reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

reklama
Izis - super ten basen! Ja zamierzam zacząć jak mały skończy trzy miesiące. U nas młodszych dzieci raczej nie przyjmują.
Aniulka - troche roboty z tymi zdjęciami miałaś...

Ja dziś byłam zarobic troche pieniążków - oczywiście z zFilipem. Dzielny był i nie marudził. Teraz za to padam na pysk. Jeszcze poprasuję i do wyrka.
Pozdr
a

siwasek dziękuję za przepisik :)

juz pisałam ale trzeci raz napiszę
straaaaaaaaaaaasznie zazdroszczę Wam tych ozonowanych basenów w Waszych miastach
Izis super, nie moge się napatrzeć jak fajnie dzieciaczki sobie pływają
kurde ale zazdroszcze

Witam serdecznie!

Chodzimy na spacery, ale wózek nadal skręca, bo nie wiem co z nim zrobić, do naprawy nie ma gdzie zawiezć, bo to 'wieś', ale jakoś dajemy radę choć ręce mi odpadają ::)

No i moja Córeczka z Aniołka przemieniła się w Diabełka wielkiego. Dzisiaj np. obudziła się o godzinie 7:00 i wyobrazcie sobie, że do 22:00 spała łącznie może 2 godziny, ale po parę minut, szok i tragedia, jestem zmęczona, padam już :( Noszenie na rękach, bujanie, ehh .. Tak ładnie spała jak była najedzona, albo leżała, patrzyła na maskotki, bawiłyśmy się i usypiała, a teraz?. Ktoś mi chyba Dziecko podmienił - ja już nie funkcjonuję normalnie :(

W poniedziałek albo wtorek szczepionka będzie, idę na wizytę, jak będzie już całkiem zdrowa, to będzie szczepienie.

mamawiki u mnie był pododbny dzionek i właśnie pzred chwilą mała poszła dopiero spać.
Naprawde bylo dziś ciężko i najgorsze jest to że nie wiem z jakiego powowdu :(
A jeśli chodzi o wózek to tak ajk pisałam jeśli masz kola do pompowania to może trzeba dopomować z tej strony ;)

Koreczek - Witam serdecznie! :)

No to się namęczyłyśmy dzisiaj ;) Wiki zawsze była Aniołkiem, ale ostatnio mam wrażenie, że ktoś mi Dziecko podmienił hehe ;)
Jeśli chodzi o koła, to są pompowane i powietrze jest ok - były pompowane :( Coś jest nie tak, ale nie mam zielonego pojęcia co, najgorzej jak Mała będzie większa, cięższa, no i ten skręcający wózek hehe :D

Oszaleję ;) Wiki śpi nadal.

Wczoraj o 9:30 wyszłam z Nią na spacer - wróciłam na karmienie o 13:00 i znów na spacer do 16:00, a od 16:00 wcale nie spała, tylko płacz i było noszenie na rękach, bo co innego ;) Usnęła o godzinie 21:00 i spała do 4:30, nakarmiłam Ją i spała tak sobie do 8:00, a o 8:00 dzisiaj rano karmionko i praktycznie cały dzień marudzenia, usnęła na chwilę i za chwilę ryk nie z tej ziemi ;) Noszenie na rękach jest dla Niej OK - ;)

Poza tym zauważyłam już dawno, że uwielbia leżeć na naszym "przewijaku". Piszę w cudzysłowiu, bo to nie taki prawdziwy przewijak tylko szafka taka, a na szafce ceratka oraz kocyk, Ona tam uwielbia leżeć, oczywiście nie długo, ale tam jest spokojniejsza niż w swoim łóżeczku.

Do niedawna zasypiała sama w łóżeczku, było super, ale nauczyłam Ją bujania no i mam teraz ;)

Całusy dla Was i dla Waszych Słoneczek :)

MamaWiki - może po prostu Mała dojrzewa. Pisałam wam już - Filip jak skończył miesiąc przestał spać w dzień - teraz łącznie prześpi zazwczaj 1,5 - 2 godz. Jak spi 3 lub 3,5 godz. to w domu ogłaszam święto i chodzę sprawdzać czy Mały mi jeszcze zyje w tym łóżeczku. W nocy spi ok - bez płaczów, ale zawsze karmiłam go w nocy 2 razy, a od chrzcin muszę trzy razy a czasme nawet cztery. Well...
a

reklama
Mama Wiki u nas to ostatnio normalka.
Olaf budzi się o 7 i w ciągu dnia śpi może dwa razy po pół godziny albo 15 minut.
Jedynie na spacerze śpi jak aniołek, ale pod warunkiem, że się chodzi, bo jak tylko przysiądę na ławce to jest płacz.
Skąd on o tym wie?

Do góry