na skazę... I jeszcze coś się tam podziało na płatkach uszków małej. Takie trochę czerwone, łuszczące się, czy to też objaw skazy? Tak lekarka sugerowała... Słyszałyście coś o tym?
A a propos przytulania :) u mnie chyba dopiero za 10 razem udało się przytulić ::) :-[ bolało i ja mało cierpliwa jestem więc stwierdzałam szybko, że nie potrzebuję tego do życia, olewam, może za rok... itp ;)
ale wreszcie się udało :)

Do góry